Kouzelnická Kouzla

Kouzlo stvoření *Mage tolomos* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 5

Skupina: Materiální magie

Past: -

Dosah: 1

Rozsah: 30

Vyvolání: 3 kola

Popis:

Tímto kouzlem lze stvořit jednu libovolnou nemagickou bytost, kterou kouzelník viděl alespoň na obrázku. Vzniklý tvor má zcela svobodnou vůli, ale ke kouzelníkovi se chová, jako by byl jeho nejlepší přítel. Bytost může používat všechny své zvláštní schopnosti. Toto kouzlo je tak složité, že se ho může naučit jen kouzelník, který ovládá již alespoň 12 kouzel materiální magie.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 5

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Kouzlo dvoření
*Sagita amorae*
Magenergie: 20 magů
Past: Int ~ 7 ~ nic / zamilovanost
Dosah: 20 sáhů
Rozsah: 1 tvor
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 24 hodin
Skupina: PS

Kouzlo k cíli vyšle neviditelnou střelu lásky, a pokud postava zasažená tímto kouzlem neuspěje v hodu proti pasti, zamiluje se do první osoby opačného pohlaví, kterou spatří (do té doby v této postavě zůstává kouzlo v "latentní formě"). Stav této magicky vyvolané poblázněnosti trvá 24 hodin, není však vyloučené, že nějaké city přetrvají i po skončení trvání tohoto kouzla (záleží na tom, do jaké míry by pro příjemce kouzla bylo přirozené případný vzniknuvší vztah udržovat).


 Uživatel úrovně 5

Je dobré rozlišovat mezi povoláváním živého tvora a stvořením života. To první klidně může alchymista, kouzelník a hraničář, avšak samotnou manipulaci s životem bych nechal pouze hraničáři (stvoření nového života pouze druidovi).

Ocenil bych kouzlo na povolávání bytostí např z jiných dimenzí (které by vyplnilo díru ve vylovávacích kouzlech, nebo nahradilo některé ne zrovna ideální pravidlová kouzla), nikoli však tvorbu nových živých bytostí.

Může se zdát, že dbát na jednom slovíčku, ale toto slovíčko hodně mění význam kouzla (i když efekt zůstane zachován).

Nepovažuji za kouzlo za vyvážené a promyšlené do důsledku, neb jde vyvolat na jednu směnu silná bestie, která se bude snažit z vlastní vůle chránit kouzelníka. Dosti mi přijde absurdní, že kouzelníka chrání například vlk nebo medvěd (nemagičtí tvorové jsou hlavně humanoidi a zvířata).

Kdybych chtěl čerpat inspiraci na vyvolávací kouzla, patrně bych opět šáhl spíše po DnD než po tomto díle.

A ještě jedna drobnůstka na závěr: Co se dosazuje za velikost do vzorce pro výpočet magenergie?

1,5*


 Uživatel úrovně 0

další obět, která prohrála boj s těmi padouchi ,Zlodějemi nápadů.


 Uživatel úrovně 5

Podobá sa to kúzlu povolej bytost. Ako berieš do úvahy veľkosť? Keď sa pozrieš na kúzlo "povolej bytost", tak by si sa aspoň mohol inšpirovať výpočtom magov, lebo takto zaplatíš menej za silnejšiu príšeru, ak to rozdelíš správne.

Je to neoriginálne a nerozpísané... dám 1*.

S úctou Igi.