Kouzelnická Kouzla

Ucho *Uzun* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 30

Skupina: Časoprostorová magie

Past: žádná

Dosah:

Rozsah:

Vyvolání: 1 kolo

Popis:

Tímto kouzlem stvoří kouzelník jedno neviditelné ucho, kterým slyší. Je velké jako obyčejné krollí ucho a má i ultrasluch. Ucho se může pohybovat vzduchem rychlostí až 30 sáhů za směnu, ale neprojde pevnou překážkou, ani se nevzdálí víc než 80 sáhů od kouzelníka. Na vnímání uchem se kouzelník musí soustředit, ale stále slyší i svýma vlastníma ušima. Pokud se soustředit přestane, je kouzlo přerušeno.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 30

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Parabolické uši
*Auricum parabolicum*

Magenergie: 7 magů
Dosah: 0
Rozsah: kouzelník
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 1 směna
Obor: MA

Popis:

Toto kouzlo, které je parametricky odvozeno od pravidlového kouzla "Orlí oči" (viz. PPE) způsobuje, že kouzelník může svůj sluch selektivně zaměřovat na jednotlivé zvukové zdroje se zvýšenou pravděpodobností jejich zaslechnutí. Pravidla pro odposlouchávání s pomocí "Parabolických uší" se odvozují od pravidel pro naslouchání:

"Tabulka nápadnosti zvuků" v PPZ určuje nápadnost při naslouchání za dveřmi vedoucími přímo do místnosti, odkud daný zvuk vychází. Dále pravidla uvádí, že každé dřevěné dveře mezi zvukem a postavami snižuje nápadnost o 30%. Spojením těchto dvou pravidel zjistíme, že základní nápadnost každého zvuku je o 30% vyšší, než kolik udává tabulka. Dále platí, že za každý sáh vzdálenosti klesá nápadnost o 1%.

Efekt "Parabolických uší" je potom takový, že základní nápadnost každého zvuku, na jehož zdroj se kouzelník zaměří, zvýší o 100%, a od této pravděpodobnosti odečítá 1% za každý sáh vzdálenosti. Dokud je šance vyšší než 100%, kouzelník zvuk zachytí automaticky, od 99% níž si již kouzelník hází na zaslechnutí.

Příklad: Kolem táboráčku sedí loupežníci, a baví se mezi sebou "tichým hovorem", čemuž odpovídá základní pravděpodobnost 80% (tabulkových 50% + 30% za ty jedny dveře v tabulkové hodnotě zahrnuté). Kouzelník, který by je chtěl s pomocí "Parabolických uší" odposlouchávat, by automaticky slyšel všechno až do vzdálenosti 80 sáhů od táboráčku. Pokud by mezi sebou loupežníci začali mluvit šeptem, musel by kouzelník na automatické zaslechnutí být maximálně 40 sáhů daleko.

Nevýhoda tohoto kouzla spočívá v tom, že kouzelník slyší pouze v přímém směru - vůči všem ostatním zvukům je naprosto hluchý. Také nedokáže naslouchat skrze překážky. Výjimku tvoří naslouchání v podzemí: Specifická akustika zde způsobuje, že zvukům přicházejících z chodeb případně z druhé strany dveří kouzelník pod vlivem tohoto kouzla naslouchá podle běžných pravidel (bez bonusu či postihu) - pouze ve velkých podzemních prostorách, kde chodby nedělají bordel v tom, odkud zvuky přicházejí, by toto kouzlo mělo v podzemí nějaký smysl.

Toto kouzlo nejde během svého trvání svévolně zrušit.


 Uživatel úrovně 5

Jednoduché a ihned použitelné kouzlo, které vychází z očička. Omáčky pro mě netřeba: 3*


 Uživatel úrovně 0

Gurni: Ale ono je neviditelné! ;o)

Ad all: Dnes bych to už dosti pozměnila, a to jednak úpravu - dala bych vám příklad použití a krátkou historii vzniku tohoto kouzla, neb to kdysi napadlo jednoho bystrého čaroděje, konkrétně Kailaše, jenž měl krollí ochranku...
Taky bych snížila rychlost pohybu na polovičku a rozsah na 50 sáhů, aby to nebylo až tak přesílené...


 Uživatel úrovně 0

Mohhlo to být trochu více rozepsané a navíc by se hodil nějakej upgrade za magový příplatek. třeba zneviditelnění ucha. protože když kolem tebe propluje krollí ucho může to působit dosti komicky.


 Uživatel úrovně 0

Naprosto souhlasím s Marigold


 Uživatel úrovně 0

Ne pardon asi jsem si to s něčím spletl, asi s kouzlem Cizí uši.


 Uživatel úrovně 0

Zdá se mi že kouzlo Ucho je v pravidlech!


 Uživatel úrovně 0

Napad je pekný a spracovanie trochu slabsie ale inak fain za 3*


 Uživatel úrovně 0

Hehe misto oka je tu ucho ... ale jo proc ne :) stare kouzlo jinak


 Uživatel úrovně 0

4PG: Nepletu si to. Cim vice je kouzlo popsane, tim vetsi zmatky pri pouzivani nastavaji, to je znamy fakt. Chyby v jeho pouziti dela, kouzelnik i PJ, protoze PJ kouzla znat musi, pokud maji byt jeho CP barvite.

2Todle to kouzlo:
Ad 1) Originalitu postrada
Ad 2) Jedna se pouze o silnejsi pravidlove kouzlo
Ad 3] K pouziti Kroliho ultrasluchu je potreba nejen pasivniho poslouchani, ale take aktivniho vysilani zvukovych vln, ktere se odrazeji. Echolokace kterou maji netopyri (a kteoru ma i Kroll) je aktivni sonar, cimz jeste vice posylujes kouzlo Ucho oproti kouzlo Oko.

Kdyz pak porovnam pouzitelnost Oka a Ucha, pouziji oko jen v pripade, kdyz si budu chtit omrknout obrazy ve vsech ostatnich pripadech pouziji Ucho. Jak rikam jedna se pouze o silnejsi obdobu Oka ktere stoji stejne magu.