Kouzelnická Kouzla

Ledová zeď *Sorvel wahol* Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 6

Skupina: Materiální magie

Past: -

Dosah:

Rozsah: 5

Vyvolání: 2 kola

Popis:

Tímto kouzlem stvoří kouzelník ledovou zeď, jejíž rozměry a doba trvání jsou určeny magenergií. Zeď se chová stejně jako obyčejný led, s tím rozdílem, že na ni působí zaklínadlo rozptyl kouzla.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 6

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Fajnová zeď
*Murumere*
Parametry: Jako kouzlo "Cestář" (viz. PPE)

Popis:

Pro toto kouzlo platí stejná pravidla, jako pro kouzlo "Cestář" z pravidel pro Experty, pouze se mění jeho prostorová orientace - kouzlem vytvořená zeď bude až dva sáhy široká (pokud je však výška stropu menší než dva sáhy, potom bude stěna v daném místě užší) a bude kopírovat již existující přibližně svislý povrch, a to buď ve směru vodorovném (vyzdění stěny v tunelu - klesání nebo stoupání terénu v daném místě nesmí být větší než 0,5 sáhu na dva sáhy délky a taktéž stěna nesmí od přímého směru uhnout o více než 0,5 sáhu na dva sáhy délky), nebo ve směru svislém (vyzdění hladké skalní stěny pro usnadnění šplhu - poradí si s odklonem 0,5 sáhů od kolmice na 2 sáhy výšky). Po dohodě s PJem je možné kromě čistě horizontální a vertikální stěny vytvářet i stěny v šikmých směrech.

- Stěna se šíří od místa na původní stěně, kterého se kouzelník dotkne.
- Kostky již existující povrch nenahrazují, ale jsou na něj "připlácnuty".
- Jednotlivé stupně "pevnosti zdi" (dle sesílací magenergie) mají návaznost nejen na pevnost podloží, na kterém základna zdi spočívá, ale též na případné prohlubně a mezery v pokrývané zdi (ústí jiné chodby, okno ve zdi domu...).
- Spáry mezi půlsáhovými kostkami, kterými je zeď tvořena, umožňují zlodějovi "šplh po zdech". Oprava pravděpodobnosti úspěchu pro tuto zeď je +nula%.
- Zdí je možno zazdívat dveře, okna, ústí jiných chodeb, apod. Není jím však možné zdí přepažit chodbu samotnou v jejim průběhu (ledaže by v dané chodbě naproti sobě byly dva dostatečně dimenzované výklenky - tak, aby daný úsek chodby bylo možné považovat za "křižovatku dlouhé chodby s velmi krátkou a z obou stran uzavřenou jinou chodbou").


 Uživatel úrovně 5

Dle mého názoru ještě vražednější obdoba kouzla zeď od stejného autora (stojí to méně magenergie). I když u ledu už by se dalo uhádat, že válečník s kouzelnou zbraní by se dokázal prosekat dříve, než se udusí. Chodec může poprosit led, zda by se neroztopil, theurg může nechat let roztopit přítomností salamandra a kouzelník odhyperprostorovat apod.

Kouzlo je zneužitelné a kvůi tomu se mi nelíbí.

Už ono by stačlo seslat kouzlo 5 sáhů někomu nad hlavu a kostku ledu nechat někomu spadnout na hlavu...

Za nápad 1*


 Uživatel úrovně 0

chtělo by to víc rozepsat a jaký má ta zeď účinky


 Uživatel úrovně 5

Pekné, ale myslím si, že za normálnych okolností je to zbytočnosť, lebo ak sa to správa normálne (čo si uviedol), tak sa to skoro okamžite rozpustí. V magenergii... čo znamená počet sahov? (Veď šírku, výšku aj dĺžku tam už máš!).

Dám 2*, nie je to veľmi využiteľné...

S úctou Igi.


 Uživatel úrovně 0

Dobré, dobré.... ale nevím jak to bude v létě...