Kouzelnická Kouzla

Uspávač *Somolos* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 5

Skupina: Materiální magie

Past: Odl - 8 - nic/spánek

Dosah:

Rozsah: 15

Vyvolání: 2 kola

Trvání: 3 kola

Popis:

Po seslání kouzla si všichni zasažení hodí proti pasti uvedené v popisu kouzla a pokud neuspějí, usnou hlubokým spánkem, ze kterého je během prvních 3 - 18 směn probudí jen zaklínadlo rozptyl kouzla. Ti, co proti pasti uspěli mají, dokud neopustí okruh působení kouzla postih -2 k ÚČ i OČ. Proti pasti se hází každé kolo a kouzlo působí i na kouzelníka.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 5

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Kouzlo bdění
*Lucidum*
Magenergie: 40 magů
Past: Roz + Odl ~ 8 ~ nic / bdělý stav po dobu trvání kouzla
Dosah: 50 sáhů
Rozsah: kruh o poloměru 20 sáhů
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 4+1k6 hodin
Obor: PS

Toto kouzlo je pravým opakem pravidlového kouzla "Kouzlo spánku" (viz. PPE) - znemožňuje spánek všem, kdož neuspěli v hodu proti pasti (tzn. tvory, kteří v té době spí, toto kouzlo probudí). Bytosti nacházející se v působnosti tohoto kouzla mají bonus +5 k hodu proti pasti, pokud na ně někdo používá uspávací kouzla nebo alchymistické prostředky, pouze v případě interakce s "Kouzlem spánku" je tomu jinak: Tato dvě kouzla se vzájemně vyrušují a na ploše zasažené oběma kouzly se spánek a bdění řídí běžnými pravidly (spící postavy se na vnější podněty normálně budí).

Bdělí tvorové zůstávají bdělí i poté, co kouzlo skončí nebo poté, co opustí oblast jím ovlivněnou (tzn. pokud byli probuzeni, tak znovu neusínají). Ve spánku jim mimo pole působnosti kouzla již nic nebrání.

Předčasně probuzení tvorové získávají odpovídající postihy za nekvalitní spánek.

Toto kouzlo je možné použít k udržení bdělého stavu hlídky, k narušování morálky nepřítele spánkovou deprivací, nebo naopak k rychlému probuzení většího počtu lidí v případě nutnosti rychlé reakce na nebezpečí.


 Uživatel úrovně 5

Toto je o hodně horší než "zabiják". Chybí popis jak kouzlo jde zpozorovat a případně se vyhnout zasaženému prostoru.

Spánek na 3-18 směn, který jde zvrátit pouze kouzlem rozptyl kouzla, mi přijde mnohokráte silnější účinek než okamžité zabití. Vím že podobné kouzlo už v pravidlech je, ale i to je pro mě nepřípustné.

Nápad s uspávacím mrakem je dobrý, ale chce to hodně opatrnosti při vyvažování. Osobně se mi více líbí řešení z DnD - spící postavu zbudí jakékoli zranění nebo ji může jiná postava během 1 kola probudit. A nerozlišuje se mezi spánkem navozeným kouzlem nebo přirozeně.

Pro mě kouzlo je na 0 až 1*.


 Uživatel úrovně 5

Toto je už trochu zaujímavejšie a lepšie, ako "Zabiják", ale stále je to málo rozpísané. Čo vznikne na zasiahnutom území? (Prejaví sa to nejako?)

Inak je to fajn - 3*.

S úctou Igi.