Kouzelnická Kouzla

Přeber *ignifac* Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 20

Skupina: Ochranná magie

Past: Roz - 9 - 0

Dosah: 1

Rozsah: 25

Vyvolání: 1 kolo

Popis:

Příběh

Jednoho krásného rána, kdy kouzelník Qyntus otevřel oči po vydatném spánku, ležela družinka 5-ti společníků v trávě poblíž Ragnanského polesí. Byl mezi nimi barbar Rango, válečník tak silný, že by ohnul meč, Bimbo, neskutečně obratný kudůcký pyrofor, Jenefa, moudrá elfka kouzelnice a konečně její manžel, elf Qyntus. Kouzelník zrovna ležel a protahoval se, když tu se naráz na něj snesl z nebes podivný lepkavý objekt velikosti býčího oka. Ptačí trus. Hmm. Takové ráno znamenalo pro Qynta zlé znamení. Něco špatného se stane, určitě. Zatlačil zlé myšlenky a vstal.

Jeho spoludružníci už byli vzhůru, a tak započal zaostřování vůle. Po půlhodině vstal a šel k ohni s úmyslem se najíst pečeného masa. Avšak po ostatních se slehla zem! Qyntus, vystrašený touhle podivnou hříčkou, se rozhlížel po okolní krajině a hledal, ale marně. Nikde nikdo a nikde nic. Pak to ale naráz uslyšel – šlo to jakoby ze země a ze vzduchu zároveň. Ohromný kvil zasáhl jeho bubínky, do nichž současně zadul prudký náraz větru. Hůůů! Křup a prásk! Byla tam…

Stála tam hrůzná čarodějka korunovaná blesky z oblohy. Zakvílela na něj, že pohltí jeho duši tak, jako pohltil duše jeho spoludružníků. Musí s ní bojovat na život a na smrt. Qyntus přijal a začal boj. Seslala na sebe pavézu, neskutečně mocné kouzlo, které ji obalilo jako had. Qyntus ale věděl, co udělat, měl ještě svůj trumf v rukávu – začaroval kouzlo Přeber. Z jeho rukou rychlostí světla vyletěl pruh duhy a zasáhl kouzelnici, ta zavrávorala a zároveň, jakoby z ničeho nic, její kouzlo pominulo. Nepominulo – přeneslo se na Qynta, který tímto nabral seběvědomí! Nakonec onu bídnou kouzelnici zabil a své družníky zachránil…

…Hmm, jak hrdinské…


Popis kouzla:

Kouzlo Přeber, jehož efekty jsou popsány v příběhu, má jedinou funkci – přebrat protivníkovo ochranné kouzlo a vložit jej na sebe. Kouzlo se přenese s polovičním trváním (zaokr. nahoru). Čili třeba pavézu by si přenesl na 2 kola atd. Jinak má přenesené kouzlo stejný účinek i sílu. V případě hodu proti pasti na Roz se počítá úroveň protivníka a úroveň ,,původního majitele kouzla“. Samotný přenos trvá jakoby nulový čas, čili se přenese ihned po vyvolání (v tomtéž kole). Tímto kouzlem lze přenášet pouze kouzelnická kouzla, sloužící na ochranu sesilatele (různé štíty, neviditelné zbroje atd.). Pokud má terč na sobě začarovaných více ochranných kouzel, přenese se se jenom jedno kouzelníkem vybrané. Pokud ale neví, jaká kouzla má na sobě terč, bere se to nejdražší – tady se postupuje jako u kouzel s neurčitou magenergií. Kdyby ale terč seslal jiné kouzlo Přeber v hned dalším kole, počítala by se magenergie jako 3 x magenergie prvního Přeber : 2. Tak by to narůstalo každé kolo navíc. Ještě jsem opomněl říct, že to nese sebou jisté riziko. Takové přenesené kouzlo není stabilní a může dojít ke zrušení kouzla. To je vyjádřeno jistou pravděpodobností: (36 – úroveň)%. Zde je vidět, že kouzelník na 36. úrovni by měl pravděpodobnost nulovou. Není tomu tak, vždy je šance aspoň 1%. Tato šance narůstá s každým převedením kouzla navíc o 5% - čili nenarůstají jen magy, ale i šance na selhání. Od jisté hodnoty je pak výhodnější dané ochranné kouzlo seslat znovu (protivník ho však bude mít taky, bude jakoby o kolo dopředu).


