Kouzelnická Kouzla

Aura nedotknutelnosti *Imagen* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 9

Skupina: Ochranná magie

Vyvolání: 5

Popis:

Jméno kouzla: Aura nedotknutelnosti

Kouzelná slova: *Imagen*

Magenergie: minimálně 20 magů

Past: bez pasti

Dosah: 0

Rozsah: kouzelník

Vyvolání: 5 kol

Trvání: do přerušení nebo vyčerpání magenergie

Zařazení: Energetická ochranná magie - Komplexní ochrana osoby

Kouzlo vytvoří těsně kolem čaroděje zcela průhlednou barieru, která jej chrání proti útokům. Bariéra je téměř nepozorovatelná, způsobuje jen lehký lom světla na své hranici a odsud plynoucí dojem záře obklopující kouzelníka - auru.

Za každých 5 magů, které kouzelník vloží do kouzla navíc je možno pod ochranu aury začlenit 1 osobu dotýkající se sesílatele. Pokud se tato osoba pustí, její ochrana pomine. Tyto přídavné magy se nepřipočítávají k magenergii aury.

Aura poskytuje bonus +1 k OČ proti útokům tváří v tvář. Navíc, místo každých načatých 2 životů odebraných útokem je odebrán z aury 1 mag.

Aura také poskytuje bonus +3 k OČ proti střeleckým útokům.

Aura zvyšuje KZ proti dračímu dechu o svou magenergii. Pokud dech zraní ochraňované osoby, je aura zničena.

Aura zcela zastaví veškerá útočná kouzla, jejichž vyvolávací magenergie je menší než 1/2 aktuální magenergie aury. Navíc pohltí 1/2 vyvolávací magenergie takového kouzla. Ostatní kouzla aura zastaví a ta z ní odeberou tolik magenergie, kolik je jejich vyvolávací cena. Kouzla s magenergií větší, než je magenergie aury projdou nezeslabena a auru zničí. Aura je také zničena, pokud ztratí veškerou magenergii.

Pod ochranou aury se také nesmí bojovat, sesílat kouzla energetické ochranné a útočné, vitální a časoprostorové magie. Takové konání auru okamžite zničí.

Ztratí-li kouzelník vědomí (umže, omdlí, usne...) aura zmizí.

Pro naučení tohoto kouzla musí kouzelník ovládat alespoň 2 další kouzla ochranné magie


Tolik pravidlový popis.

Kouzlo zásadně rozšiřuje ochranná kouzla - jednak poskytuje nějakou smysluplnou ochranu proti bleskům apod., která v pravidlech kouzelníkům chybí. Dále jako jediné kouzlo poskytuje nějakou reálnou ochranu proti dračímu dechu. Jedná se o silně pasivní kouzlo - osoby pod jeho vlivem by neměli být schopny žádné reálné agrese.

Kouzlo původně počítalo s možností do něj průběžně přilévat magenergii, ale myslím, že to není úplně vhodné.

Kouzlo jsem původně vytvořil jako expertní ochranné kouzlo pro náš LARP. protože se mi líbilo, převedl jsem ho i do DrD. Chtěl bych poděkovat Nikomu za jeho práci v MS na magických formulích, která mi umožnila vytvořit rozumné zaklínadlo.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 9

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Netýkavka
*Nichtbe ruhren*

Magenergie: 2x úroveň kouzelníka +10 magů
Dosah: 0
Rozsah: kouzelník
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 1 směna
Obor: EO

Popis:

Toto kouzlo do určité míry zamezuje dotykovému přenosu nepřirozených (tzn. takových, jejichž podstatou je magie, alchymie, nemrtvost, neviděnost etc.) efektů na kouzelníka. Kouzelník si pokaždé, kdy by měl pod vlivem tohoto kouzla z cizího zdroje obdržet nějaký nevyžádaný efekt, hází proti pasti: Roz ~ 5 ~ neobdrží / obdrží.

Podstatou kouzla je změna podstaty kouzelníka, takže efekty, které vyžadují "dotyk" nerozpoznají že k onomu dotyku došlo, a tím pádem se neaktivují.


