Předměty

Prosívač Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 36

Skupina: Artefakty

Síla zbraně: 9 / +3

Kvalita zbroje: - 5

Délka: 1 -

Váha: 40 mn

Popis:

Občas se i mezi artefakty, objeví pár prokletých...

Prosívač.

   Kdysi dávno, kdy i draci ještě chodili pěšky, žil jakýsi král, Tro-tl. Vládl svému království, které čítalo pár desítek obyvatel. Tro-tl, měl zrovínka špatnou náladu, protože kromě toho, že mu sousední král Bij-ho, vyhlásil válku, prohrál navíc se šaškem v dámě.
"Co mám dělat, co mám dělat ?" otočil znenadání Tro-tl hlavu k šaškovi.
"Musíš se více snažit, můj králi"
"Ale já myslím tu válku s Bij-ho, hlavo dubová !"
"Ach, tak to nemohu sloužit, můj králi. Umění války není mým oborem, sic by se stal můj život horrorem, můj králi !" když však zachytil králův pohled, rychle pokračoval : "Jedna věc je ale jistá, zde pomůže alchymista !" Načež zacinkal rolničkami a odpřemetoval se pryč ze sálu.
   "Sákryš, jak to jen myslel s tím alchymistou ?" poškrábal se Tro-tl po bradě. ( což vyvolalo zvukový dojem blízkých vodopádů ) Dlouho se však nerozmýšlel a zatáhl za jeden z mnoha ( ze tří ) lanových uzlů po své levé ruce. Ozvalo se děsivé zaburácení a za oknem se něco mihlo, asi kus hradby, obrovskou rychlostí. Vzápětí se do sálu vpotácela nepříliš veliká a až příliš široká postavička. Měla na sobě ohořelé šaty, které na pár místech ještě hořely, obličej byl také jaksi popálen a v ruce držela jakýsi flakónek, podivného obsahu. Během jeho potácení ke králi, dopadlo z hlasitým zasyčením, pár kapek na koberec, kde se téměř ihned vytvořila bílá kola o velikosti pěsti.
"N-asr-áč, k Vašim službám, můj králi." Pronesla postava zvonivým barytonem a notně si přihnula z flakónku.
"Potřebuji něco, čím bych dokázal porazit krále Bij-ho. Něco, čím bych jej zabil, něco, co by ze mě udělalo strašlivého válečníka, nějakou zbraň."
"A do *škyt* kdy, můj králi ?"
"Do úplňku !"
N-asr-áč, ihned vystřízlivěl ( tedy téměř ) : "Ale ten je dnes večer, můj pane !"
"Tím lépe" pokynul Tro-tl alchymistovi k odchodu. Výrazem, že považuje věc za vyřízenou.
   N-asr-ač se vrátil do své pracovny, ve které to vypadalo jako kdyby tam někdo naházel tucet ohnivých koulí ( no vlastně nevypadalo, bylo ) Byl velmi schopným alchymistou, dokonce jedním z nejlepších, což mu zaručovalo pevné pouto mezi jeho krkem a hlavou. Viděl již některé "hříšníky" které král potrestal. A on byl silně věřící ( hlavně v tomto směru ) Dlouho, dokonce několik hodin chodil po své pracovně, než jeho tvář spolu s malým výbuchem, ozářil nápad. Vyrazil do zbrojnice : "Hele, floutku, podej mi nějakej meč a ať je po nějakým bastardovi." Strážný se pousmál, nenápadně, aby to N-asr-áč neviděl a podal mu jeden z několika : "To bude on, můj pane, bastard." N-asr-áč je uchopil a beze slova díků, odešel zpátky do svého malebného kutlochu.
   Z pod postele vytáhl Magořinu skřínku, otevřel ji a do jejích útrob, kde panovala již celé věky absolutní tma, vložil meč. Vlil cosi podivného z jedné nekonečných flakónků na poličce, přihodil krysu a kobylí ocas. Vše uzavřel a skřínku omotal několika jistě pevnými řetězy. Do speciálního výřezu na víku, vložil astron a jal se spojit s astrálními sférami. Napřed si však loknul Kvítí. Pak začal vyvolávat démona a magické formule.
   Co se stalo pak, je záhadou. N-asr-áč byl ráno nalezen omyt do němoty, sotva jej dovlekli ke králi Tro-tlovi, napadl je Bij-ho. Netrvalo dlouho a podmanil si celé království. Tro-tla dal uvrhnou do cely a alchymistovi setnout hlavu, jelikož mu na jeho vyleštěné brnění, položil koláč, který byl již minimálně jednou snězený ( dost možná, to ani nebyl koláč ) Brzy mu strážní donesli meč a pochvu, které nalezli v alchymistově doupěti. Bij-ho, jej uchopil skoro horlivě a několikráte jím zkušeně švihnul vzduchem. Ještě malou chvilku se kochal krásou meče a poté ukázal na dobrovolníka, kterého si vybral ze svých strážných. Ten se postavil do šermířské pozice s vědomím, že právě rozhoduje o svém životě. Musí pár králových útoků odrazit, aby ukázal, že je schopný strážný, ale né zase moc, to by ukázal, že je hloupý strážný.
Bij-ho zaútočil sekem na krk a strážný pouze vyboulil oči, aby se podíval, jak je jeho meč přeťat v půli. Poté se mrtev zhroutil na zem.
"Zítra ráno, se mi musí postavit Tro-tl, abych ho mohl před celým národem, zesměšnit."

