Kouzelnická Kouzla

Zmizení *gliedern* Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 21

Skupina: Materiální magie

Dosah: 1

Rozsah:

Vyvolání: 2 kola

Popis:

Zmizení

Jednoho krásného rána jsem se procházel kolem hradeb města Radeb když jsem si všiml dvou černě oděných postav. Hned jsem tušil že něco není v pořádku, chodili moc uvolněně, až příliš uvolněně na můj vkus. Byl jsem jeden z těch mocnějších čarodějů ale nerad jsem bojoval, tak jsem si řekl že bude lepší když se schovám za roh a vykouzlím si neviditelnost. Tak jsem tak učinil ale něčeho jsem si nevšiml, ti muži měli sebou psa. Zrovna šli kolem mého úkrytu když v tom ten pes začal na mě štěkat a cenit zuby. Odhadl jsem že to byl lovecký pes a hned jsem začal proklínat svojí zbrklost a neopatrnost. Ti muži asi nebyli jen tak obyčejní lupiči, protože hned pochopili co se stalo a vytáhli krátké meče a vrhli se do stínu kde jsem byl schován. Začali kolem sekat a jen tak tak mi neusekli ruku a to byl konec mé trpělivosti, vykouzlil jsem dva modré blesky a zabil jsem je, ale zase jsem zopakoval svojí chybu, pes na mě skočil a zahryzl se mi do dlaně. Vytáhl jsem štíhlou dýku a propíchl ho.

Po téhle špatné události jsem se rozhodl stvořit nové kouzlo které, pokud se mi povede, mě zapíše navždy do dějin čarodějů, kouzlo mnou nazvané ZMIZENí.

Základ kouzla je že se moje tělo více méně rozloží na atomy a pak se po určité době zase složí. Samozřejmě, pravděpodobnost že se mi to povede je velice malá a pokud se mi to nepovede, zemřu. Kvůli tomu děsivému riziku jsem se vydal k starému mistru čaroději Yung-Lingovi, který byl pokládán za velice schopného čaroděje. Vyložil jsem mu svůj nápad a když jsem domluvil začal se strašně smát. Docela mě to urazilo tak jsem se zeptal čemu ten smích a on odpověděl že to je geniální. Velice mě to potěšilo a samozřejmě jsem mu za to poděkoval, ale zeptal jsem se ho jestli by mi nemohl pomoct s přípravami na kouzlo. Odpověděl že ano(za určitou cenu) a po dohodě mi řekl že klíčem k úspěchu je soustředění a řekl mi že mě naučí naprostému soustředění. Po měsících trénování přišel den kdy jsem to měl vyzkoušet. Poklekl jsem na bílý kámen v čarodějově domě a začal se soustřeďovat, zvláštní na kouzlu je že příslušná slova vyřknete v šepotu tak abyste to slyšel jen vy, protože i zvuk vašeho hlasu by vás vyrušoval. Tak jsem se na to soustředil a začal pomalu pronášet slova. Po chvíli jsem to dokončil a najednou…nedokážu to přesně popsat, jako kdybych přestal existovat. Nevím po jak dlouhé době jsem se probral, ale viděl jsem nad sebou tvář Yung-Linga a to znamenalo že žiju. Usmíval se a řekl že se mi to povedlo, byl jsem štěstím bez sebe, znamenalo to že se ze mě stane jeden z nejznámějších čarodějů světa.

Ukázka z deníku čaroděje Mondorfela

Jak provést kouzlo:

Posaďte se do tureckého sedu,musíte se velice soustředit.Začněte pomalu a tiše říkat magická slova.Poté se vaše tělo začne rozkládat,nic necítíte,je to bezbolestné.Jak dlouho zůstanete ,,rozložen,, záleží na vašem hodu 1k6 směn,hodíte např. 4,takže zůstanete rozložen 4 směny.V rozloženém stavu nevnímáte své okolí.Poté se začnete znovu skládat.Po složení jste velice unaven a nejlepší by bylo chvíli se prospat mate postih -1 na obratnost a sílu dokud si alespoň hodinu neodpočinete(není to ale pravidlo).Pokud se něco dostane do místa kde jste se rozložil máte smůlu,zemřete,pokud ale zaplatíte 5 mágů navíc kouzlo se pkusí překážku posunout nebo se vás pokusí zhmotnit na bezpečném místě. Překážka nesmí být težší než 20kg.Pokud ani toto nepomůže zhmotníte se náhodně na bezpečném místě vzdáleném maximálně 15 coulů od původního.

