Kouzelnická Kouzla

Zrezivění *Fesaromin* Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 7

Skupina: Materiální magie

Past: -

Dosah:

Rozsah: 10

Vyvolání: 1 kolo

Popis:

Předmět, na který je kouzlo sesláno, zreziví. Míra zrezivění závisí na prostředí, ve kterém se předmět nachází (ve vlhkém podzemí se předmět může docela rozpadnout, zatímco někde na poušti ho pokryje jen slabá vrstva rzi). Konečný výsledek určuje PJ. Nefunguje na magické předměty.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 7

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Alchakcelerace
*Rapeum Chemicum*
Magenergie: 10 magů
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: 1 předmět
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 1 kolo
Obor: MA

Popis:

Toto kouzlo na jediný okamžik výrazným způsobem usnadní a urychlí chemické reakce, které u daného předmětu přicházejí v úvahu. Kovy (vyjma těch vzácných) na povrchu zkorodují, oheň vzplane s dvojnásobnou intenzitou (a s dvojnásobnou žravostí materiálu), zapalovaný materiál snadněji vzplane (Dvojnásobná zápalnost, lze zapálit i kámen a kov, po skončení kouzla se na zápalnost hází znovu, tentokrát bez kouzlem dané výhody, a není-li zápalnost opět přehozena, oheň uhasíná), pečlivě míchaný alchymistický lektvar náhle vyšumí (případně vybuchne), kyselina předmět víc poleptá, lepidlo rychleji zatuhne, potraviny okorají (či dokonce nahnijí)...

Kouzelník vždy pozná (protože mu to PJ řekne), jestli tímto kouzlem dovede dosáhnout zamýšleného jakochemického efektu, přičemž hlavním kritériem není ani tak to, kolika chemickými vzorci obě strany podloží své argumenty, ale to, do jaké míry se stane herní situace zajímavější, dojde-li prostřednictvím tohoto kouzla ke znásilnění přírodních zákonů obecně platných v daném světě.

Ve sporných případech si kouzelník hází proti PJem určené pasti na inteligenci, jestli se mu zamýšleného výsledku podaří s pomocí kouzla docílit.


 Uživatel úrovně 5

Pěkné kouzlo, které může naštvar nejednoho válečníka zakutého ve zbroji za několik tisíc zlatých.

Možná bych se nebál nějaké pasti na ROZ u předmětů, které jsou zrovna v přímém držení (např zbroj, meč apod.), přece jen aby válečník ztratil rytířskou broj za kouzlo za 6 magů je dosti zdrcující :).


 Uživatel úrovně 5

Náhodou... je to pekné kúzlo, síce málo rozpísané, ale čo viac treba? Ja dám 4*, lebo sa mi to páči...

Takže 4*.

S úctou Igi.


 Uživatel úrovně 0

Je to docela chudý.