Kouzelnická Kouzla

Déšť *Viro* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 8

Skupina: Materiální magie

Past: -

Dosah:

Rozsah: 40

Vyvolání: 5 kol

Trvání: 1 směna

Popis:

Kouzelník vytvoří kouzelný mrak, ze kterého se spustí velmi prudký déšť. Déšť je tak prudký, že smaže všechny stopy, utluče obilí a při boji dává postih -1 k ÚČ i OČ. Doprovodné efekty jako plašení zvířat jsou samozřejmé. Toto kouzlo lze seslat jen tam, kde se v okruhu jedné míle nalézá nějaký vodní zdroj.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 8

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Osobní mráček
*Nefelé personalis*
Magenergie: 10 magů (+ případná bonusová magenergie na sesílání modrých blesků)
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: 1 tvor do velikosti C
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 10 kol

Popis:

Ve výšce půl sáhu nad cílovým tvorem se vytvoří drobný mráček, ze kterého začnou hustě a vytrvale pršet drobné vodní kapičky. Díky tomu, že je cíl - ať už dobrovolně, nebo nedobrovolně - promáčen skrz naskrz, způsobuje tomuto cíli oheň pouze poloviční zranění. Současně však mají blesky sesílané na tento cíl o 50% větší šanci na zásah. Je-li kouzlo použité v zimě, může u protivníka podstatně urychlit rozvoj omrzlin, kdežto v horku naopak příjemně ochlazuje. V určitých situacích (při dobrém úhlu dopadajícího světla) je možné v deštíčku nad hlavou cíle spatřit malou duhu - tento úkaz způsobuje, že při jednání s lidmi se příjemcův bonus za charismu počítá jako o 1 vyšší.

Pokud kouzelník k vyvolávací ceně připlatí pár magů navíc, bude navíc mráček schopen příjemce kouzla častovat modrými blesky, a to pokaždé, když někdo v okolí vysloví spouštěcí heslo (určuje kouzelník při vyvolání). Mráček může sesílat pouze jeden blesk za kolo, každý z nich ho stojí pravidlové 3 magy, které čerpá právě z bonusové magenergie, kterou kouzelník do kouzla vložil (v poměru 1:1).

Deštíček je magický a není tvořen tak docela skutečnou vodou - tato vodní náhražka mizí hned, jakmile z příjemce kouzla steče, stejně tak mizí v případě, že by se jí někdo pokusil zachytit do nějaké nádoby.


 Uživatel úrovně 5

Jednoduché kouzelnické kouzlo na kropení zahrádek. :)
Vzhledem k nízké zasažené ploše bych se nebál vyválání zkrátit na 1 kolo a tím zvětšit použitelnost, která dle mého není nijak velká.
Autor pamatoval na bojové i nebojové využití, takže z tohoto hlediska chválím.
Také chválím, že to není velkoplošné kouzlo na změnu počasí, které by se více hodilo k druidovi.

Některé doplńkové informace bych asi doplnil:
Postih na viditelnost, doplňkový postih ke střelbě, množství srážek, které spadne (už vidím, jak na poušti si postavy budou chtít naplnit měch.

Nesouhlasím s Igim, že by měl být problém v přecházení pouště. Vždyť už theurg má vodního elementála, kterým se dá mnohem více ušetřit cesta přes poušť.

Velmi pěkné a nápadité kouzlo 4,5*


 Uživatel úrovně 5

Pekné... je zaujímavé to obmedzenie na vzdialenosť jednej míle od zdroja vody... Musí ten zdroj byť nemagický? S istého pohľadu je aj krčah zdrojom pitnej vody... ráta sa to? Ak áno, tak by sa dalo prejsť púšťou za pár magov!!! :-)

Dám 2*, uvedené veci mi chýbajú...

S úctou Igi.