Kouzelnická Kouzla

Prach a pavučiny **muerch** Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 30

Skupina: Materiální magie

Dosah: 1

Rozsah:

Vyvolání: 1 kolo

Popis:

Kouzlo Prach a pavučiny jednoduše vytvoří souvislou prachovou vrstvu na pevné vodorovné ploše 1 čtverečního metru (tedy kupř. na kruhu o průměru přibližně 1,13 m nebo na čtverci o hraně 1 m). Toto stojí 1 mag. Účelem použití kouzla zpravidla je zamaskovat návštěvu nějakého místa - anebo si naopak nějaké místo zaprášit a později bezpečně poznat, jestli ho někdo navštívil či ne. Varianta kouzla na jinou než vodorovnou plochu stojí 2 magy a pokud je to nutné, je doplněna i nějakými těmi pavučinami. Obecně pro funkci kouzla platí, že není možné vytvořit něco, co by na tom místě nevzniklo přirozeně*, a naopak to, co je možné vytvořit, je možné vytvořit právě tak, jak by to vzniklo přirozeně (tzn. žádné husté pavučiny, do kterých lze někoho zaplést a zalepit- nanejvýš návštěvníka tak ušpiní). Vyvolaná prachová vrstvička je skutečná (a působí na ni vlivy prostředí), nicméně je možné ji zrušit nějakým protikouzlem či rušícím kouzlem. Kouzlo existuje pouze v této jedné popsané variantě. Tzn. není možné zvětšit rozsah kouzla přidáním magenergie - pokud chcete zasáhnout větší plochu, musíte ho seslat víckrát.**

*Pro toto platí jedna vyjímka - velmi tenkou vrstvičku prachu je možné vytvořit kdekoliv.

**Samozřejmě je to hloupost, technicky to nepochybně možné je - jen mě prostě baví představa kouzelníka pobíhajícího po místnosti a opakujícího do zblbnutí "muerchmuerchmuerchmuerchmuerchmuerchdebilníkouzlomuerch...".

Za konzultaci při tvorbě a pilování kouzla děkuji mistrovi toho oboru - Maglorovi.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 30

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Špindíra
*Rapas*

Magenergie: 6 (7) magů
Past: Roz ~ 5 ~ 0
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: 1 postava
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: ihned
Obor: ČP

Popis:

Toto kouzlo je protikladem ke kouzlu "Lazebník" - příjemce kouzla bude najednou opocený, špinavý, rozcuchaný, a pokud byl čerstvě oholen, vyraší mu krátké strniště. Za příplatek jednoho magu toto kouzlo také ušpiní a pomuchlá jeho oblečení. Kromě toho, že je s pomocí tohoto kouzla možné srážřet v rozletu různé vyšampónované elegány, najde uplatnění též ve chvílích, kdy je důležité, aby kouzelník nebo někdo z družiny budil zdání, že byl třeba dlouho na cestě, apod.


 Uživatel úrovně 1

I u tohoto skvělého díla Alcator projevil svůj osobitý smysl pro humor.

Oceňuji tento vtipný a použitelný nápad.


 Uživatel úrovně 0

Vskutku se jedná o praktickou věc, ale prosim tě, tohle si nemůžu odputstit. Nápad je to hezkej, ale opravdu sis na tom mohl dát víc záležet. To kouzlo je opravdu zajímavý a dá se využít v mnoho situacích, ale na to, co by z toho mohlo být, si to pěkně odbyl. To je můj názor.


 Uživatel úrovně 0

Zaujímavé kúzlo. Viem si predstaviť aspoň zopár situácií kedy sa veľmi dobre hodí, no aj opačne.. Môže byť naozaj praktické i vtipné. (Jeden kúzelnik "zapráši" kolegovi knižnicu a potom si ho začne doberať.)

Skôr či neskôr by som ho však do grimoáru môjho kúzelnika určite pridal.

..Z celkom veľkej diskusie som si prečítal prvé tri príspevky a v súvislosti s dosahom ma napadla jedna vec:
Vzhľadom na povahu kúzla či už niečo zamaskovať (náštevu miesta), alebo nastražiť akýsi "vlas na skrini" tada "pascu" proti návšteve, sa mi zdá kontraproduktívny spôsob zosialania, že -dotknem sa miesta-zošlem kúzlo-odtiahnem ruku-a v prachu nechám vlastný odtlačok.
Ono to môže byť detail, ale v poslednej dobe módnych detektívnych dobrodružstvách to môže byť detail dôležitý.

