Předměty

Poutnický plášť v. 1.1 Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 70

Skupina: Kouzelné předměty

Cena: 200

Váha: 45 mn

Popis:

Poutnický plášť patří k vymoženostem moderní praktické magie. Jedná se o obyčejně vypadající plášť s kapucou z kvalitní látky, která je příjemná a měkká. Jeho schopnosti sice nejsou ničím výrazné, ale velice užitečné.
První schopností, za kterou si plášť získal oblibu zejména u poutníků, kteří tráví většinu času na cestách a noci tráví pod širým nebem je bezesporu jeho nepromokavost. Nejedná se však o nepromokavost "totální". Je však naprosto zaručeno, že plášť nepromokne, bude - li na něj pršet. Promokne tehdy, bude - li v dešti spát na vlhké či deštěm zmáčené trávě nebo pokud např. na postavu někdo vylije kýbl s vodou nebo bude nocovat v kaluži nebo s ním skočí do vody atd. Ovšem ranní rosa by plášti nijak uškodit neměla.
Druhou schopností pláště, kterou uvítali zejména chodci z dalekých severských plání, neboť plášť dokáže do jisté míry (asi -10°C) odolávat mrazu. Pokud se do něj postava zahalí tak, že jí nebude koukat jediná část těla (musí se stulit do klubíčka), plášť ji naprosto dokonale zahřeje. Prostředí pod pláštěm bude mít takovou teplotu, v jaké je postava zvyklá usínat (většinou tak okolo 18°C). Jakmile je však teplota okolí studenější než -10°C, nebo postavě kouká byť jen kousek těla, chová se jako obyčejný plášť. Totéž však platí i o tropických vedrech v noci.
Další schopností, pro kterou si plášť získal i oblibu u noblesních vrstev společnosti je jeho schopnost udržovat se v čistotě. Neznamená to však to, že kdybyste ho vyváleli v bahně bude jako vypraný Perwollu Black Magic, to rozhodně ne. Jeho schopnost se týká hlavně prachu na cestách, protože plášť má tu schopnost prach a jemu podobné věci (lístečky, chlupy, lupy, blechy, ale i plkance!) odpuzovat a tudíž na něm neulpívají, popř. z nebe padají těsně vedle. Je to způsobeno malými magickými vibracemi, které, ač je to k nevíře tyto látky odpuzují. Něco jako když k sobě dáte dva magnety se stejnými póly. Pokud je plášť zašpiněný, bahno či jiná věc, co se na něj dostala ve většině opadne do několika hodin. Samozřejmě, nějaký flek tam zůstane, ale bude to asi jako kdybyste namočili kus hadru nejprve do bláta a poté na několik vteřin do vody.
Výjimečnou schopností pláště, která souvisí i s tou předchozí, taktéž odpuzovací je, když družina táboří např. v mokřadech jeho aroma či vůně, která odpuzuje bodavý hmyz (komáry, ovády (pozor ne kapsáře - to jsou také hovada, ale ty se naň lepí, neboť plášť vypadá vskutku skvěle), mouchy, ale i třeba klíšťata.). Vůně, která hmyz odpuzuje je v podstatě jakýsi balzám, který vnímá pouze hmyz, ale existují i takové, které mohou vonět po různých bylinách (levandule, šeřík...). Je to jen speciální přání, za které připlatíte okolo deseti zlatých.
Balzám se nanáší na límec a má trvání jeden měsíc. Poté se musí koupit další lahvička (cca 6 zl.). Balzám má zvýšenou trvanlivost, což mu umožňuje magenergie (asi dva magy), kterou plášť má. Normálně totiž vydrží kolem pěti dní až týdne.
To jsou všechny vlastnosti tohoto skvělého pláště. Dodejme snad, že je ještě odolnější a více vydrží a netrhá se tak jako obyčejné pláště. Vypadá jako velice kvalitní a cenný plášť. Další věcí jsou barvy. Můžete si nechat udělat prakticky plášť barvy, jaké se vám zlíbí, ovšem i na těch záleží, neboť maskovací barvy (tmavě zelená, tmavě modrá, černá, hnědá, hnědozelená atd.) dávají plášti schopnost, že pokud se postava chce schovat (ve stínu - například), přidává mu bonus 3 - 10% (podle okolí). Naopak barvy viditelné (červená, vínová, fialová, bílá, žlutá, růžová (ála Pink), tyrkysová, kombinace těchto barev atd. Můžeme však takto považovat i černou) skvěle vynikají a proto nebude postava ve společnosti přehlížena. Plášť se dá také použít jako skvělý módní doplněk a dá se sepnout sponou.
Otázka financí: Cena je zde více než orientační. Plášť v sobě má zhruba 15 magů a okolo 75 zl. surovin. Základem je obyčejný plášť. Cenu lze upravit dle velikosti. Základní doba trvání pláště je jeden rok. Chce-li postava trvání navýšit, je nutné do pláště vložit dalších 5 magů za každý další rok (takže ceny se pohybují od 60 do 170zl za každý další rok.). Plášť seženete vzhledem k jeho oblibě snad v každém "alchykrámu", nebo i na tržnici (tam je ale riziko podvodu).
Pokud plášti magenergie vyprchá, je možné znovu do něj zaklít démona. Cena bude o něco nižší, ale nemusí se to povést. Záleží na alchymistovy. Plášť ovšem musí být v dobrém stavu.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 70

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Není jediná chyba.Je to supr nápad.KOnečně něco co chrání před "počasím" jinak než magicky u chodců...


 Uživatel úrovně 8

Very good. Opravdu nevidím tam ani jedinou chybu. Ps. Hned to začnu hrát ,je to totiž velmi užitečné a zlepší to image.


 Uživatel úrovně 0

Brzy si zahraji doprovodnou poutnickou roli v jednom dobrodružství.A tento plášť mi nebude chybět :-).
Ale k hodnocení.
Dobrý, praktický.Líbí se.Co dodat.


 Uživatel úrovně 0

Pěkný, praktický, běžně dostupný-to se v týhle rubrice nestává tak často.
Přesto tomu podle mě chybí nějaká výraznější vlastnost. Zkrátka spousta vlastností je využitelná pouze při striktním dodržování pravidel.
Dávám 4*


 Uživatel úrovně 0

Je to sila, už som použil a bol som vrcholne spokojný! 5 hviezd!


 Uživatel úrovně 0

pekna vecička. viem si vtom predstavi´t svoju psotavu:)..vynikajúca práca. škoda že nieje kombinovaná snejakým zlodejským plášťom :)


 Uživatel úrovně 0

Hned bych takovej chtěl:)


 Uživatel úrovně 0

To se bude hodit, díky moc za skvelý nápad...........5*


 Uživatel úrovně 0

Dobrá věcička do dobrodružství, skvělý zpracování i nápad. Dávám 5*


 Uživatel úrovně 0

Velice pekny.