Předměty

Dědka Hodnocení: Vítěz soutěže Vítěz ZD

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 85

Skupina: Artefakty

Síla zbraně: 7/-1 holí; 4/0 bodáčkem

Kvalita zbroje: +2

Délka: 1-2

Sféra: 9

Váha: 20 mn

Popis:

Dědka

„ Chlapci myslim, že de první oběť, ty ho majzneš zezadu,“ ukázal malý padouch na vysokého padoucha, „ a ty mu podkopneš nohy“ ukázal na tlustého, „ já potom vemu sekeru a seknu ho do jeho dědkovský palice!“ Druzí dva padouši poslušně kývli a připravili se na denní rutinu. Starý dědeček prošel okolo nich. Vysoký se napřáhl a plnou silou ho bouchl obuškem do zad. Z dědečkem to ani nehnulo jen se velmi pomalu zastavil. Vysoký ho ještě jednou bouchl, ostatní dva vyčkávali. Dědeček se opatrně otočil a vzal si svou hůl do obou rukou. Vysoký muž na něj vystrašeně hleděl. „ Ty hovomku, bít pověčevech stavý lidi, …ty jeden spvatku!“ máchl holí do břich vysokého. Ten obkroužil oblohu a dopadl k nohám ostatních padouchů, oni se jen pousmáli a nenápadně odkráčeli pryč…

Popis Dědky
Hůl Dědka je o něco kratší než kovaná hůl (1-2 v rozšířeném soubojovém systému). Je mírně zakroucená a křivá důsledkem toho, že byla vyřezána nezkušenou rukou. Její barva je bledě zelená. Uprostřed hole je něco jako rukojeť, pro dvě ruce udělaná z několika kousků kůží a srsti. Je velmi jemná a pohodlná pro ruce. Správný konec hole poznáte podle složitě připevněného háčku. K holi je přitaven několika plíšky kovu.

Historie o tom jak dědek stvořil Dědku

Něco o dědkovi
Náš hrdina se jmenoval Salam Nemazllen. Od útlého věku se zajímal o tajemné umění alchymie. V deseti letech stvořil svou první bombu a stal se sirotkem. Dalších deset let žil v sirotčinci odkud ve dvaceti letech odešel. Živil se jako uklizeč na radnici města Zhummpa a svůj chudý výdělek investoval do svých vynálezu a předmětů. Ve dvaceti osmi se vydal na dráhu dobrodruha. Celých třicet let se potuloval světem a získával alchymistické znalosti. V šedesáti letech stvořil svůj první velký artefakt, pověstnou hůl Dědku.

Něco o stvoření - dřevěná hůl
Náš hrdina Salam byl i na svůj věk velmi aktivní. A tak se jednoho dne stalo to, že neměl co dělat. Seděl a přemýšlel co by mohl provést, přitom se zahleděl na svou postel. Na tu postel kde spával nejméně dvacet let a s nejméně dvaceti ženami. Chvilku na ní spočinul pohledem a pak ho přesunul k malé kuchyňce. Tam ležel jeho velký nůž, nic zajímavého, uvědomil si. Znovu se tedy podíval jinam. U malých skromných kamen uviděl sekeru. Hm co se dá děla se sekerou, pokládal si otázku. Jeho mozek chviličku přebíral tři věci - postel, nůž, sekera. Vyskočil z křesla popadl těžkou sekeru a pustil se do práce. Nejdříve odsekal tenké nožky postele a pak jí barbarsky rozdělil na několik silnějších trámků. Odhodil sekeru a chytil svůj kuchyňský nůž. Oči mu zářily, stál nad nebohými zbytky postele.
Odřízl poslední nevyhovující proužek dřeva a zahleděl se na svou novou fajfku. Pěkná byla to se musí nechat, ale dědek byl alergický na tabák. Ale proč by nezkusil něco jiného. Piliny ani jehličí mu nechutnala a tak fajfku odhodil k sekeře. Znovu se zahleděl na zbytky postele a tam jí uviděl. Hůl, hůl na opření, vytvořil jí když dělal fajfku a ani si to neuvědomil. Byla sice dosti nepravidelná a nevypadala pevně, ale dědek si jí k sobě s láskou vzal.
Dalšího dne jí natřel lakem, který si sám v alchymistické dílně umíchal. Výsledek byl ohromující, hůl byla pevná jak skála, ovšem zklamán byl barvou, blitkavě zelená se mu nehodila k botám.