   Další informace jsou už jen kusé, ale proslýchá se, že druhý den, uspořádal Bij-ho veliké haló, že byl dovlečen každý občan, aby viděl porážku svého krále. Bij-ho, byl dost nevraživý, protože mu prý celou noc, někdo plakal v pokoji. Všichni nakonec utvořili půlkruh, ve kterém byl pouze Bij-ho a Tro-tl. Bij-ho tehdy vyzval svého vězně, ať začne, že stejně nemá šan… což byla jeho poslední slova, protože mu Tro-tl jedinou ranou usekl hlavu. Podle očitých svědků, Bij-ho celkem ležérně vykrýval útok Tro-tla, ale pak se to stalo. Jeho ruka se bleskurychle odmrštila z krytu a dál, už to znáte. Nikdo nikdy nepochopil, proč to Bij-ho udělal, jisté je jen to, že poté začal všeobecný chaos a v následné bitvě o získání trůně zpět, byl Tro-tl zabit a meč ukraden…

Popis


Jedná se o téměř typický meč bastard, jen jeho jílec je celý jakoby černý a všem postavám, příjde při pohledu naň, strašně krásný. Je to past na Int - 5 zájem / velký zájem. Navíc je znám jako jeden z Velké trojky, která když se spojí všechny její části, vznikne tak nejsilnější artefakt, všech dob… Tato trojka se skládá z Prosívače, Putovače a Požírače.

Zájem - postava je mečem okouzlena, bude se ho snažit získat ( záleží na okolnostech )
Velký zájem - postava je mečem učarována a bude se jej snažit získat za každou cenu, kromě nasazení vlastního života.

Tato "posedlost" pomine, pokud postava nepříjde do kontaktu s mečem po dalších tucet dní.

Jeho kvality jsou ale navýšeny, díky démonu Strachu ze sféry Caliel :

Dodatek - tento meč má Oz minus pět proto, protože démon v něm, trpí častými bolestmi hlavy a časté narážení čepele na čepel, mu působí bolesti. Proto vždy, když se postava brání, démon v meči se snaží vyhnout - tím odkrývá postavu a navíc ji jemně vyvede rovnováhy.

Navíc získává některé nemagické a magické schopnosti :

Nemagické:


Nikdy neztrácí iniciativu - Majitel nikdy neztrácí iniciativu, má-li tasený meč.

