Kouzelnická Kouzla

Zvětšení *Jaloderovej* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 6

Skupina: Časoprostorová magie

Past: -

Dosah: 1

Rozsah:

Vyvolání: 3 kola

Popis:

Kouzlo zvětšení umožňuje zvětšit jakéhokoliv tvora na jakoukoliv třídu velikosti. Po seslání se životy terče zdvojnásobí, síla a odolnost se zvyšuje o 5 za každý bod rozdílu velikostí a obratnost klesá na polovinu. Se zvětšeným se zvětší všechny věci, které má u sebe. Pokud je kouzelník již zvětšený a chce se zvětšit ještě více, musí do kouzla vložit tolik magů, jako by se zvětšoval ze své původní velikosti. Pokud je příjemcem kouzla kouzelník, může kouzlo ukončit už v době jeho trvání.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 6

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Zvětši předmět
*Objectus Embiggenus*
Magenergie: 15 magů za 20 mincí
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: 1 předmět
Vyvolání: 2 kola
Trvání: 1 směna
Skupina: MA

Popis:

Po dobu trvání kouzla se rozměry cílového předmětu se zvětší dvakrát, jeho hmotnost se zvětší osmkrát. Ergonomičnost zbraní a zbrojí je zrušená v důsledku změny poměrů velikostí (zbraně jdou použít maximálně s velkými postihy a rytíři se začnou poněkud ztrácet ve zbrojích, které jsou najednou dvakrát větší, než oni sami). Ke zvětšení může dojít pouze tehdy, pokud tomu nebrání síla větší, než jakou by byla schopná vyvinout postava s bonusem za sílu +5 (slabší odpor zvětšovací kouzlo "přetlačí").

Po uplynutí kouzla se předmět opět vrací zpět na svou původní velikost. Pokud něco stojí v cestě tomuto zpětnému procesu (Například postava velikosti B navlečená do zbroje, která byla původně velikosti A), bude čistě záležitostí v zájemného působení sil, co povolí dřív - jestli překážka, nebo zmenšující se předmět.


 Uživatel úrovně 5

V některých starších edicích bylo kouzlo zvětšení metlou systému - velmi silné a dobře dostupné kouzlo - mnoho družin volilo taktiku zvětšení na maximum co okolí dovolilo a pak zadupání nepřátel do země. Obávám se, že k něčemu podobnéu by mohlo směřovat i toto kouzlo.

V DnD 3.5 edici je zvětšení již hodně oslabeno: v mluvě DrD se zvýší dosah zbraní na blízko o 1, útočnost o +2 a obrana o -1.

Kouzelník zvětšený na velikost E za 10 magů na jednu směnu se 400 životy (vycházím 50 jako základ a dvojnásobné navýšení při změně na C, pak na D a pak na E) je takřka nezabitelný, ikdyž má postih cca -4 do OČ. U trpaslíka válečníka s velikostí E se dostávám na nějakých 1600 životů, 3200 při berserku. Se nějak obávám, že na to by nestačil ani ohnivý květ od Porfiona.

Nápad je to dobrý, dá se s ním udělat mnoho zajímavých věcí, ale jak je vidno, autor se ani nesnažil zamyslet nad vyvážeností a zneužitelností: 1*


 Uživatel úrovně 5

Silné!!! Ale za príslušnú magenergiu... Len by som tú cenu ešte trochu zvýšil, lebo je to ozaj sila... Ďalej by som zatrhol možnosť zväčšenia na veľkosť E a viac, lebo to už proste nie je zdravé byť vďaka 30 magom veľký a skoro rovnako silný ako drak!!!

Ale 2* tomu dám, je to dobrý nápad...

S úctou Igi.