Něco dalšího o stvoření - bodáček a omotávka
Hůl byla skvělá, ale měla jeden nedostatek. Salam bydlel v horách a tam byl těžký terén. Musel si k holi něco přidělat aby si usnadnil sestupy do městečka. Bohužel hůl nešla naostřit, lak se ukázal jako univerzální stavební materiál, který později použil ke slepení postele. Došel tedy ke kovářovi ať mu k holi něco připevní. I tak se stalo, kovář si sice zničil kladivo, ale přidělal k holi hezký dlouhý bodáček. Dědek se tedy vydal zpět do své chaloupky a cestou si tento bodák omylem zabodl do nohy. Byl nucen ho ohnout a částečně zkrátit. Později se však ukázal jako velmi dobrý háček na lucernu, nebo podobné věci.
Hůl už sice měla něco jako bodáček, ale dědkovi stále něco nevyhovovalo. Neuvěřitelně se mu po ní klouzali ruce. Musel sehnat něco, čím byl hůl omotal. Vyšel tedy na lov kožešiny. Za prví oběť padla veverka, druhou byla krysa v jeho baráku a třetí se stal náhodou medvěd. Salam měl dostatek kůže na omotávku a tak vybral ty nejlepší části ze všech třech, načež je všechny sešil do tenké dlouhé omotávky. Hned svou hůl omotal a patřičně přelepil.

Ještě něco o stvoření - samotné stvoření
Dědek měl tedy svou hůl , celou a nádhernou. Velmi brzy si jí oblíbil tak, že jí tahal úplně všude. I tam kam se hole normálně netahají. Byl na ní tak pyšný, že se jí chtěl pojistit. Pojistit alchymistickým způsobem. Už dlouho čekal na okamžik, kdy stvoří svůj první artefakt a jeho hůl byla tím pravým. Narychlo vyštrachal veškeré věci co potřeboval. Pět svíček z kočičího sádla, svůj velký křišťálový astron a svou starobylou alchymistickou truhličku. Ještě si přečetl všechno co bylo potřeba, udělal potřebnou hygienu, rozcvičil se a začal. Položil na astron hůl, přesně tak, aby byla vyvážená. Odříkával fráze, které dlouho nepoužil. Pak upadl do transu, před očima se mu vynořil astrální svět. Vznášel se, byl mladý, lehký a pohyblivý. Všude byla modrá a v ní se vznášeli chomáčky červených mraků. Dál odříkával to co se pečlivě naučil a brzy se k němu začala přibližovat koule bílého světla.
Zastavilo se to u něj a on řekl své přání. Od bílé koule se oddělila malá postavička, která skočila dolů do prázdné modroty. Dědek skočil za ní.
Vynořil se zpět do svého světa. Hůl se vznášela nad astronem . Z něho do ní vycházelo bílé světlo. Dědka zase začali bolet klouby, ale věděl, že to dokázal. Stvořil artefakt později nazývaná Dědka.

Vlastnosti Dědky
Dědka je hůl vyvolaná ze sféry Hasiel (9.) a bylo na ní potřeba 600 magů. Srdcem artefaktu je dřevěná hůl, která se stala základem artefaktu.

Schopnosti Dědky

Ohnutá záda
Postava, která drží tuto hůl je pod magickou ochranou ohnutá záda. Držitel je ohnut v zádech a kráčí kulhavým pohybem. Vzhled je jedinou nevýhodou (mnohdy se to dá využít ). Velkým kladem této schopnosti je zvýšená síla za účelem nosnosti - postava si přičte + 3 k síle v tabulce nosnosti. Dalším kladem je, že ohnutá záda trochu brzdí útoky nepřátel (viz. ukázka - padouch sice zasáhl, ale ne tak aby zranil), útočník má postih -3 k UČ.

