Kouzelnická Kouzla

Zeď *Culk* Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 7

Skupina: Materiální magie

Past: -

Dosah:

Rozsah:

Vyvolání: 1 kolo

Trvání: 3 směny

Popis:

Po seslání kouzla se objeví zeď uměrná dodané magenergii. Zeď je stejně pevná jako zeď z opracovaných kamenů. Od obyčejné se liší tím, že na ni nepůsobí žádná kouzla vyjma zaklínadla rozptyl kouzla.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 7

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Teď!
*Irgh!*
Magenergie: 5 magů
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: 1 tvor
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: ihned
Obor: ČP

Popis:

Po seslání kouzla může jeho příjemce vykonat libovolnou jednu akci mimo pořadí dané iniciativou (za předpokladu, že má nějakou akci k dispozici). Tato akce se poté odečítá z jeho následujícího tahu. Příjemce kouzla se může rozhodnout, že přeci jen počká až na svůj tah - v tom případě akce mimo pořadí propadá, ale počet akcí v jeho příštím tahu nebude o tuto akci snížen.


 Uživatel úrovně 5

Stavění zdí již jsem viděl v DnD - tam je to dle mého také mnohem lépe zpracované a vyvážené.

V úvodní tabulce je zase maglajz - dosah chybí úplně.

Tímto kouzlem jde vytvořit hrobka, která zabije udušením cokoli velikosti A nebo B za nějakých 3x6x7+7 =133 magů (méně pokud dotyčný stojí u nějaké stěny). Nikdo kromě kouzelníka nemá šanci se z vězení dostat.

Asi bych odkázal na DnD, které zdi vytváří tenší, takže je možno se pomocí pravidlových mechanismů se z nich dříve nebo později vysekat. Celkově je to v DnD 3.5 mnohem lépe zpracované.

Tedy aby kouzlo bylo použitelné, tak bych vyvolání dal na desítky kol nebo na směny a mohlo by se použít ke stavění kouzelnických věží nebo hradů.

Nápad celkem dobrý, ale není to ošetřeno před zneužitím: 2,5*


 Uživatel úrovně 0

Viz.Igi.


 Uživatel úrovně 5

Myslím, že rozsah je "dle dodané magenergie" a teda nemáš napísaný dosah kúzla!!! Inak... Ako dlho vydrží tá stena? Pôsobia na ňu normálne formy ničenia stien (okrem kúziel)? Dá sa pomocou tohoto kúzla postaviť hrad? (aj to by bolo možné... :-)) A navyše je to dosť lacné...

Dám 1*.

S úctou Igi.


 Uživatel úrovně 0

no tohle je uz kapku lepsi lae urcite by se to dalo napsat delsi !


 Uživatel úrovně 0

Je to docela použitelné. Akorát to musí být docela šok. :) I ta magenergie je úměrná.


 Uživatel úrovně 0

dá se použít