Kouzelnická Kouzla

Stůl *Tavolo* Hodnocení: Vítěz soutěže Vítěz ZD

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 31

Skupina: Materiální magie

Dosah: 1

Rozsah: 1

Vyvolání: 2 kola

Trvání: 24 hodin

Popis:


Ze spánku ho vyrušil úlisný hlas přímo u ucha:

„Problémek? Nabízím snadné řešení, hospodáři.“

Arnošt se vymrštil na nohy a zíral na stvoření, která stálo vedle něj. Příšerně špinavý černý obličej, hnusný vypelichaný kožich, mrskající se ocas, kopyto místo nohy…zatraceně.

Toto kouzlo je zcela praktického rázu. Za 3 magy před sebou kouzelník vyvolá z čistého vzduchu dřevěnou pracovní desku. Je to obdélník 1,5 x 1 sáhů, tři couly tlustý a obrácený ke kouzelníkovy širší stranou. Vznáší se ve vzduchu někde ve výšce kouzelníkových loktů. Drží ve vzduchu poměrně pevně, kdokoliv se může normálně opřít, dá se s ní pohybovat ze strany na stranu, otáčet, převracet, pohybovat nahoru, dolů. Snese zatížení 400 mincí, pak začne slušným tempem(40 sáhů za kolo) klesat k zemi a už tam zůstane. Za další tři magy může kouzelník způsobit, že deska stolu bude ve vzduchu viset velice pevně(pohne s ní leda pár volů a snese zatížení(1200 mincí). Pokud jde o materiál, vězte že stůl tvoří čistě magický základ o určité nosnosti. Dřevěný vzhled je jen komplexní iluze, přidáním několika málo magů může kouzelník měnit druh dřeva, vyhlazovat třísky, voskovat, měnit barvu…

„Neboj se, hospodáři. Jsem tu abych ti pomohl. Vím, že tvé pole otrávila nějaká podivná nemoc, a také vím, že si nemůžeš dovolit dobrodruha, který by ti pomohl.“ Arnošt se podrbal za uchem. „No, to je sice všechno pravda, pane…?“

„Eh, é, Čert…ovsky. Říkej mi pan Čertovsky. Mám pro tebe snadné řešení. Vyléčím tvé pole, a ty mi za odměnu dáš to, o čem teď ani nevíš, že máš doma. Tak co, platí?“

Kouzelník může na desce stolu vyvolat velikou spoustu předmětů, zde je pár obecně známých příkladů:

Pergamen(2 magy), husí brk(1 mag), lahvička inkoustu(1 mag), malé kamenné těžítko(2 magy, 30 mincí), talíř(2 magy), vidlička, nůž a lžíce(3 magy kovové, 2 magy dřevěné), sklenice (2 magy). Dále je známá židle(4 magy) a lavice(5 magů).

„No, jedno vím jistě, žena je v devátém měsíci už asi tři týdny…“

Čert si odplivl. „Dobře, tak jinak. Vyléčím tvé pole, a ty mi po dobu…tří let budeš dávat podíl z úrody, platí?“

Arnošt se poctivě zamyslel. Nakonec, protože je lepší mít větší část úrody než nemít úrodu žádnou, souhlasil.

„Výýborně“ protáhl čert úlisně a luskl prsty „sepíšeme smlouvu.“ Ve vzduchu se objevil pěkný, dubový stůl bez nohou a na něm už čekal připravený pergamen, husí brk a lahvička inkoustu.

PJ určí, které předměty jsou obecně známé a které obsahuje kouzlo od začátku. Toto kouzlo je však poměrně komplexní, modifikovatelné a tvárné, takže nepřekvapí, pokud mág objeví v knihovně pergamen, vložený mezi listy, na kterém bude podrobný návod jak si na Stole vyvolat třeba zelený ubrus, žetony a sadu karet. Nebo svícen. Nebo hodiny. Nebo pemzu na paty. Cokoliv.