Taktiež drobný problém potom zamaskovať-zaprášiť miesta v podstate nedostupné...
Suma sumárum - podstate sú to len drobnosti. Kúzlo ma potenciál a i k hore uvedenému dávam ****


 Uživatel úrovně 0

Hej je to gut! ma to mnoho využití a hned ho nabídku kolegovi kouzelníkovi. :o) dal bych 5* kdybych mohl


 Uživatel úrovně 0

Jednoduché, milé, užitečné,... zajímalo by mě však jedno. Kouzlo se dá zrušit, ale co se pak s tím prachem stane? Zmizí? Vypaří se?


 Uživatel úrovně 0

Víš Fenqel má pravdu , nedovedu si představit že kouzelník na 1ú si do podzemí vybere kouzlo který vytvoří pavučinu kterých je stejně plný podzemí a naproti tomu čaroděj na 20ú kterému táhne na padesát si asi místnost poznačí nějakým výraznějším spůsobem.


 Uživatel úrovně 0

Podle mě se většina zdejších kouzel zakládá na tom, že se nějak dají nahradit jinými kouzly. Nebo aspoň napodobit.


 Uživatel úrovně 8

Fengel: Dobrá, toto beru, pokud by e jednalo o čaroděje, ale vem si třeba mága. Bude obětovat jedno ze svých opravdu zůžených výběrů kouzel takové, které někdy občas využije na zaprášení. To už se mu víve hodí Hyperprostor a schová se kam chce také bez praachové stopy, použije amébu a má nulovou hmotnost a snad potom ani tak by nepotřeoval prach a pavučiny, dokonce améba má i jiné přednosti. Může si na postavu počkat i jinýma kouzlama. Chtěl jsem jenom říci, že toto kouzlo je dosti nahraditelné jinými kouzly...Prostě u čaroděje chápu že by mu nevadilo dát si toto kouzlo, protože prostě jich má hodně, ale mág jich má pouze pár a spíše využije kouzla íceúčelová, která v mnohých situacích nahradí toto kouzlo a navíc by se daly využít i jinak...
S pozdravem anarion


 Uživatel úrovně 0

anarion

Mmm.. Předem se omlouvám za to, že reaguji až tak pozdě, ale zapomněl jsem na tento příspěvek. Takže se k tomu teďka až vracím. A snad ti to vysvětlím tak jak to vidím já.

Kouzlo mi přijde mnohokrát využitelné, protože když se na to fakt takhle zadíváš, tak to má využití. A to dvojího účelu. Pokaždé je tam něco ze sledování. Můlžeš ho použít tak, že ho někam naprášíš, kde jsi předtím rozšlapal prachovou vrstvu. Třeba když se ocitneš na nějaké půdě a něco tam hledáš, tak je tam několika centimetrová vrstva prachu. Naráz tě někdo vyruší, potřebuješ se skrýt, to je v pořádku, někam zalezeš, ale stopy by tě prozradily - tak je zaprášíš, každej kdo je trochu inteligentní přijde na to, že když je neporušená prachová vrstva, tak tam asi nikdo nešlapal. -> Tohle je první účel, který jde využít na mnoha místech. V jeskyni, v barácích, sklepích na půdě atd.

Druhá možnost - a to se držím osnov od Saladina - je zaprášení nějakého místa. Je to jednoduchá a skvělá možnost, jak se dá zjistit, jestli to místo někdo navštívil.

Třeba - dostaneš se do nějakého sklepa, kam jsi se dostal po hodně dlouhém zkoumání přes nějaký mechanismus třeba. Jenže ouha, když tam přijdeš - tvá oběť už tam není. Tak si na ni počkáš, chceš se schovat někam, ale zjistíš, že k tomu není místo. Tak se zase odplížíš počkat někam ven. Předtím tam naprášíš tu vrstvu.. Po nějaké době se přijdeš podívat a zjistíš, že tam opravdu někdo byl. Podle stopy poznáš, že jde třeba o hobita (nenosí boty) a máš důkaz.

Nebo to jde využít tak, že potřebuješ dokázat že někdo někam chodí. Jen nastražíš třeba před objekt vrstvu a máš vystaráno.

Snad jsem tě přesvědčil..