Jde rozložit i jinou osobu než sebe,ale ta osoba musí souhlasit a poté si ta osoba stejně jako čaroděj sedne a čaroděj začne provádět kouzlo.Ovšem rozloží se jen ta postava,čaroděj ne.

K čemu to je:

Je to krajní řešení pokud vás někdo pronásleduje a nemáte šanci mu utéct.Pokud budete dostatečně rychlý vaše tělo se rozloží a váš nepřítel nemá šanci vás chytit,většinou ztratí stopu a vrátí se.Doporučuje se užívat se jen v případu největší nouze,protože můžete umřít.

Poděkování:

Takže chtěl bych poděkovat Gryffintomovi a obzvlášť Plžovi,který udělal cca 1 polovinu práce,za velice užitečné rady, bez kterých by moje práce vypadala o dost hůř.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 21

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Freska
*Duodimensionatum*

Magenergie: 10 magů / kolo
Dosah: 0
Rozsah: kouzelník
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: dle dodané magenergie
Obor: ČP

Popis:

Po seslání tohoto kouzla získá kouzelník (společně se svými věcmi. tvory velikosti A0 a svým případným přítelíčkem) podobné vlastnosti, jako "Skvrna barevná" (viz. bestiář PPP) - jeho tělo bude tvořeno jen nekonečně tenkou vrstvičkou hmoty na libovolném dostatečně velkém povrchu (tak aby se tam stojící kouzelník vešel z libovolné boční projekce - nárysu, "zárysu", bokorysu a všech přechodných "šikmorysů"), kterého se kouzelník při sesílání dotkne.

Kouzelník se po povrchu může volně "klouzavě" (tzn. bez nutnosti pohybovat končetinami) pohybovat rychlostí své obvyklé chůze a to všemi směry, nezávisle na orientaci povrchu - na rozdíl od "barevné skvrny" je ale při pohybu omezen pouze na povrchy pevné (tzn. žádné vodní hladiny nebo dokonce plameny).

Klouzavý pohyb sám o sobě nevydává žádný zvuk, avšak zvuky kouzelníka samotného jsou normálně slyšet - šustění látky pokaždé, když se kouzelník nějak zavrtí, kouzelníkův hlas, škrtnutí křesadla, když si zapálí dýmku...

Na přilnutého kouzelníka je možné normálním způsobem útočit nebo sesílat kouzla - v případě zásahu je zraněn pouze kouzelník, předmětu pod ním se nic nestane. Kouzelník sám potom může svoje vlastní kouzla pouze "posílat" po povrchu, na kterém se nachází a je schopen jimi zasáhnout pouze bytosti, které so toho povrchu dotýkají (tzn. i třeba ohnivá koule bude omezená do "ohnivého kruhu", který zraní pouze ty, kdo se v dané chvíli v rozsahu kouzla dotýkají země). Kouzla sesílána dotekem jsou možná pouze tehdy pokud se někdo dotýká přímo kouzelníkovy podoby, nebo je může kouzelník sesílat na objekt, ke kterému je přilnutý.

Nemagické útoky (tváří v tvář i střelecky) může kouzelník použít pouze proti dalším bytostem pod vlivem tohoto kouzla - v takových případech i kouzelníkovou kouzlení probíhá normálním způsobem, akorát všechny ty blesky apod. létají v rámci daného povrchu a neopouštějí ho.

Ohnivá kouzla a ohnivé efekty, které kouzelník v tomto stavu použije sice samy o sobě povrch objektu neopouštějí, avšak mohou běžným způsobem daný povrch zapálit, a ten už pak následně hoří normálním způsobem. Hořící povrch způsobuje kouzelníkovi obvyklé zranění (obdobná pravidla platí i pro povrchy pokryté různými chemickými nedobrotami).

Pokud by nějakým způsobem došlo k narušení integrity objektu, ke kterému je kouzelník přilnutý (dveře, které někdo zničí beranidlem; kámen, který někdo odstraní "zmizením"; stěna, na kterou někdo zakouzlí "průchodnou stěnu"...) tak kouzelník ze svého obrazu "vypadne" a nabude zpět své původní podoby.