 Uživatel úrovně 8

Ascella: já ti nevím, ale pořád může sesílat kouzla z oborů iluzionistické, materiální, psychické a poznávací magie... Kouzelník s touto ochranou sesílající magomegamixi a ohnivý deště mi přijde dost agresivní : )))
Předpokládám, že by mu měla zůstat magie poznávací a iluzionistická, aby to odpovídalo popisu kouzla. Já osobně bych mu nechal i psychickou.


 Uživatel úrovně 0

Sccion: umžení :) Je to myšleno tak, že těmi slabšími(< 1/2mag aury) se vskutku krmí. Proto je také kouzelník tak oslaben co se týče čehokoliv dalšího. Naopak silnější kouzla už auru oslabují a to daleko více.


 Uživatel úrovně 8

O kouzle bych si nemyslel ani tak nic špatného, ale...

Fafrine, opravdu jsi si to mohl po někom nechat alespoň přečíst. To ale platí u všech tří příspěvků. Tento povzdech zmiňuji u tohoto příspěvku schválně, protože v části, kdy kouzelník může ztratit vědomí jsem málem umžel na cukání bránice. To pak člověk neví, jestli má spíš želat, nebo dokonce umželat takového překlepu :)

Příspěvek se mi vcelku zamlouvá. Jen předpokládám, že když aura pohlcuje magenergii těch slabých kouzel, tak se tím nekrmí (tj. odebírá se z ní magenergie, nenarůstá v ní), což z té formulace tak úplně jasné není. Jinak proč ne.


 Uživatel úrovně 0

Ascella: Ono to primárně bylo děláno právě na ty procházky kolem draka či pod hradbami nepřátelského města, aby se dalo bezpečně vyjednávat. Do boje (aktivního) by to pravdu být nemělo. Samozřejmě nějaké pořádné bojové/ochranné kouzlo by to chtělo. Něco mám, ale je takové, ulítlé, nepříliš standardní.


 Uživatel úrovně 5

Toto kouzlo mi přijde takové divné. Proti magii a dractvu supr, ale nesmíš útočit a vůbec chovat se agresivně a máš +1 k obraně nablízko? Ta pasivita obrany kouzlo hrozně degraduje, silně snižuje jeho použitelnost. Přes pravidlvou pavézu sice taky nejde sesílat (a taky to její využití minimalizuje), ale od bleskoochrany bych čekala něco víc. Třeba kdyby to bylo výhradně na útočnou magii, kterou(ale jenom tu) by nešlo seslat i ze strany chráněného. Když kombinovaná ochrana, pak nějak zužitečněná. Takto je omezená na nebojové použití. Ono i pět kol vyvolání je dost nebojová záležitost. Tedy na procházky kolem dračí sluje fajn, ale v životě podobně nepraktické jako většina pravidlové ochranné magie, která mi v zásadě přijde dost nedotažená.
Ale myšlenka "chyťte se mě za šos, děti, ochráním vás" se mi líbí.


 Uživatel úrovně 8

OK ten Larp si pozriem.

No myslím, že v PPP takéto kúzlo nie je( ale nie som si istý) a PPE ešte nemám, takže neviem.

Každopádne však povedené( vydarené) kúzlo.

Your Kamerask


 Uživatel úrovně 0

Opět bych chtěl poprosit redakci o úpravu, tentokrát o doplnění tabulky.

kamerask: Co je to larp se můžeš dozvědět třeba na larp.cz, nebo u příslušného stolu v putyce (ID 10). Zcela nepřesně je v ČR označován jako "Dračák na živo".

Pokud vím, i v pokročilých či expertních pravidlech občas existují kouzla, která pro zvládnutí vyžadují znalost jistého množství kouzel z oboru. Vycházel jsem z pravidlového principu.


 Uživatel úrovně 8

K tomuto len taký rýchly kometár:

Kúzlo je podľa mňa dobré a použiteľné. Možno mi trochu vadí, že kúzelník potrebuje vedieť dve kúzla ochranné mágie, aby sa naučil toto. Pokiaľ viem v pravidlách takéto niečo žiadne kúzlo nepotrebuje.

Hodnotím za štyri, lebo mi trošku chýba príbeh a legenda( aj príbehofyli existujú:)).

Chcel by som sa ešte opýtať čo je LARP.

Ináč super

Your Kamerask