Dodatky:

  • Tímto kouzlem lze přenášet i kouzlo Rychlost, Soví oči a jim podobná kouzla (čili nejen čistě obrané)
  • Každý případný zájemce si hodnoty upraví sám dle své libosti
  • Ač se může na první pohled zdát, tak přesto není kouzlo přesílené
  • Tímto kouzlem lze přenést i účinky (kouzla) démonů z magických věcí, působících na terč (nikoliv třeba na jeho zbraň atd). Prostě zde platí stejná omezení.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 20

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Odčaruj kouzlo
*Demágoetia*

Magenergie: (magenergie rušeného kouzla) magů
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: 1 kouzlo
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: ihned
Obor: EU + dle nástavby

Popis:

Toto kouzlo je v základním tvaru schopné rušit Energetická Obranná kouzla cílové bytosti, a potom také všachna dlouhotrvající kouzla, která kouzelník sám zná. Za každý další typ kouzel, které chce kouzelník rušit, se musí jako samostatné kouzlo naučit příslušnou nástavbu (Nástavba: Rušení materiální magie; Nástavba: Rušení iluzivní magie; ...) - v případě rušení kouzel s kombinovaným oborem je třeba znát oba obory.

Kouzla s automatickým sesláním jsou rovněž automaticky odčarována. Kouzla, pro jejichž úspěšné seslání bylo třeba hodu proti pasti, se proti stejné pasti hází znovu, když kouzelník chce dané kouzlo zrušit - pokud kouzelník třeba ruší Sugesci na svých spoludružinících, házejí si tito proti pasti Int ~ 6 ~ nic / zrušení kouzla. U pastí kde figuruje rozdíl úrovní se používá úroveň kouzelníka, který kouzlo ruší. Toto všechno reflektuje myšlenku, že zrušení kouzla je tím jednodušší, čím jednodušší bylo toto kouzlo seslat.

Tam kde záleží na úrovni (potažmo životaschopnosti) toto uspořádání zajišťuje, že kouzla, která uspěla díky vysoké úrovni sesilatele, nezruší jen tak nějaký novic. Například kouzlo "Zesměšni" seslané na postavu na 26. úrovni nemůže bez pomoci zrušit žádný kouzelník na menší než 23. úrovni - Při rušení kouzelníkem na 22. úrovni by taková postava měla k hodu proti pasti za rozdíl úrovní bonus +4, což společně s hodem 1k10 vždycky dá minimálně těch 5, které stačí na vyrovnání nebezpečnosti pasti u tohoto kouzla.

"Odčaruj kouzlo" lze zaměřit pouze na jedno konkrétní kouzlo, o jehož působení a podstatě kouzelník ví - vědět, že v daném předmětu je *nějaké* kouzlo nestačí. Kouzelník musí být schopen spojit si dané kouzlo s nějakým jeho vnějším projevem, nebo mít alespoň rámcovou představu o tom, co to kouzlo vlastně dělá (tzn. například u kouzla "Sugesce" nemusí kouzelník rušit konkrétně kouzlo "Sugesce", stačí mu rušit "To kouzlo, které teď změnilo emoce našeho družinového válečníka", ale rušit "Prostě to kouzlo, které je seslané na tyhle dveře" už nestačí - kouzelník neví, jestli to bylo kouzlo zamykací nebo nějaké protivyrážecí, a tak by "Odčarování" nefungovalo).

Pozn.:

Toto kouzlo poskytuje alternativní pohled na rovnováhu mezi kouzlem rušeným a rušícím. Tam kde pravidlová kouzla "Zlom kouzlo" a "Rozptyl kouzla" operují s tím, že zrušení kouzla má přibližně dvakrát větší hodnotu, než samo kouzlo, které má zrušit (vyvolávací cena bývá zpravidla o něco vyšší než magenergie rušeného kouzla, a i pak je v případě rovnocenných kouzelníků pouze 50% šance na úspěch), je "Odčaruj kouzlo" založené na myšlence, že zrušení kouzla je vlastně totéž, jako seslat kouzlo původní, ale jakoby "v opačném směru".

Odčaruj kouzlo II
*Demágoétia superior*

Parametry: Jako "Odčaruj kouzlo", ale Rozsah: krychle 8x8x8 sáhů

Popis:

"Odčaruj kouzlo" rozšířené o mechaniku "Rozptylu kouzla". Kouzelník neurčuje konkrétní kouzlo k odčarování, místo toho se kouzlo samo pokouší ve svém rozsahu postupně rušit jednotlivá kouzla, a to počínaje těmi s nejnižší sesílací magenergií. Kouzelník sice nemusí znát konkrétní kouzlo, které chce zrušit, ale na druhou stranu nemůže nijak měnit pořadí, v jakém budou kouzla rušena - kouzlo prostě začne těmi nejdrobnějšími zaklínadly, i když ta zrovna právě kouzelníka vůbec nezajímají a jenom zvyšují riziko, že už nezbude žádná rušivá magenergie na odčarování toho kouzla, o jehož přítomnosti kouzelník sice ví, ale nemá nejmenší potuchy o tom, co to vlastně je za kouzlo.