O čtvrt hodiny později ze sebe „pan Čertovsky“ strhnul vypelichaný kožich, umyl si obličej a seslal na sebe Rozptyl kouzla, čímž se zbavil ocasu a kopyta. Spokojeně zastrčil do kapsy pergamen se smlouvou na čtvrtinu celé úrody, která bude, po tom skvělém alchymistickém přípravku, určitě výborná.

Když se jakýkoliv předmět vzdálí od stolu na více než 3 sáhy, zmizí a už se neobjeví, leda při novém vyvolání. Stůl sám od sebe zmizí do 24 hodin po vyvolání a spolu s ním i všechny věci, které byli k němu dovyvolány. Kouzelník může nechat kdykoliv stůl zmizet.

Stvrzení zapsaného:

Jedná se o funkci kouzla, na jejíž zvládnutí musí kouzelník ovládat minimálně deset kouzel ze školy materiální magie. Přidáním 30 magů se případně vyvolaný pergamen a inkoust stanou skutečnými. Tzn. nezmizí, když se odnesou od stolu, nezmizí společně se stolem, zůstanou prostě skutečné. I pokud je například pergamen skutečný už od začátku(někdo si ho přinese sebou) a vyčarovaný je jen inkoust, kterým se pergamen popíše, po vložení 30 magů inskoust nezmizí.

Vkládání magů ale není nějak na první ani druhý pohled zřejmé, dají se s tím tedy dělat pěkné vyčůrávky…podepíše se smlouva, zapečetí se, v kapse se vzdálí od stolu, inkoust zmizí a nikdo nic neví. Takto „zeskutečněné“ věci lze odstranit kouzlem Rozpyl kouzla.

Vložené magy může vidět alchymista. Životnost zeskutečněných věcí je zhruba rok(plus mínus pár dní), za každých dalších 20 vložených magů se zvýší o další rok. Pokud se ale vyskytne více takových věcí na jednom místě(tzn. zhruba v okruhu 10 sáhů), dojde k akumulaci magenergie, která, pokud jí bude více než 150 magů, se potom vybije do prostředí různými pyrotechnickými efekty, víceméně neškodnými. Světla, pachy, barvy. Maximálně osmahlé tapety nebo připálené koberce, nic vážného. Stvrzení funguje POUZE na pergamen a inkoust.

Závěr:

Na závěr bych chtěl podotknout, že kouzlo je libovolně modifikovatelné(dle libida PJ samozřejmě), a proto není pro zkušené kouzelníky problém vymýšlet a přidávat vlastní předměty. Nebo přidáváním magenergie vylepšovat kvalitu již dostupných. Je libo pravý pergamen, brk z pegase a inkoust z obrovské lidožravé olihně? Je libo královský servis s hracím strojkem, zlacenými příbory a křišťálovými poháry? Nebo třeba si stůl zmenšit, vytvořit ho kulatý? Kdo umí, ten umí…

Čekali. Čekali a pozorovali. To byl jejich úkol, čekat a pozorovat. Čekali a pozorovali už čtvrtý den.

„Adriano, my bysme si dali…“

Řečená po nich šlehla pohledem. „Máte snad čekat a pozorovat! Zatraceně, čeká se přece od nás, že se budeme chovat jako profesionálové!“

Dva z mužské trojce se od zbývajícího odtáhli, jako by byl krvavým stejkem v akváriu s piraňemi.

Ten se ale očividně rozhodl nepadnout bez boje.

„No, dobře, ale vždyť dohromady nic jinýho neděláme. No tak, Adriano, prosím…“ Udělal psí oči.

Několik minut mlčela a pozorovala obzor, kde se vrcholky Hlubokých kopců střetaly s těžkými bouřkovými mračny. Nakonec, nerada, povolila. Několikrát zamávala rukama, pronesla pár podivných slov a odvrátila se od radostných a děkovných výkřiků. Jako děti, pomyslela si, a sama pozorovala obzor. Snažila se nevšímat si s námahou tišených výkřiků nadšení i nevole, které se ozývaly od zbrusu nového pokerového zátiší.

