Kouzelnická Kouzla

Síla srdce *A potens Cordis* Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 17

Skupina: Psychická magie

Past: bez pasti

Dosah:

Rozsah:

Vyvolání: 2 Kola

Popis:

Síla srdce

Použít můžeš na všech úrovních.

Síla srdce je velmi mocné kouzlo, jehož seslání změní přesvědčení o jeden stupeň. (např. ze zákonného zla na zmatené zlo.)

Kouzlo při seslání má podobu fialového prachu který znehybní oběť, poté musí kouzelník položit ruce na jeho tvář. Platí pro to však přísná pravidla. Nelze seslat jindy než v noci. Lze seslat pouze na tvory typu Zvíře, Humanoid, Hmyz a Lykantrop stejné nebo nižší úrovně.

Kouzlo není věčné, doba trvání je zhruba 1 den jde-li o oběť se s tejnou úrovní. Je-li nepřítel nižší o více úrovní, je účinek delší zhruba o den za každou úroveň.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 17

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Síla vůle
*Sforzo voleris*

Magenergie: 4 magy za první kolo, 3 magy za každé další
Dosah: 0
Rozsah: kouzelník
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: dle dodané magenergie
Obor: VI

Popis:

Po dobu trvání kouzla může kouzelník místo svého bonusu za sílu používat bonus za charismu, a místo bonusu za obratnost může používat svůj bonus za inteligenci, a to jak pro fyzické souboje, tak pro hody proti pastem apod.


 Uživatel úrovně 0

Taranie má zálibu v krátkých dílech. Toto je asi nejslabší. je tu pár věcí které by chtěli ujasnit ale jinak nemyslím že je to zas tak zlé


 Uživatel úrovně 0

Stačilo by dopsat, že na cíl s vyšší úrovní(životaschopností), než má sesilatel, kouzlo neúčinkuje. Pak by podle mě nebyl žádný pravidlový problém. Snad jen, že mi toto přijde lepší pro nějakého kněze/klerika spíše než pro kouzelníka.


 Uživatel úrovně 8

I jeden názor v MS je obvykle lepší než nic a rovnou šup do rubriky. Už jen to, že se ti v MS příspěvek rozleží a můžeš si ho rozmyslet, je plus. A já mám s radami z MS jen samé dobré zkušenosti.


 Uživatel úrovně 5

Poslat autora do moudré sovy mě přijde, s prominutím, jako poslat člověka do prdele.

Moudrá sova není místo, kde se z nováčka stane kvalitní pisatel.

Problémy moudré sovy:
- málo rádců, zvláště u neprofláklých jmen
- jednotliví rádci mají jiné smýšlení a nezřídka navrhují navzájem protichůdné úpravy
- rádci mají chuť radit za každou cenu a vypichují prkotiny, velké problémy zůstávají nepovšimnuty

Abych jen nesypal popel na hlavu jen rádcům, kteří obětovávají svůj drahocenný čas, aby pomohli zlepšit cizí dílo, tak zmíním chyby autorů:
- nezřídka nepoužívají vlastní hlavu a bezhlavě zapracovávají vše (anebo nic)

Podle mě je nejlepší místo na učení rubrika. Metodou pokus-omyl.
Hodně může pomoci osobní rádce, ale rozhodně ne MS...


 Uživatel úrovně 5

Tobi88 tady nejde o inteligenci, jako o sílu přesvědčení. Kroll může být hloupej, ale zlej až do morku kosti a nebude snadné jej "polepšit" zato kouzelník mlže být třeba dobrý, ale někde v nitru to tak nebude a posunout jej ke zlu nebude tak obtížné


 Uživatel úrovně 2

Děkuji všem za komentáře. Vstřebala jsem snad vše a s dalším dílem budu opatrnější.

Děkuji


 Uživatel úrovně 0

dobrý nápad na kouzlo ale mělo by se házet na past protože je něco jiného když použijete toto kouzlo na tupého krolla a na mága s velmi vysokou inteligencí


 Uživatel úrovně 8

Tak ono technicky to zranitelností omezeno je. Je to psychické kouzlo (M), takže kdo nemá zranitelnost M, je imunní. Takže toto kouzlo působí na všechen hmyz, který má zároveň zranitelnost M. Tadááá.


 Uživatel úrovně 0

Bez pasti?
(proč neproběhla v tabulce redakční úprava? a proč ne v díle?)
Mageneregii bych očekával vázanou na Žvt cíle... Představa, že lze Hmyzu měnit přesvědčení mi přijde hodně mimo. Imho bzch doporučoval zranitelnost (možnost zasažení kouzlem) omezovat zranitelností.
Nějak tu chybí metamechanika za kouzle - jak to ten fialový prášek udělá, CO s myslí cíle udělá.
Takže nápad, no. A vzhledem k tomu, že není natolik šíleně zpackán, že by mohl narušit hru, tak by šlo přiznat i použitelnost, ale asi tak neučiním.