Poškoď jednoruční - Pokud bránící se postava s jednoruční zbraní, přehodí útok postavy ( tj, hodíte-li na útok méně ) je zde 13 % šance, že zbraň bude poškozena v souladu s PPP, chodec.

Poškoď obouruční - Pokud bránící se postava s obouruční, či kombinací zbraní, přehodí útok postavy ( tj, hodíte-li na útok méně ) je zde 6 % šance, že zbraň bude poškozena v souladu s PPP, chodec.

Dodatek - týká se pouze zbraní, které mají Oz výší než-li 0. ( s dýkou se spíše snažíte uhnout, než odrážet útok ) Pokud však půjde o kombinací dvou zbraní a výsledné číslo bude kladné, bude jedna ze zbraní ( náhodná volba ) poškozena v souladu s PPP, chodec. Všechny tyto schopnosti meče, probíhají automaticky, není potřeba se na ně nijak soustředit.

Samotný Prosívač, nemůže být cílem Poškozením zbraně. Pokud by například nějaký chodec zkusil použít kouzlo Poškození zbraně, bere se to jako že minul a jeho útok příjde na zmar.

Magické:


Meč může být totálně zničen kromě jílce, který je Srdcem artefaktu. Pokud by byla například čepel zlomena, vše, kromě jílce se během jednoho kola rozpadne na fialový prach. Poté je nutné jílec položit na místo, kam po celý den, nesvítí slunce a není tam žádný přístup světla. Meč dorůstá a to po celé tři dny. Pokud by byl vytáhnut dříve, tak se během jednoho kola rozpadne na fialový prach, kromě jílce samosebou, ten může být na světle neomezeně dlouho.

Přeměn vodu v alkohol - přemění vodu, v jakýkoliv druh alkoholu - maximální velikost obsahu denně je 0,05 litru. Voda je zde v poměru 10 :1

Přeměn alkohol ve vodu - přemění jakýkoliv alkohol, na pitnou vodu - maximální velikost obsahu denně je 1 litr. Alkohol je zde v poměru 1 : 10

Přeměny stojí 20 magů, při celkové magenergii, která činí 899 magů. Pokud by nebyl dostatek magenergie na proměnu, kapalina se stejně promění, ale nepřál bych to pít ani nejhoršímu nepříteli - past na Odl - 8, 1-3 životy / 10-16. Pro seslání kouzla, je nutné, aby hrot meče směroval na danou nádobu, sklenici atd. maximálně ze tří sáhů.

Najdi slabinu - magenergie 20 magů, trvání 1 kolo. Po seslání tohoto kouzla si může vlastník Prosívače započítat při boji tváří v tvář + 1 k Sz. Nedá se použít proti postavě bojující v rytířské zbroji.

Magenergie se dobíjí velmi jednoduchým způsobem, stačí umístit meč kamkoliv, kde není ani trocha světla. Myslí se tím třeba absolutní tma, či zabalení do několika vrstev deky. Pouhá tma, na to nestačí. Nárůst magů je následující :

   1 hodina - 1 mag
   2 hodiny - 3 magy
   3 hodiny - 6 magů
   4 hodiny - 9 magů
   atd. atd. atd. atd. atd.

Navíc Prosívač, má ještě jednu vlastnost a tou je klaustrofobie. Je-li meč vytažen na světle, nebo i přirozené tmě, je vše v pořádku, je-li však uvržen do absolutní tmy, či dokonce zasunut do pochvy, začne křičet, plakat, prosit, nejčastěji jsou to věty typu : pomóc ! vyndej mě, kam zmizlo slunce ? pavoucíííí - prostě cokoliv, aby byl opět vyndán. Díky tomu je skupina či místo, kde je ten meč uložen, zvukově nápadná 68 %

Důsledky si každý jistě domyslí sám - tajné v plížení s mečem v pochvě, nenápadná hlídka, či pokus se vyspat, nemožné… Pokud bude meč v pochvě ( kde se nemůže dobíjet, aby nevznikl omyl ve vysvětlení absolutní tmy ) alespoň přes polovinu vytažen, je zticha. Jinak začne dělat rambajs, až to hezké není. Když se dostane na požadované světlo, ihned zmlkne. Nejde se s ním nijak domluvit, na otázky postav nereaguje.

