Kouzelnická Kouzla

Odskočení *Hoptam* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 12

Skupina: Časoprostorová magie

Dosah:

Rozsah:

Vyvolání: 1 kolo

Popis:

Kouzlo kouzelníka na dobu určenou dodanou magenergií pohltí do zvláštní mimoprostorové bubliny, což se ostatním projeví zmizením kouzelníka. Dokud je kouzelník pod vlivem kouzla, tak v běžném čase a prostoru neexistuje, z čehož plyne, že nemůže být terčem žádných efektů běžného světa. Pokud kouzlo pomine, kouzelník se zhmotní na místě kde se předtím odhmotnil - jeho tělo však nemusí být ve stejné poloze jako předtím (pro tyto účely řekněme, že kouzelník má volnost pohybu v okruhu o průměru jednoho sáhu). Pokud by však bylo místo obsazeno do té míry, že by nebylo možné se zhmotnit, může kouzelník buď vynaložit magenergii na prodloužení trvání kouzla, nebo se smířit s tím, že se magické spojení s místem odkud zmizel přeruší a že se ztratí v mimoprostoru.

- prodloužení trvání probíhá stejně jako opětovné seslání kouzla "Odskočení" - nová kola se pak přidají ke starým - dosud nespotřebovaným. Toto je také jediné kouzlo, které lze v bublině seslat - pokus o sesílání kteréhokoliv jiného kouzla v důsledku transmagické interakce vyústí v přerušení "Odskočení".

- ztracení v mimoprostoru může ale nemusí končit kouzelníkovou smrtí - v tomto ohledu je mimoprostor jen cosi jako nepředvídatelný hyperprostor a kouzelník se může zjevit na jiném místě na světě. Pokud by k tomu došlo, přichází o veškerou svojí magenergii. Ačkoliv by podle mě bylo lepší, kdyby následky závisely na dohodě mezi Hráčem a PJem, dávám k dispozici i orientační procentuální rozhraní:

  • 1-20% smrt
  • 21-40% okruh 10000-15000 mil
  • 41-60% okruh 5000-9000 mil
  • 61-80% okruh 2500-4000 mil
  • 81-100% okruh 1000-2000 mil

- cokoliv si kouzelník do mimoprostorové bubliny přinese s sebou (předměty, tvory do velikosti A0 a cokoliv uvnitř svého těla - nemoci, jedy, potravu...) je ke kouzelníkovi vedlejším magickým efektem "přilepeno" - nemůže tedy v bublině nic odložit. V bublině ubíhá čas normálním způsobem. Pozor! V bublině je vzduch nejvýše na jednu směnu. Poté závisí výdrž kouzelníkova a tvorů s ním v bublině se vyskytujících výhradně na tom, na jak dlouho budou schopní zadržet dech.

- na kouzlo se není třeba po dobu jeho trvání soustředit.

- dokud kouzlo trvá, kouzelník vidí okolí místa, ze kterého "odskočil" - avšak barevně převráceně a navíc jakoby rozmazaně.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 12

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Dokonči se
*Finitatum*

Magenergie: 4 magy za "kolo" (2 magy za akci)
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: 1 kouzlo v procesu vyvolávání
Vyvolání: dle úvahy kouzelníka, minimálně 1 kolo
Trvání: ihned
Obor: ČP

Popis:

Kouzelník může s pomocí tohoto kouzla urychlit sesílání libovolného kouzla, ať už je sesíláno jiným kouzelníkem, z kouzelného svitku, nebo z magického předmětu. Kouzelník se rozhodne, jak dlouho chce "Dokonči se" vyvolávat (V RSS může jeho finální "dokouzlovací" akci předcházet i jinak neobvyklý sudý počet akcí "kouzlení"), a o tuto vyvolávací dobu se pak zkrátí zbývající vyvolávací doba jiného kouzla, které je již v tom okamžiku v procesu vyvolávání, avšak nebylo ještě sesláno.

V základním soubojovém systému platí, že takové kouzlo se pak automaticky sešle v okamžiku, kdy počet zbývajících vyvolávacích kol klesne na 0, v rozšířeném soubojovém systému se kouzlo sešle když počet zbývajících akcí klesne na 1 (což je "dokouzlující akce", která se nepočítá, protože kouzlo bylo sesláno s akcí předchozí).


 Uživatel úrovně 0

omg...tak todle je snad sranda, ne?


 Uživatel úrovně 8

Folcwine:

- dokud kouzlo trvá, kouzelník vidí okolí místa, ze kterého "odskočil" - avšak barevně převráceně a navíc jakoby rozmazaně.

- odskočení z vody by s tímto kouzlem byla pěkná pitomost, protože kouzelník by se opravdu nemohl vrátit.

- je-li výchozí místo obsazeno a on se pokusí seslat kouzlo, tak nastávají "procenta". Pokus o seslání kouzla je započnutí akce "kouzlení", tudíž pokud by nějaké kouzlo stihnul seslat během této jedné akce, tak se kouzlo sešle normálně.

