Kouzelnická Kouzla

stvoř postavu *obrug ju* Hodnocení: Nic moc

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 23

Skupina: Vitální magie

Dosah: 1

Rozsah:

Vyvolání: 3 smeny (nejmene)

Popis:

Toto kouzlo je velmi mocné může ho používat jen kouzelník na 16. úrovni

Stvoří postavu ve velikosti B a vlastnosti vše 1/-5 a 1 žt za 10magu popřípadě vlastnosti vylepšit za

  • 5magu Síla o jeden stupeň
  • 6magu obratnost o jeden stupeň
  • 5magu odolnost o jeden stupeň
  • 8magu inteligence o jeden stupeň
  • 4magy charisma o jeden stupeň
  • 15magu životaschopnost o jeden stupeň

Za každé vylepšení se přičte 1směna k vyvoláni déle času

Tímto kouzlem lze vytvořit prostého obyvatele i dokonce dobrého válečníka ale vytvořena postava nikdy nebude poslouchat stvořitele jenom bude mu vděčný a postupně časem odejde.

Příklad Kouzelník Zvrat chce velmi mocnou ochranu po svém boku rozhodne se ho stvořit než ho vyhledávat. Chce aby byl silný odolný a hlavně obratný. Kouzelník je na 24urovni a inteligence 18/+3 což má základ 151magu

  • Sí-15/+2
  • Obr-10/0
  • Odl-15/+2
  • Int-6/-2
  • Cha-1/-5
  • Žvt-1

Což po spočítaní je 196magu musel by použít i hůl pokud ji má. (podobné kouzlo jako povolej bytost ale víc možností nelze na ni vytvořit opravdu mocnou postavu jenom která by mohla pomoct v maličkostech třeba při práci.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 23

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Sudba
*Moirum nornum*

Magenergie: 100 magů
Dosah: dotek
Rozsah: 1 novorozeně
Vyvolání: 1 směna
Trvání: Stále
Obor: VI+ČP

Popis:

Toto kouzlo upravuje dědičné predispozice cílového novorozeněte (tzn. dítěte starého méně než 28 dní), případně do časoprostoru vyšle drobné rezonanční signály, které zřetězením různých náhod vyústí k nějaké konkrétní události v životě dotyčného, případně ovlivní výchovné efekty, které do jeho života vstoupí. V praxi to znamená, že jednou sudbou může kouzelník:

- Určit hodnotu jedné vlastnosti (v mezích dané rasy)
- Určit budoucí povolání (kromě pravidlových povolání dobrodružných i různá povolání cizích postav apod.)
- Určit jednu zajímavou událost, která se dotyčnému přihodí (včetně třeba způsobu smrti).

Přitom platí, že jeden kouzelník může jednomu novorozeněti udělit pouze jednu sudbu, a jedno novorozeně může přijmout maximálně čtyři sudby (pokus o seslání každé další sudby je automaticky neúspěšný).


 Uživatel úrovně 0

mě osobně se to kouzlo vůbec nelíbí.
Je naprosto nepřijatlené, aby se pomocí magiie, dal itvořit rozumné a samosebou mylsící bytosit, jak je zde napsáno.. Pomocí magie se nedá vytvořit inteligence.. Jen pouhá její náhražka, jak je tomu napříkald u nemrtvých..


 Uživatel úrovně 0

smycna: to ti tam nevadí, že poměry kouzel je to úplná blbost? Dokáže to stvořit mág na 16. úrovni za pár směn a za tak málo magů? Vždyť by si pak hrstka kouzelníků mohla vytvořit obrovskou armádu... To už by pak hra ztratila smysl...


 Uživatel úrovně 0

Beru zpět vitální a černá ...

Jiank stejně ...

Found


 Uživatel úrovně 0

No tak já ti nevim, jak se chudáci kouzelníci, když se dostanou za sedmnáctou úroveň smíří s tim, že ztratili tohle kouzlo ...

Dál nějak nechápu, proč je to vitální magie, když tohle je spíš černá...

Možná bych i zmínil to, že nechápu čas - dobu trvání - u vyvolávání. Tohle mi prosím vyjasní, vůbec sem nepochopil ty tři směny a potom větu, za každé vylepšení jedna směna navíc. Jestli je to tak jak myslím, tak by se to kouzlo v boji hodilo asi jako vidle v rukou alchymisty.

Proto zatím dám dvě a možná opravím


 Uživatel úrovně 0

Je to stručné krátké ale výstižné mě to stačí je to originální a jako popis kouzla v nějaké knize je to úplně ideální proto dávám 4* dá se to poměrně dobře použít.


 Uživatel úrovně 8

Gonzáles: Nevím....myslím si že menší pobyt v Moudré Sově by tomuto dílu jenom přispěl, pokid tam tedy bylo, což pochybuju. Obecně mne udivuje že byl takový výtvor schválen, ale ruku na srdce...byly tady horší ne? :o)


 Uživatel úrovně 0

Áve lidi!
Chyby řešit nebudu, ty už ste všechny vyzdvihly na světlo světa...

Opravdu sféry schopné stvořit život jsou velice magově náročné. Když už by měl mít kouzelník možnost stvořit živou inteligentní nezávislou postavu, pak by podle mého měl být alespoň na 30. úrovni a mít za asistenty nejlépe druida, theurga (také na 30 a vyšší úrovni) a někoho v záloze.

Malá řečnická otázka... Proč jsou poslední dobou takovéto odfláknuté (instantní, nedořešené) příspěvky?


 Uživatel úrovně 0

Cože!? Stvoření svobodné inteligentní bytosti s vlastní vůlí a rozumem jen za pomoci stovek magů??? Děláte si ze mě srandu? Nevim kolikátá sféra má napsánu, že umí stvořit trvale obyčejný předmět, jistá má snad i schopnost tvorby behemontů. Tam se ceny pohybují kolem tisíců magů a výsledky jsou dosti nejisté. Tohle nomuhu příjmout.


 Uživatel úrovně 5

Použijeme-li toto kouzlo, mág ztratí oproti čaroději skoro všechny své výhody vyplývající z podrobených. Podobné kouzla v pravidlech jsou, ale buď jsou a) časově omezená v řádech kol ( povolej bytost Bo ) nebo b) alespoň ubírají 1/6 denní magenergie a jsou nestálí ( vyvolávání nemrtvých ).

Nedořešené nepravidlové vyvolání pomocníka a defakto to nic nestojí. Kdyby šance na vyvolání byla 20% a ve zbytku případů by to byl automaticky fatal, dílo bych bral a dal mu * za snahu.