T.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 36

Autor:

Diskuze

 Uživatel úrovně 0

Mě osobně se velice líbil popis na začátku, i vlastnosti meče. A navíc nápad s prokletou zbraní je zkrátka skvělý.


 Uživatel úrovně 0

konopaslík - platí, právě to je na tom to nejlepší, přestože Tě meč téměř dovádí k šílenství, tak si jej necháváš, protože to je přecejenom ten meč.

Terry


 Uživatel úrovně 0

Moc hezke. Jen par dotazu (ci pripominek?).

a) K "uhybacim tendencim" mece a zpusobenim velkeho zajmu o nej: V popisku se pravi, ze pokud neuspejes proti pasti na Int, mas o mec velky zajem. Plati toto i v dobe, kdyz mec provede neco, co je vylozene k nasrani? Konkretne - postih -5 na obranu je dosti vysoky, predpokladam tedy, ze si toho postava, ktera mec trima, vsimne. Mec sebou hazi ze strany na stranu a zcela ocividne "chce nebranit". Postava tedy pozna, ze je mec v neporadku. Trva ono "kouzlo" velkeho zajmu i nadale? Ta sama otazka na situaci, kdyz mec zacne vyvadet ve chvili kdy se to majiteli nejmene hodi. Prozre po takovem vystupu majitel?

b) Necetl jsem Putovace ani Pozirace, takze mozna mluvim (pisu) z cesty, ale jak je mozne, ze neco, co vzniklo naprostou nahodou a nedopatrenim, bez jakekoliv snahy o vytvoreni casti slozitejsiho artefaktu, stalo se ono soucasti neceho mocnejsiho a silnejsiho? Nahoda?

Na dalsi moje drobne vytky jsi uz odpovedel v diskusi, jen bych jeste rad dodal k one debate, ktera zde probihala mezi T. a LL, ze zrovna v pripade kyje probiha obrana z vetsi casti taktez uhybanim, nez krytim. Kyj je zbran naprosto nevyvazena a tezka, navic nepouzitelna v kombinaci se stitem, tudiz obrana s nim je temer nemozna. Co postava neuskace (popr. nezachyti zbroji), to schyta.

Cely prispevek se mi libi, hodnotim 5*.


 Uživatel úrovně 0

Velmi pekny.


 Uživatel úrovně 0

Tohle je moc povëdená práce, má to děj, nic tomu nechybí, vše je vysvětleno, má to dokonalou myšlenku, jinak než za 5* nejde...


 Uživatel úrovně 0

Všem díky !!!

Marcus - jo tak takle je to ! Já Ti dám "uchylárny" Q :))

Terry


 Uživatel úrovně 0

Pěkný artefakt, rozmýšlel jsem, jak jej ohodnotím, protože nemám příliš rád takovéhle "úchylárny" :-) Nakonec za 5*

S pozdravem Marcus


 Uživatel úrovně 0

No celkem dobrý


 Uživatel úrovně 0

Myslim, ze to ma vsechno, co je treba, dokonce i uvedl srdce artefaktu, sferu a jine veci, ktere jsou i jinych artefaktu kamenem urazu... jedina vec, ktera mi prijde trochu divna je ono dobijeni ve tme, kterou mec bytostne nesnasi (jak jiz uvedl megahu). Ale chapu, ze to patri k tomu a za tu srandu musi kazdy toho hluku trochu snest. Jinak je predmet perfektne hratelny
Jenom tak, kdy se objevi zbyvajici artefakty a efekty, ktere vzniknou spojenim techto dilu?


 Uživatel úrovně 0

LL: To chapu, ale me spis prijde, ze se ptas zbytecne, ale to je jedno... Kdyz uz jste to vyresili...