Voliutelná nástavba pro obě kouzla: Přivlastnění

- Kouzelník se může rozhodnout pokusit se rušená kouzla převést na svojí osobu. Jelikož to je mnohem těžší, než kouzlo jenom zrušit, objevuje se kromě šance na přebrání i šance, že se zrušení nezdaří. V praxi se s touto nástavbou pracuje tak, že si kouzelník při rušení hodí 1k6. Pokud padne 1 nebo 2, nic se nestane. Pokud padne 3 nebo 4, je kouzlo pouze zrušeno. Pokud padne 5 nebo 6, tak si kouzelník kouzlo přivlastní (je-li to v kontextu daného kouzla možné).


 Uživatel úrovně 0

Qyntus Moavrus: Po hodně dlouhé době jsem si našel čas k tomu, abych se podíval na to kouzlo, kvůli kterému teďka tak srážíš hodnocení u Folcwinových děl. Dovol, abych se zasmál. Folcwine ti to tady vysvětlil naprosto dostatečně. Lidi to z jeho příspěvku pochopili. V čem je problém? Že ty to nedokážeš přijmout. Tohle je fakticky napostá zbytečnost - objasnil hodnocení, ty bys ho měl přijmout. Pokud ne, házíš sem slabé argumenty - s tím bych raději otočil hlavu a hleděl si svého.

Tvá obvinění jsou hodně závažná. Obviňovat Folcwina z toho, že je nulák je docela silné. Takže být tebou bych raději zastrčil hlavu a šoupal nohama. Protože tohle je věc, u které nejsem ochoten jen tak tolerovat bezdůvodné nadávky.

Děkuji za (snad) pochopení.


 Uživatel úrovně 0

Qyntus:
A ty bys měl zvolit méně útočnou formu. Pohádáš se tady s Folcwinem za to, že ti dal 0. Svoje hodnocení obhájil takže fakt netuším co tu řešíš a proč ho nazýváš nulákem...


 Uživatel úrovně 0

Focwine:

Co to zase pleješ za výkvět hnoje? Jaké výhružné maily? Myslíš snad ty, ve kterých tě vibízím abys to tu obhájil, což se ti nepovedlo? Všecko co jsem ti tam napsal je pravda - však ještě uvidíš...

Přitvrdil? To jako myslíš naprosté nuláctví u 4* nebo 3* děl? Třeba v předmětech jsi dal 0* bičom - proč?

Mě se tvoje argumentace vůbec nezamlouvá. To, že je tento příspěvek krátky nehraje roli - není to také žádné NP, ale kouzlo. Víš vůbec co je to kouzlo? Asi ne. Nápad to má. To mi neříkej že ne. To je jako bys mi tvrdil že Folcwine se píše s tvrdým y. Nápad to má, ale jaký? Dobrý nebo špatný, ne ale žádný.

A co hratelnost a využitelnost? Já vím tobě stačí to mět ulízané a hezky vypadajýcí, mě to ale stačí pěkné hrou. To mi stačí. Je vidět, že jsi buď drd nikdy nehrál nebo nevíš co je dobré a co za 0!

Za takové hodnocení by ses měl stydět!


 Uživatel úrovně 5

Qyntus Moavrus

Když se ti nelíbí kritika, nemusíš hned posílat výhružné maily atp.
Pokud se ti nelíbí zdůvodnění mého hodnocení k tvému dílu, zkus jej obhájit, aniž by jsi slovně inzultoval kritika.

Je pravda, že jsem v poslední dobou při hodnocení děl dost přitvrdil, ale své hodnocení se vždy snažím obhájit.

Od relativně krátkých příspěvků vyžaduji dobrý nápad, přehlednost, jednoznačnost. Dle mého tvůj příspěvek vše postrádá, navíc oproti pravidlovým kouzlům je to tvé poněkud přesílené a po zařazení do hry by se úroveň hry snížila než zvýšila. ( rozebráno trochu níže )

Folcwine


 Uživatel úrovně 0

To, jak píšeš, žekaždý zájemce, nechť si upraví hodnoty, je špatné.. Takhle nemůžeš psát příspěvěk.. Je to chyba, která se tady opakuje pořád do kola..

Pokud také píšeš, že se přenáší jim podobná kouzla jako rychlost, tak to by taky nemuselo být zrovna to pravé. Každý si může považovat to kouzlo za jiné.. A může se z toho zvrtnout celé dobrodružství, kvůli tomu, že se budou hráči přít o tom, jak to vlastně má být.. to je jen tako¨vý malý dodatek..