Poděkování za přínosnou kritiku

  • Gargy, Corwin45A, Zdendál

Díky.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 31

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Jídlonoš II
*Smorgasbordazon*

Magenergie: 8 magů za čen (+1 mag za lepší jídelní servis)
Past: Int ~ 10 ~ 0
Dosah: 5 sáhů
Rozsah: 1 ilusioprostorová kapsa
Vyvolání: 5 kol
Trvání: (úroveň kouzelníka)/2 směn
Obor: IL

Popis:

Toto kouzlo je pokročilou verzí pravidlového kouzla "Jídlonoš". V prostoru vytvoří viditelný otvor do "ilusioprostorové kapsy", ze které si kdokoliv může vytáhnout jakékoliv iluzivní jídlo na které pomyslí, a to včetně případného nádobí (skládá-li se jídlo z více chodů, je možné je vytáhnout všechny najednou srovnané na tácu jaké známe třeba ze školních jídelen). Každé vytažené jídlo přiměřeně sníží množství jídla, jaké je ještě "ilusioprostorová kapsa" schopná vydat. Při pokusu o vytažení pokrmu, který překračuje množství jídla, které ještě zbývá, se daný pokrm objeví, ale v úměrně zmenšené porci (pokud už žádné jídlo nezbývá, objeví se pouze prázdné nádobí).

Nedojedené porce je možné vracet zpátky do kapsy a zrecyklovat zpět na neurčitý iluzivní materiál, který pak kapsa může opět vydat jako cokoliv, co si bude strávník přát.

Otvor do kapsy má rozměry asi 50 x 50 coulů, ale přizpůsobuje se vytahovaným pokrmům - při dostatečné magenergii je možné najednou vytáhnout i celého pečeného vepříka.


 Uživatel úrovně 0

Jasné, stručné, krátké, krásné. OHZD oprávněný, přestože se nezobrazuje...


 Uživatel úrovně 0

No k dílu už dostatečně vyjádřili mé názory jiní, jako že je kvalitně vytvořeno, upraveno a tak. Snad jen mě trochu zamrzelo, že jsem měl podobný nápad, ale ty jsi byl rychlejší ... no je vidět, že si s dalšími díly budu muset pospíšit.

Erlandil: No jistě! Přece Mágův velký mix :-)


 Uživatel úrovně 0

zarzik: a nějaké takové kozlo existuje? ... takové, díky kterému můžeš být nejmocnější na světě?


 Uživatel úrovně 0

je to dobre kouzlo neni vrazedne ale vyuzitelne neni to kouzlo diky keremu muzes byt nejsylnejsi mag celyho sveta ale hodi se


 Uživatel úrovně 0

Hodne dobre prekecam pj a budu ho pouzivat


 Uživatel úrovně 0

Snaha díla vyždímat z nulového nápadu maximum je uchvatná. A autorovi se to i celkem daří. Takové vyčarování stolu je sice někdy a pro někoho užitečná věc, ale pochybuju, že by to každý hned používal. Zdá se mi to jako takové kouzlo pohodlných kouzelníků.

Trvání 24 hodin je moc. To bych pak mohl ,,zastolovat" třeba vchod do podzemí na celý den. Udělal bych si takový bojový tunel :D

Mě se moc nelíbí ty průpovídky (kurzívou). Zapatlávají tím dílo, až mi to připadá jako les informací.

Zpracování pravidlové se mi ale jinak zdá kvalitní a řemeslně zvládnuté. V dílně jsi to měl.

Hodnotil bych za 4*


 Uživatel úrovně 0

No jo, to už bude takový můj nešvar...rád píšu, rád se rozepisuju a nevím kdy přestat, neznám míru. Už takhle je to osekané...


 Uživatel úrovně 0

ke kouzlu se vyjadřovat nebudu, vše bylo řečeno, je kvalitní, použitelné... ale znímím koncepci: příběh je sice hezky vkomponovaný, ale je příliš dlouhý vzhledem k příspěvku jako takovému. neříkám, že malá ilustrace použití kouzla škodí, to v žádném případě ne, ale je to zbytečně přehnané a kouzlo by dostalo 4-5* i tak.


 Uživatel úrovně 0

velmi se mi to líbilo vel mi užitečné kouzlo i příběh k němu byl pěkný dávám 4*