Pomsta spratkům
Většina dědulů, či snad spíše starých lidí, nemá v lásce spratky. Podobně na tom byl i náš Salam Nemazllen. Jeho nenávist se odrazila i na samotné holi. Postavám mladším než 50 let přijde Dědka jako obyčejný ošklivý klacek. Když hůl drží někdo starší 50ti let, tak ho Dědka vnímá jako svého stvořitele. Postava si po té přičítá proti lidem kterým je 5-15 let +2 k ÚČ a těm, kterým je 16-25 +1k ÚČ.

Dědkovi řeči
Hůl byla stvořená pro to aby poslouchala rozkazy. Když postava vyřkne tzv. dědkův kec (zaklínadlo) tak spustí kouzlo. Na den má hůl 30 magů, které se dobijí o půlnoci. Dědkovi řeči jsou:

Starobijec "Spratku!"
Magenergie: 3 magy
Vyvolání: ihned
Po úspěšném zásahu zvolá postava dědkův kec (Spratku!) a zasažený nepřítel je zraněn za dodatečných 1-3 životů. Ale hlavně odlétne 3 sáhy od místa zásahu, což se počítá jako pád. Odhodit může nanejvýše objekty vážící 4000 mincí (200kg).

Dědův klídek "Vodpal!"
Magenergie: 5
Vyvolání: ihned
Postava ukáže na cíl, zvolá kec. Nepřítel si musí hodit proti pasti int-7-nic/ útěk. Napadenému přijde hlas postavy velmi strašný, až božský. Jen málokdo z lidí se toho nezalekne. Ostatním nepřijde kec, jako strašná věc a spíš se budou divit útěku napadeného.

Stařík "Ooooo!"
Magenergie: 5 (+4)
Vyvolání: ihned
Držitel hole se chytne u srdce, zvolá kec a padne na znak. Přihlížejícím to bude připadat jako skutečný infarkt, nebo podobná srdeční příhoda a budou postavu považovat za definitivně mrtvou. Tuto dědkovu řeč doprovází bledost a vykulené oči. Kouzlo působí 3 kola a za každé další dá postava 4 magy (bez potřeby zvolání kecu).

Rychlodědek "Eh, eh, kašl, kašl!"
Magenergie: 10 magů
Vyvolání: 1 kolo
Pomocí tohoto kouzla je postava na celých pět kol 4krát rychlejší v pohybu. Pohybem se bere pouze přesouvání z místa na místo.

Dědogedon "Já vám dám holomci!"
Magenergie: 15 magů
Vyvolání: 1 kolo
Postava obřadně zamává holí ve vzduchu a řekne kec. Po té se země otřese a nepřátelé ucítí zlobu Dědky. Každý z nepřátel v okruhu 5 sáhů si musí hodit na past odl-8- nesoustředěnost -1k ÚČ a OČ/omdlení na 1směnu. Moc Dědky se projeví obrovskou bolestí kloubů a v kritických případech těžkým houserem.

Stařekus "Achichoůůvej"
Magenergie: 20
Vyvolání: 1 kolo naříkání
S tímto kouzlem se všichni, v okruhu 1 sáh okolo držitele Dědky, stanou obětí náhlých úderů loktů, kopanců a zásahů dědečkovských holí. Je to pouze iluze, ale všichni v této vzdálenosti ustoupí o celé 2 sáhy. Toto kouzlo trvá 5 kol, kdy se s tímto kouzlem může postava pohybovat.

Umění Staře-chu
Toto umění se naučí jen ti z nejzkušenějších a nejlepších. Jeho myšlenka je jasná, zbít každého kdo vypadá podezřele. Postavy, které nasbírají na svých cestách s tímto artefaktem 3000zt získají novou bojovou schopnost Stařešinův šťouch. Pokud nasbírají nových 6000zt získají schopnost Stařešinův hněv. A pokud budou tak úspěšní a získají dalších nových 12000zt získají schopnost Dědkorik.

