Kouzelnická Kouzla

Projímadlo *Obr Prd* Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 44

Skupina: Psychická magie

Past: Int + Odl ~ 5 (7) ~ 0

Dosah: 1

Rozsah: 10

Vyvolání: 1 kolo

Trvání: 2 kola

Popis:

Žil byl jeden čaroděj, který se jmenoval PardGalen. Od jiných čarodějů jej odlišovalo to, že jej nezajímala jen magie, kterou používali jiní čarodějové či mágové. Ale úplně jej fascinovala magie, kterou používají skřítčí národy. A proto většinu bádání věnoval studiím této magie. Zaujalo jej, že kouzla skřítčích národů jsou ve většině případů nenáročná na magy. A hlavně se mu líbila ztoho důvodů, že ta kouzla jsou spíše zábavného charkateru. A on i když starý a moudrý čaroděj, miloval srandu. Běžně dostupná kouzla mu v tomto ohledu nevyhovovala, tak dělal výzkum a pokusy se skřítčí magií tak dlouho, než se kouzla skřítčích národů dokázal naučit a o leccos je i vylepšil. Všechna kouzla sepisuje do nové knihy kouzel, která nese název podle svého autora "PardGalenova kniha kouzel aneb skřítci by se divili."

Poznámka:Jestli se někomu zdá, že tento úvod již někdy četl tak ano. Toto je totiž další kouzlo z PardGalenovy knihy kouzel aneb skřítci by se divili. To minulé neslo název Blátivý vír a je taktéž zveřejněno v této rubrice.

Magenergie: Z vlastností je zřejmé, že se jedná o kouzlo s neurčitou magenergii. Magenergie potřebná k seslání kouzla je rovna životaschopnosti cíle. To znamená sesíláli kouzelník toto kouzlo na postavu na třetí úrovni, tak na seslání musí vynaložit 3 magy. Pokud bude toto kouzlo sesílat na postavu na 20. úrovni musí na toto kouzlo vynaložit 20 magů. Protože kouzelník nikdy dopředu neví na jak vysoké úrovni je cíl před ním tak určí kolik magů do kouzla vloží. PJ oznámi hráči kouzelníka v případě úspěšného seslání o kolik se snížila jeho magenergie. Pokud se kouzlo nepovede tak o vloženou magenergii kouzelník bezezbytku přijde a v dalším kole se může pokusit o seslání znovu s vložením většího poštu magů do kouzla. Kouzelník je si vždy vědom toho, jestli kouzlo selhalo kvůli nedostatku magenergie a nebo kvůli tomu, že oběť kouzla uspěla proti pasti.

Past: Protože se jedná o psychický útok, který má narušit ovládání postavy a pčesvědčit ji (vsugerovat ji), že právě v této chvíli se ji nevyhnutelně chce na záchod na velkou. Neuspěje-li proti pasti, ztratí ovládání nad svými střevy a hned v následujicím kole vypustí jejich obsah do kalhot. Pokud se kouzelník má možnost dívat přímo z očí do očí, tak past se zvýší z 5 na sílu 7. Pokud cíl uspěje proti pasti, tak se nic nestane, jenom kouzelník přijde o magenergii kterou vložil do kouzla.

Vyvolání:Kouzlo lze seslat velmi rychle a to během jednoho kola. Kouzelník se musí v danou chvíli sesílání kouzla silně soustředit na cíl a pokud možno dívá se mu do očí. Jeli při tom vyrušen (strčením, nebo náhlým výbuchem v sesílaném prostoru, nebo něčím nečekaným co jej vytrhne ze soustředění) přijde magenergie, kterou do kouzla vložil nazmar a kouzlo selže.

Trvání: Proč dvě kola? V prvním kole sešle kouzelník kouzlo a cíl si hodí proti pasti. Neuspějeli, tak dostane neoodolatelné nutkání, hned na místě se vyprázdnit. Obvykle stačí udělat jen pár kroků a (2. kolo) už má v kalhotech plno.

Popis: Z výše zmíněného už je snad vše jasné. Kouzlo je to jednoduché a jen pro spestření a zábavu. Nemá žádné velke destruktivní účinky. Přesto jej lze využít mnoha způsoby a v různých situacích. Zúpravidla na válečníky nemá toto kouzlo moc velký efekt, ale lze s pomocí tohoto kouzla zesměšnit, ztrapnit třeba i krále. To už je na vás, kdy jej použijete.