 Uživatel úrovně 5

Již v rubrice několik pokusů na vytvoření úkrytu v mimoprostoru je, ale ještě žádé rozložení materiální magií. Jak říkal Suk, tak ČP by v tomto případě byl neprůstřelný a nemusela by se řešit diskuze na téma atomů a jejich reakcí.

Naprostý neúspěch je dle mého příběh, nemá hlavu, patu ani nesedí s pravidly DrD:
- v jednom kole zabít 2 osoby modrým bleskem je takřka nereálné
- zloději se psem?
- proč by zloději útočili na domělého čaroděje? nebyl by pro ně výhodnější útěk nebo dělat, že se jako nic neděje?

Celkově se mi to moc nelíbí - řešení přes ČP by bylo mnohem elegantnější, neprůstřejnější a jednodušší na pochopení: 2*


 Uživatel úrovně 0

Už se k tomuto dílu nebudu vyjadřovat, je to už staré a tak sem nic psát nemusíte, reakce se ode mne nedočkáte.


 Uživatel úrovně 0

Jeto až mac mazlavé (přeumělkované)


 Uživatel úrovně 0

Omlouvám se, že jsem nečetl předcházející diskusi.

Abych pravdu řekl.....nijak nadšený jsem nebyl. Povídka je plná gramatických a logických chyb, které jí rozhodně ubírají na už tak mizerné kvalitě. Nebudu psát výčet všech nelogičností, protože je zde popsán už dost podrobně v nižších příspěvcích.

Čachrování s atomy mi nepřijde moc šťastné. Pokud vím tak tenhle systém funguje např. u Mágova velkého mixu.... Nějak by se mi tady líbila jistá pravděpodobnost, nebo past, že se atomy nesloží tak jak původně byly. Přecijen když rozbiješ chemické vazby, tak se ty atomy dost možná pěkně rozutečou, nebo minimálně promíchají.

Vzhledem k poloze ve které kouzelník musí být při vyvolávání mi nepřijde moc prakticky využitelné. Naopak by toto mělo být kouzlo, které bude okamžitě použitelné, bez nějakých velkých příprav.

celkově nepropracované. hodnotím 1* za nápad


 Uživatel úrovně 0

Toto kouzlo není špatné. Ale podle mého soudu se dá využít jen v málo případech. Nesouhlasím ale s tebou že tím můžeš zbavit pronásledovatelů. Pokud by viděli že děláš cosi v tureckém sedu, řeknou si že je to past a budou tě pak ostřelovat ( aspoň ti chytří :))) ). A ještě jedna věc. Co věci které má kouzelník u sebe. Co bude s nimi? Ale jinak fajn kouzlo. Mohl bys taky více upřesnit kdy dojde k té smrti? Dík.


 Uživatel úrovně 0

Předem se omlouvám za nepřečtení diskuze u tohoto kouzla, ale řekněme, že kvalita příspěvku odpovídá času který na něm můžu strávit.

Osobně by mě zajímalo jak se čaroděj s v příspěvku popsanou inteligencí mohl dostat na úroveň kdy může vytvářet kouzla (pravda, mentalná souboje bývají kruté a blbí mají štěstí), ale ještě více by mě zajímalo jakto že při vymýělení tohoto kouzla nezemřel (pravděpodobně jako hodně vyčerpaná hromádka slizu).
Rozložit živou bytost je těžké (viz Magomegamix), složit jej zpět je takřka nemožné a to vše za 13magů bez sebemenšího rizika?
DrD sice občas bývá pohádka, ale tato pohádka úpatří do jiné dimenze.


 Uživatel úrovně 0

Samozřejmě sem přihlédl i k tomu, že to podle toho co se píše je tvoje první dílo.


 Uživatel úrovně 0

Rozložení mi přijde, alespoň podle ukázky pomalé a trochu nepraktické. Hrubku, která je v textu, ani nebudu zmiňovat. Ale je to dobrý nápad!!Kdybych měl radči čaroděje tak by to bylo víc, ale je to na 2*. S trochou štěstí, když přimhouřím oko bych řekl že 3* to má docela zaslouženě.


 Uživatel úrovně 0

anarion: Jasně že musíš mít trochu náskok aby jsi se stihnul rozložit, jinak je to jak ty říkáš nepoužitelné...