Starešinův šťouch
Postava se naučí hůl ovládat natolik, že je schopná mistrně pošťuchovat. Probíhá to tak, že vždy nepřítele dloubne na citlivé místo, což ho jistě vyvede z míry. Tato schopnost zabírá celé kolo a postava ho může použít pouze 7krát za den, neboť je to fyzicky náročné. Šťouchnutí je jako obyčejný útok, který má +1 k útoč. č. Nepřítel je vyveden z míry tak, že příští kolo má o 1 ÚČ menší.

Stařešinův hněv
Tato schopnost spočívá v tom, že postava zasype nepřítele velkým počtem ran, které však nemají takovou sílu. Na cíl útočí 4krát, s útokem o 2 nižší. Takto to funguje v prvním útočném kole, potom se postava unaví. Další výhodou tohoto skvělého útoku je to, že příští kolo na vás zasažený nepřítel nebude útočit, z důvodu velkého vzpamatování. Tuto schopnost má držitel hole jen 3krát za den.

Dědkorik
Není nic horšího, než naštvaný dědula s holí v ruce. Podobné umění jako tito zkušení bojovníci se později naučí i vaše postava. Držitel hole se celkově pohybuje dvakrát rychleji a k útokům si přičítá + 1 k útočnosti. Je velmi agresivní a mnozí se ho i zaleknou past (int -3- nic/ zaleknutí a úprk. Schopnost tvá pouze 1 kolo, po té se postava vyčerpá, použít lze pouze jednou denně.

Pozn.:Schopnosti lze praktikovat pouze v intervalu 1 za směnu. Každá schopnost namáhá jinou část těla SŠ namáhá zápěstí SH svalstvo na rukách a DK většinu těla. Nemá to však na nic vliv, až na to, že ze svalstva postava už neuvolní takovou sílu, aby mohla schopnost použít znovu. Staře-chu se dá používat pouze s Dědkou!!

Puntičkáři a jiní otravní nevychovanci :o)
Hůl se nedá potopit, plave na hladině. Staře-chu se dá použít opravdu jen s Dědkou, ne z kovanou holí ani nějakým klackem. Je to dáno jejím tvarem.

Závěrem
Chtěl bych poděkovat všem kdo mi pomohli stvořit tento artefakt. Můj dík patří všem co mi pomohli v MS, jsou to - Trpasličí královna, highegg, Naj II. a dandalf. Doufám, že se vám to líbilo, budu rád za každou připomínku a předem vám děkuji za hodnocení.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 85

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Hehé, to je good.Docela by se s tím dali dělat zajímavý věc v družince, která nemá respekt ke starým dědulům...AKorát taková malá otázka:Může hůl dědku vyrobit i "theurgčice"?


 Uživatel úrovně 5

stejný problám jako gargy:-)


 Uživatel úrovně 0

Héééj... to je brutůůůs :D Fakt pěkný ;)


 Uživatel úrovně 0

Jo, je to pekne, nasiel som tam jednu chybu, ale kym som sa dostal na koniec, zabudol som co to bolo :( ale ja sa k tomu este vratim :D


 Uživatel úrovně 0

Tahle vecicka je fakt dobra.Sam sem ji parkrat vyzkousel. No proste 5*


 Uživatel úrovně 0

No a co vám má k tomu všemu říct?
No všem děkuji to ano, z celého svého srdce. Každopádně málo z vás je originální 8)


 Uživatel úrovně 0

"No Comment" 5*


 Uživatel úrovně 0

originální nápad..tohle mě opravdu nenapadlo...a za toho šišlavého dědečka dávám 5*


 Uživatel úrovně 0

Tohle je perfektni napad, a propracovani take :-)


 Uživatel úrovně 0

Co dodat...5*