Kouzelnická Kouzla

Bílý úder *maka lavan* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 12

Skupina: Energetická magie

Past: Roz ~ 7 ~ 1-6/3-18

Dosah: 1

Vyvolání: 1 kolo

Popis:

Jméno kouzla: Bílý úder

Kouzelná slova: *maka lavan*

Magenergie: 5 za každý

Past: Roz ~ 7 ~ 1k6/3k6

Dosah: dotek

Rozsah: 1 tvor

Vyvolání: 1 kolo

Trvání: ihned

Skupina: EU - Zrychlený výboj

Toto kouzlo se podobá bílé střele.


To, co je uvedeno výše je z hlediska pravidel a v jejich kontextu plnohodnotným popisem kouzla. Pro ty, co se v nich nevyznají dokonale, nemají je zrovna po ruce, nebo se v nich perfektně nevyznají připojím plnohodnotný popis.

Bílý úder

Kouzlo bílý úder doplňuje arzenál kouzel pro boj s magickými tvory. Na rozdíl od plošné a z odstupu použitelné bílé střely, je poměrně kontaktní - sesílá se dotykem. Původním účelem tohoto kouzla bylo jeho zaklínání do zbraní pro boj s démony, nemrtvými a jinou sebrankou.

Kouzlo se projevuje navenek velmi nevýrazně - pouze ve chvíli doteku sjede po čarodějově ruce bledý plamen a přeskočí na cíl.

Kouzlo samozřejmě funguje jen v případě, že se kouzelníkovy podaří cíle dotknout. To lze řešit např. jako útok pěstí, přičemž do obrany soupeře se nepočítá zbroj (PPP - Rvačka). V případě sesílání kouzelnou zbraní dojde k úspěchu, pokud je rozdíl mezi hodem na útok a hodem na obranu menší než KZ obránce. (Nemá-li cíl OČ dělené na KZ a obratnost, pak pouze v případě zranění.)

Kouzlo jinak funguje obdobně jako bílá střela - funguje pouze na magické tvory (nevidění, nemrtví... třída zranitelnosti N) a lze jich najednou seslat nejvýše tolik, kolik je kouzelníkova úroveň. Údery se všechny sesílají do jednoho tvora. Proti pasti si hází terč proti každému úderu zvlášť.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 12

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Morová rána
*...lycoctonatum*

Materiální komponenta: Svazečky "Vlčího moru"
Magenergie: +1 mag za svazeček
Obor: MA

Popis:

"Morová rána" je zkrácený název pro kouzelnou nástavbu, které se oficiálně nazývá "Vlkomorová rána" ("Morová rána" ale znělo mnohým kouzelníkům lépe, a nakonec se toto označení vžilo). Kouzlo v praxi udělá to, že umožní kouzelníkovi k libovolnému vhodnému kouzlu při jeho sesílání připojit i bylinnou esenci jednoho či více svazečků "Vlčího moru". Pokud toto kouzlo úspěšně zasáhne tvora se zranitelností F, potom je tento tvor zraněn tak, jakoby byl obvyklým způsobem úspěšně zasažen daným počtem svazečků. Svazečky se v rámci použití tohoto kouzla rozpadají na prach a nelze je opětovně použít.


 Uživatel úrovně 5

Jednoduché krátké a výstižné použitelné kouzlo. Taky jsem podobné alternativní kouzla k bílé střele měl vymyšlené a mám dojem i nějaké by se dalo najít v rubrice v čase hodně zpět.

Sám jsem nemálokrát si z unikátní zranitelnosti N (bílá střela) dělal srandu, viz například Past na z(Z)ombie.

P.S.: Nevím kdo to schvaloval, ale s tou úvodní tabulkou něco udělat mohl.

Hodnocení autora by bylo někdo v oblasti *** až ****
Hodnocení redaktora by bylo někde v oblasti 0 až *


 Uživatel úrovně 8

Bezchybné zpracování, dobrý nápad. : )


 Uživatel úrovně 8

Vynikající, nakrmil jsi můj hlad přesně to takovém kouzle :)


 Uživatel úrovně 5

Zranitelnosti vcelku použitelně řeší Folcwine v článku v Rozvoji. Na začátku je milá mnemotechnická pomůcka na stávající (flčí mor).

Ve svém sešitě jsem vyhrabala kouzlo Bílý plášť. 6magů, vyvolání 1kolo, trvání 2-7 kol, dosah 0, magická nestvůra čelí pasti roz~7, v případě úspěchu nic, při neúspěchu nedokáže kouzelníka zranit. Krapet nedotažené...


 Uživatel úrovně 8

Možno by išlo vytvoriť set takýchto kúziel. Napríklad nejaké silné útočné biele kúzlo, ktoré by síce stálo veľa, ale zraňovalo by trebárs ako rudé blesky, neskôr niečo silnejšie. Možno by išlo vytvoriť aj biely štít, ktorý bráni len pred magickými nestvúrami, alebo niečo také. Možností je veľa, len ich treba využiť.

Your Kamerask


 Uživatel úrovně 0

Třída zranitelnosti N není sama, která je takto problematické - další je E, kde se nachází jen svěcená voda (nevím, jestli je třída nějak obecněji specifikována) a <nevím písmeno>, vlčí mor.
Tyto obě třídy by si určitě zasloužili nějaké rozumější zpracování či rozvedení.
Např vlčí mor by určitě nemusel mít třídu - je to to samé jako česnek proti upírům nebo kočičí sádlo proti kostějovy - speciální zranitelnost, která si zaslouží jít do poznámek.

Co se ovšem týče N kouzle, které by dělali něco jiného než zraňovali - těžko říct - záleží jak k této třídě přistupujeme. Pro mě je to taková agresivní antimagie.

Co se týče zranitelnosti tvorů s N i C (popř. C+) - ano, ale zranění navíc je prostě skvělej bonus.


 Uživatel úrovně 8

Teraz ma napadlo, že by sa dal spísať celý set "bielych " kúziel. Niektoré by nemuseli len zraňovať, ale napríklad aj ochromiť nestvúru, či také niečo. Možno by som sa toho ujal keď ma niečo napadne.

Your Kamerask


 Uživatel úrovně 5

Zde určitě za nápad, protože skupina kouzel proti magickým tvorům je vlastně jen skupina o jednom kouzlu, pokud vím. Navíc určení pro užití démony je vynikající nápad, i když myslím, že většina příšer zranitelných bílou střelou je zranitelných i magickou zbraní.


 Uživatel úrovně 5

Že mě to nenapadlo? Dva členové družiny jsou poznamenaní cizorodou magií, činí je to zranitelnými bílou střelou. Kouzelník zažil dost nemilé překvapení, když ji v tuhé bitvě s magickými tvory seslal. Toto kouzlo jeho situaci řeší, byť seslání na dotyk je dost ošemetné. Pusťte kouzelníka na dotyk k nestvůře... až s čarodějovou holí bude plně využitelné.
Pěkné, použitelné, užitečné. Hlasuji o chlup výše, protože tyto věci jsou potřeba.