 Uživatel úrovně 0

Folcwine:

Jak se tak všady dívám tak vidím že začínáš byt jakýsi nulák, co? Třeba v předmětech sem tě viděl dat pár nul za sebou u velice dobrých děl. Proč to děláš? Opravdu si myslíš že moje dílo je za 0? Teď už vím že 2 hvězdy si plně zaslouží i když jsem doufal ve víc :D

Chtěl bych se omluvit všem za svoje ukvapené vystupování a chování. Můžu jen říct, že jsem konečně vystřízlivěl :D

runak:

To za prvé já neberu. Délka neurčuje kvalitu. Tím pádem nevidím v tvé kritice pádné argumenty.

zerafel, druid, octopus, snorch:

Díky za kritiky. Beru je na vědomí.

Fisian:

To je ale přece jen taková maličkost. Pokud je tato důvodem tvého hodnocení tak to teda pěkně děkuju.

Plž:

Magenergie je tam napsaná a myslím že je i pochopitelná. To že si ji našel později je asi tvou nepozorností, že?
Uvedl jsem další pomocná kouzla typu soví oči apod. Každý jistě pochopí jak jsem to myslel. To že se rýpeš v definicích mě moc nezajímá. V drd je úkolem bavit se a nepovyšovat tuto hru na vědeckou úroveň což ani není úkolem pravidel. To že tady trávíš 20 hodin deně a děláš z toho vědu a vymyšlíš různé zákony ještě neznamená že je bude každý akceptovat. Proto v drd žádné definice ani jiné věděcké vychytávky neberu a rozhodně nedělám z drd žádnou novou vědeckou disciplínu z milionem definicí a pravidel která ani v pravidlech nejsou.

Domluvil jsem

QM


 Uživatel úrovně 0

Po pročtení kritik nemám vcelku za sebe již co říct většina byla řečena, mě nejbližší kritika je Syrusova, co se týče tvé odpovědi na ni dovoláváš se nějakého standartu, standart zde samozřejmě je a vytváří ho právě takoví "serveroví dinosauři" jako jsem např. i já a dáme ti ho najevo v MS nebo tady.


 Uživatel úrovně 0

začneme

za prvé: myslím si že kouzlo je moc krátké
za druhé: polovinu zabírá příběh

za nápad 3* za příběh 1*


 Uživatel úrovně 5

Zdravím autora...

Po prvním přečtení tvého kouzla jsem si vybavil jednu otřepanou frázy tady na serveru:,,Nápad skvělý, ale to zpracování nám pokulhává." Nuž řekni, kolkrát jsi to tu už zaslechl? Mnohokrát. A myslím, že stejný problém je i zde. Nápad se mi líbí (asi tě i potěším - dal bych ho totiž možná i do svého světa, kdyby ale byl lépe zpracován :o/).

Jako největší chybu vidím složitost a tím i téměř nehratelnost kouzla. Všechna prapříčina problémů by se mohla nacházet v magenergii. 3x magenergie kouzla:2. Chudák PJ - bereš to jako kouzlo s neurčitou magenergií a k tomu ještě takové počítání a a s tím spojená spouta jiných možností (viz kritiky níže - například rostoucí magenergie při několikanásobném Přeber). Já osobně, když už, bych dal magenergii rovnou dvojnásobnou a past tak 6.

Do svého hodnocení nezapočítávám logické chyby v příběhu ani jiné gramatické či slohové chyby celého díla, neboť uživatel je nováček a toto je jeho první dílo, kterým se seznamuje s tímto serverem a jeho zákony :o) a to já plně respektuji.

Chápu, každý někdy musí nějak začít a ne každému se to zrovna bůhvíjak povede. Ale kvůli tomu se přece není třeba vztekat. Zkus se poučit z chyb, kterých ses dopustil, a příští dílo bude lepší, uvidíš. Já taky začínal a choval se stejně jako ty, teď ale vím, že to byla hloupost a hrozně se teď za ni stydím. To ale pochopíš až později...:o)

Takže nápad dobrý, zpracování podprůměrné, hratelnost mizivá, přesílenost drobátko, přehlednost zmatečná, gramatika a sloh nehodnotím. To nám tedy dělá...no...celkem asi 2,38701 (tak nějak zaokrouhleno) :o)

Po přihlédnutí, že jsi začátečník, jsem ti chtěl dát 3*, avšak pak jsem si uvědomil, že lepší 2* než horší 3* - taky v tom hrálo roli tvé cholerické jednání...

S pozdravem a úctou...zerafel