Kouzelnická Kouzla

Spánek mrtvých *Soporis bibisti* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 6

Skupina: Ochranná magie

Past: Viz. níže

Dosah: 1

Rozsah: 2

Vyvolání: 1 Kolo

Popis:

Jméno kouzla: spánek mrtvých
Kouzelná slova: soporis bibisti
Magenergie: 2 magy za kolo
Past: int ~ 7 ~ 0
Dosah: 2 sáhy
Rozsah: 1-2 postavy
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: dle dodané magenergie

Po vyvolání kouzla kouzelním může očarovat 1-2 hráče ve své těsné blízkosti (může i sebe) kteří poté upadnou do hlubokého spánku a omezí své tělesné funkce na minimum (tep, teplota, dech apod.) Má to však několik háčků:

1. Po očarování 2 hráčů musí kouzelník vyvolat kouzlo znovu, aby mohl očarovat další dva
2. Po očarování sebe kouzelník samozřejmě nemůže sesílat žádná kouzla včetně tohoto
3. Při tomto "uspání" není nikdo schopen se bránit útokům
4. Za kouzlo se magenergie využívá ihned ne v průběhu (takže si řekne: já a Hraničář se musíme uspat tak na 3 kola) platí tedy 6 magů (magenergie se samozřejmě při každém seslání na další 2 platí znovu)
5. Z kouzla není možné se samovolně probudit ani pokud si to daná postava přeje.
6.kouzlo lze využít pouze na tvory s inteligencí větší než 4

Pokud kouzelník chce uspat postavu proti její vůli tak: pokud má postava alespoň o 50% vyšší inteligenci tak se mu to nepodaří jinak platí int ~ 7 ~ 0 Aby nedocházelo k tomu, že kouzelník nepřítele uspí třeba na 12 kol může kouzelník postavu bez jejího souhlasu očarovat pouze na 1k6+2 kol
kdy se toto kouzlo hodí, aneb jak ho využít
Zde je několik tipů jak lze kouzlo využít:

•Kouzlo lze využít v zajetí. (Když se únosce nechce po cestě zdržovat, tak většinou zdánlivě mrtvé tělo jen tak nechá ležet u cesty.
•když hrozí odhalení je smrt to pravé ořechové. Když někoho/něco pozorujete a hrozí, že vás něco odhalí je fajn když nepřítel najde jen pár mrtvol.
•Lze ho též využít pokud chce kouzelník nepozorovaně někam vniknout. Stačí třeba hlídače uspat a pokračovat dál. (Nespolehlivé)

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 6

Diskuze

 Uživatel úrovně 3

Ok. Na to nejde říct nic víc než ok.


 Uživatel úrovně 5

Mám jen krátkou poznámku k textu: Prosím, nezaměňujte hráče a postavy :-) V posledních několika příspěvcích od oukeje jsem to viděl a jednak to je jak pěst na oko a druhak to nedává smysl. Ledaže by... ;-)


 Uživatel úrovně 0

Tohle kouzlo se v mém světě plném otrokářů určitě využije. Ale s jednou úpravou: mohlo by být zajímavé kdyby po probuzení byly postavy třeba 2 kola ve stavu podobnému "silné rozespalosti" Takže se jejich schopnosti by byly omezené (kouzelník neschopen kouzlit, zloděj se nedokáže soustředit na ničení pasti apod.)


 Uživatel úrovně 0

Možná by nebylo od věci dát nějakou (třeba jen slabou) past na šanci na odhalení kouzla (zjistí/nezjistí že jsem naživu)


 Uživatel úrovně 3

Samozřejmě možnost useknutí hlavy tam je, ale nějaké riziko je u většiny kouzel tohoto typu. Ale dobrá připomínka


 Uživatel úrovně 8

Kouzlo je variací na téma "Feign Death", schopnosti běžné v mnoha RPG hrách, která dává zdání smrti za účelem ošálit nepřátele. V aktuální podobě se jedná se o poměrně situační záležitost - je třeba počítat s tím, že postavy budou vypadat mrtvě nejvýš pár kol (čaroděj na 36. úrovni s plně nabitou holí tak 3 směny), takže kouzlo půjde uplatnit převážně pouze proti tvorům, kteří poměrně rychle ztrácejí zájem (pokud by ale reakce na mrtvolu byla buď sežrání nebo useknutí hlavy a donesení náčelníkovi jako důkaz... au :-D ). Kouzlo je zpracováno na použitelné úrovni, sice neohromí, ale ani neurazí, takže 3*

(pozn.: "soporis bibisti" mi z translátoru vyhazuje spíš něco jako "spánek opilců", ale to už je jen takové bezpředmětné nimrání (-: ).