Kouzelnická Kouzla

Vyper šaty *per vol* Hodnocení: Geniální

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 39

Skupina: Časoprostorová magie

Dosah: 1

Rozsah:

Vyvolání: 1 kolo

Popis:

magy: viz níže
dosah: dotek
rozsah: 1 kus oděvu
vyvolání: 1 kolo
trvání: ihned
obor magie: čp




"Ale ne, krev! Nesnášim, když mám na šatech krev.

Toto velice užitečné kouzlo (tedy asi jak pro koho) umožnuje kouzelníkovi vyčistit oděv. A to za pouhé 3 magy. A to se vyplatí. Žádná skvrna není s tímto skvělým kouzlem trvalá, žádná špína není dost zažraná. Kouzlo je vhodné na všechny typy tkanin včetne kožešiny i kuže. Je maximálne šetrné k materiálu, ba co více, když přidáte pouhé 2 magy, zmizí i drobné oděrky či odřená místa a váš starý a obnošený oděv bude zase jako nový, jako když jste si ho poprvé koupili (roztržené šaty nespraví). Nevyhazujte zbytečně peníze za pradlenu. Toto kouzlo muže být vaše, stačí se ho naučit na další úrovni.

"Hezké šaty, jsou nové???"
"Ne, vyprané *per vol*em."


technické dodatky:

- 1 kus oděvu je asi přibližně 3×3 sáhy materiálu. Pokud bude kus větší (případně se jedná o plachtu či stan, které rozhodně jsou), je nutno přidat 1 mag za 2 sáhy čtvereční
- základní princip: vzhledem k tomu, že se jedná o časoprostorovou magii, nezáleží na druhu špíny, protože zde jde o čas nikoli o to, jak se která špína zažere do materiálu


special thanx to: všem co mi poradili v "modré" sově

very special thanx to: Sisqinanamook, která mě na tenhle nápad přivedla

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 39

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Změna stylu
*Makeoverum*

Magenergie: (cena předmětu ve zlaťácích) magů
Dosah: dotyk
Rozsah: 1 předmět
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: ihned (proměna); stále (nový stav)
Obor: MA

Popis:

Toto kouzlo umožní změnit styl provedení u cílového nemagického předmětu. Přitom platí, že toto kouzlo nedokáže vytvářet nový materiál, dovede pracovat pouze s materiálem už existujícím, který pouze přetvoří v rámci daného typu předmětu.

Tzn. například je možné toto kouzlo použít k přešití starého oděvu, který vyšel z módy, do nečeho modernějšího. Nebo umožňuje "překovat" zbraně a zbroje tak, aby se neshodovaly s těmi, o kterých budou svědkové ochotni prohlásit, že je viděli na místě činu (ale z šavle bude vždycky šavle, a z plátové zbroje velikosti B bude plátová zbroj velikosti B - změní se pouze ozdůbky a případně technika výroby, avšak pouze v mezích, které neovlivní parametry předmětu. V případě různých specializovaných nástrojů - například zlodějských paklíčů, nebo v případě potřeby udělat z plochého šroubováku šroubovák křížový apod. - je změna pracovní plochy takového nástroje akceptovatelná).

Kouzelník může při seslání měnit i ergonomické míry předmětu (například ze zbroje pro mohutného barbara udělat zbroj pro štíhlého elfa). Pro jednoduchost lze uvažovat, že tak může dělat automaticky, pokud zná zamýšleného nového uživatele. Alternativně je možné ověřovat s pomocí dovednosti, která zahrnuje odhadování nebo měření tělesných rozměrů (např. Krejčí - viz. pravidlová položka "Truhlářství, hrnčířství a podobná řemesla", PPP).


 Uživatel úrovně 5

Pěkné, stručné, vtipné a ihned použitelné kouzlo. Co více si přát? :)

4,5*


 Uživatel úrovně 0

Děkuji všem, co tu pěli chválu, byť takto zpětně. čte se to hezky... :)
teď vážně: hlavně jsem rád, že se vám líbí


 Uživatel úrovně 0

Podařené kouzlo, ale myslím, že by ho mohl používat i hraničář. Např při lovu, ztahování z kůže se ušpiní tak by toto kouzlo použil.
P.S. Mám taky pocit, že už jsem to někdy viděl...

s pozdravem Globox


 Uživatel úrovně 0

Když tak listuju kouzlama vidim kouzlo Vyper šaty a co víc u něj 5 hvězdiček.Tak sem si to hned přečet.A byl sem rád že je to kratkej popis a hlavně to bylo první kouzlo u kterýho sem se aspoň trochu zasmál.


 Uživatel úrovně 0

Co? Co to je? Co tím...! Á, to je bezva



Dobrý večer

Tím, čím jsem začal, jsem chtěl vyjádřit, že když jsem poprvé zabrousil asi před týdnem na toto kouzlo, na první pohled mi to připadalo jako blbost. Ale když jsem se začetl, změnil jsem názor. Ten jsem napsal jen Erlandilovi do pošty.
Chci říct názor i vám. Tohle splnilo sedmero velmi kladných a super proseb:

1) Je to použitelné
2) -II- pravidlové
3) -II- krátké
4) -II- perfektně zpracované
5) -II- originální
6) -II- přehledné
7) Pobavilo to

Co dodat? Snad jen, že jsem pyšný na svého patrona



Athos


 Uživatel úrovně 0

Perfektní kouzlo...

"Hezké šaty, jsou nové???"
"Ne, vyprané *per vol*em."


Ještě teď mě bolí břicho! :-)

Jenom škoda, že jsem nestihla hlasování :-(


 Uživatel úrovně 0

velmi podařené kouzlo moc se mi líbí


 Uživatel úrovně 0

Nádhera, praktické a nenásilné. dobře využitelné kdekoliv a to ne jen pro sebe, popis zní sice jako slogan z teleshoppingu ale super.


 Uživatel úrovně 0

1.Super kouzlo
2.Nějak jsem to čekal,potom,co si Erlandil v Cestách pořád stěžuje na špinavou košili :-)
P.S:Jako bych to kouzelné slovo už někde slyšel,jen si nevzpomínám kde... :-D