- kouzelné formule: Co se mě týče, kouzelné formule nejsou nic důležitého... Je to jen takový bonus ke kouzlu...


 Uživatel úrovně 5

Nezdá se mi kouzlo vůbec dodělané, ještě to chtělo úpravy.

Tak třeba by mě zajímalo, zda má kouzelník nějakou šanci "vidět", kam se to vrací. Rozum mi říká, že ne, když není v běžném prostoru, tak do něj ani nevidí. Takže ztráta stačí, aby se souboj přesunul trochu jinam, aby spuštěná past zablokovala výchozí místo.

Není řešeno, co se stane, když kouzelník odskočí z vody, protože pak se nikdy nemůže vrátit, protože voda asi do 10 kol nezmizí.

Kouzlo je velká loterie, protože pokud někdo kouzlo pozná, tak odskočený kouzelník má smůlu, protože zabarikádovat výchozí bod není problém, stačí vejít do jeho hexu, shodit do něj dostatečně velký předmět atp. Loterie, která je podmíněna velkým rizikem a navíc velkou magovou náročností. Stále mi vychází výhodnější hyperprostor než toto kouzlo, protože kouzelník se musí vrátit na místo nebezpečí a během své absence nemá zdání, co se tam dělo. Takže místo aby dostal sekerou do hlavy hned, tak dostane až za pět kol. Omezená možnost pohybu je fajn, ale pokud nevidí, kam se vrací, tak moc nepomůže.

A teď se dostávám k dle mého nejnedodělanějšímu místu. Co se stane, když jeho výchozí místo je obsazeno a on v mimoprostoru sešle nějaké kouzlo, což by jej mělo hned vrátit? Třeb taková neviditelnost seslaná v odskoku - začne působit ještě než se vrátí nebo až chvíli potom?

Maličkost na závěr - trochu vážnosti při vymýšlení magických formulí. S formulemi topořion, ufftatíha, hoptam se v poslední době roztrhl pytel.

Zajímavý nápad, ale velmi špatné provedení. Pokud bych podobné kouzlo chtěl pro DrD vytvořit tak bych si jako inspiraci vzal z DnD podobný efekt a předělal jej do DrD. Pro mě toto dílo nepoužitelné a ostatním moc asi také nepomůže, protože je potřeba na něm ještě hodně zapracovat, aby bylo úplné.


 Uživatel úrovně 0

Podle mě solidní kouzlo, i když s omezenou možností využití. Zpracování taky v pohodě, řeší všechny problematické varianty. A magická formule "Hoptam" je vážně geniální...


 Uživatel úrovně 0

Nevím jak hodnotit. Delší dobu mám v hlavě kouzlo podobného principu, a tohle řešení mi připadá jako noční můra.
K čemu je to vlastně dobré? Dokonalá ochrana za 10 mg na kolo? Pokud potřebuji zmizet jen na několik kol, je hyperprostor stokrát výhodnější, protože mi umožňuje se přemístit, na libovolně dlouho, a nevystavuji se zdaleka tak smrtelnému nebezpečí. To by bylo k použitelnost. Co se týče vyváženosti, za tu cenu mi to příjde moc málo muziky.
Vzhledem k tomu, že nevím, k čemu přesně má kouzlo sloužit nejsem schopen posoudit kvalitu zpracování námětu, ta je si ale nevalná, když nevím, k čemu to má být.
Dám 1* za nápad a jakés takés řešení, i když přiznávám, že tontokrát to nejspíš není zcela oběktívní.


 Uživatel úrovně 0

Nevim, zpracovani ma nedostatky, ale je to dost prakticke, takze si to upravim a pouziju. Tohle se mi libi moc.


 Uživatel úrovně 5

UnknowN - no, možná si měl do příspěvku dát nějaký hezký příklad... ale co už naděláme.
Myslím, že kouzlo chápu správně, přesto bych si ho jako kouzelník nevybral, kvůli velké magové náročnosti, když se něco valí, tak se dá teleportovat za 4 magy za to a hotovo.
Nevím, jako kouzelník máš množství kouzel k naučení dosti omezené a já bych si raději vybral něco univerzálnějšího... I tak to zůstává zajímavým nápadem.

Pilipo... o kouzelníka víc nebo míň? Je to jedno? Možná, ale jen do doby, dokud ten jeden nejsi ty.


 Uživatel úrovně 0

tohle kouzlo je něco co určitě použije každý kouzelník který bude líny nebo se bude chtít bavit,jen chudák mála když zmizí v mimoprostoru no ale co se dá dělat o kouzelník víc nebo míň
je to dobře zpracované a taky je fajn námět


 Uživatel úrovně 0

Říkal jsem si, že tohle bude legrace související s rozmnožováním dobytka. Bohužel i bohudík není a výsledek se mi celkem líbí jako kouzlo z repertoáru chaotického kouzelníka.
T.