P.S.Toto kouzlo vzniklo v mé hlavě, ne v PardGalenově, byť by se to mohlo zdát. Nechť vám bude sloužit toto kouzlo ku prospěchu a spestří vaši hru za kouzelnické obory.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 44

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Hovnonoš
*Nozam*

Magenergie: 4 magy (standardní "doběhový čas" 10 kol)
+1 mag za zkrácený nástup (původních 10 kol až "ihned")
+1 mag za odstranění pocitu naléhavé potřeby (překvapení s odpočítáváním)
+1 mag za změnu hustoty (prostý střevní plyn až brikety)
+1 mag za neobvyklý zápach (vůně příjemné i nepříjemné)
+1 mag za neobvyklou barevnost (i kombinace různých odstínů a odlesků)
+2 magy za neobvyklý otvor / otvory (jako miserere, ale všestranější)
+1 mag za bolestivé, pálivé, řezavé... pocity (měli jste někdy fakt vostrý chilli?)
+1 mag za každou další várku NEBO +10 magů za kolo pro dlouhotrvající zážitek (Znáte pohádku "Hrnečku vař"?)
Past: Roz ~ 7 ~ ! (seslání); Int ~ 10 ~ 0 (iluze)
Dosah: 5 sáhů
Rozsah: 1 tvor
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: Maximálně (úroveň kouzelníka / 2) směn
Obor: IL (komplexní)

Popis:

Toto kouzlo je svého druhu myšlenkovým protikladem kouzla "Jídlonoš" - nevytváří iluzivní hmotu, která se má dostat zvenku dovnitř, ale naopak iluzivní hmotu, která se má dostat zevnitř ven. Jelikož je kouzlo v první fázi cíleno na konkrétního tvora, hází se při seslání na past, jestli bude příjemcem kouzla opravdu cíl, nebo kouzelník.

Teprve potom nastupuje iluze jako taková - objevují se silné střevní tlaky, a cíl má standardně 10 kol, aby "to" někam donesl (po uplynutí této doby dojde ke spontánnímu uvolnění - tuto dobu lze zkrátit pomocí odpovídajícího příplatku). Míra potřeby přitom není ovlivněna příplatky za více "dávek" - tyto se projeví až v hlavní fázi kouzla. Cíl samotný má v tuto chvíli k dispozici pouze smyslový ověřovací mechanismus, proto si na rozpoznání hází pouze jednou. Pokud cíl uspěje v hodu proti pasti, pocit naléhavé potřeby se neobjeví, cíl však ví, že s jeho vnitřnostmi není neco v pořádku. Pokud neuspěje, považuje svou situaci za přirozený důsledek svého trávení - hlavní fáze iluze se pak spustí buď ve chvíli, kdy tomu cíl sám dá volný průběh, nebo pokud uplyne "doběhový čas".

Po uplynutí "doběhového času" se iluze nezávisle na tom, jestli byla rozpoznaná nebo ne, prodere na světlo světa - produkty této iluze jsou od této chvíle vnímatelné naprosto všemi, kdo s nimi tak či onak přijdou do kontaktu (nejčastěji zrakově nebo čichově). Přitom má všechny charakteristiky dané všemi možnými příplatky.

Trvání tohoto kouzla se vztahuje na všechny efekty i produkty tohoto iluzivního procesu. Produkty této iluze zůstávají tam, kde byly vyprodukovány (cíl v pohybu za sebou s těmi správnými příplatky nechává "cestičku", jejíž délka je limitována pouze trváním kouzla a rychlostí, s jakou se příjemce kouzla pohybuje).


 Uživatel úrovně 5

Skvělé vtipné kouzlo pro dlouhé nudné večery v hospodě.

Jedin věc mi trochu kalí radost a to je špatné zařazení, dle mého mnohem trefněji by se to hodilo alchymistovi, který by udělal dryák s podobnými účinky. A byla by pak ještě dlouho poté sranda, kdy postižený by v každém jídle hledal projímadlo.

4*


 Uživatel úrovně 0

PardGalen mudel byť nadšený...
Mne osobne sa to páči. Iba by som dal viac mágov, lebo kúzelník na 1. úrovni s 19-21 inteligenciou to môže použiť proti bytosti s úrovňou, alebo životascopnosťou 9. Což je veľký rozdiel.
Ale dobre, je to celkom pekné dielo, takže by som dal 4*.


 Uživatel úrovně 0

Velice pěkné zabarvení hry, při čtení mě ihnńed napadaly i praktická využití tohoto zesměšňujícího kouzla.


 Uživatel úrovně 0

pekne zaklinadlo =)


 Uživatel úrovně 0

*Obr Prd* :DD dobry nazev.... Me se to libi........ *Obr Prd* :DD


 Uživatel úrovně 5

Naj II. rozsah je čistě dán napostavy atedy v podstaě jen humanoidy a ti zpravidla nebývají magičtí, na magické tvory toto kouzlo nepůsobí.

Tuax


 Uživatel úrovně 0

Možná bych mohl mít pár připomínek k úvodu a nepříliš velké originalitě příspěvku, ale celkově se mi zdá projímadlo jako dobře zpracované, použitelné a žertovné kouzlo, a proto si ho jistě zapapamatuji pro příští úrovně ( kdy už nebudu vědět co do knihy s kouzly napsat ) jako výbornou a legrační obranu proti válečníkům - frajerům. Tímto ti děkuji za zpracování tohoto nápadu.


 Uživatel úrovně 0

Projímadlo je velice důmyslný příspěvek a určitě ho s Gregorinem budem využívat ve hře.Děkuji za dobrý typ.
LEMU


 Uživatel úrovně 0

Hehe, dobrá utilita.