Kouzelnická Kouzla

Transmutace kovu *Morfir met* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 8

Skupina: Materiální magie

Past: -

Dosah: 1

Rozsah:

Vyvolání: 2 kola

Trvání: 1 směna

Popis:

Toto kouzlo umožní přeměnu jednoho kovu na druhý. Podmínkou je, že musí jít o prvek, ne o slitinu. V případě proměny železné zbraně na stříbrnou je 2% šance, že se zbraň poškodí a při přeměně na zlato je tato pravděpodobnost 10%. Každé poškození se projeví snížením útočnosti o 1. Poškození se přenáší i na původní zbraň.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 8

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Transformace kovu
*Metalus Malleablus*
Magenergie: 5 magů za 20 mincí
Dosah: dotek
Rozsah: 1 kovový předmět
Vyvolání: 2 kola
Trvání: 1 směna
Obor: Materiální magie

Popis:

Předmět pod vlivem tohoto kouzla je možné volně tvarovat holýma rukama - předmět však nesmí být magický a kov v něm použitý nemí být kvalitnější, než ocel standardních zbraní uvedených v PPZ (Ocel upravovaná magicky, zpracovaná železnou sochou nebo kována v žáru salamandra, případně nějaká exotická slitina tvrdší než standardní ocel tímto kouzlem tvarovat nejde).

Tvarovat takto očarovaný kov lze zhruba stejně snadno, jako mírně zatuhlou modelínu - sám o sobě drží tvar, vnější síle ustupuje pomalu ale jistě. Kov však nejde dělit ani napojovat. Je možné ho rozválet do placky nebo naopak stlačit do kuličky, ale nejdou z něj odtrhávat kousky nebo motat zcelené obruče.

(je-li cílový předmět složen z vícero různorodých částí, nelze tvarovat předmět jako celek - kouzlo musí být zacílenu pouze na jednu část)


 Uživatel úrovně 5

Kouzlo je přepisem kouzla chodcova meče do kouzelnické podoby se všemi náležitostmi. Převod je udělán nadmíru dobře, až na nešťastnou zmínku, že přemění pouze prvek, nikoli slitinu. Žel už i surové železo je směs několika prvků (Fe, C, S, P atd), takže kdyby se to mělo vzít doslova, tak kouzlo nikdy nebude fungovat.

Otázkou je, zda toto kouzlo patří ke kouzelníkovi. Já osobně si myslím, že nikoli. Mnohem lépe by dle mého daná schopnost náležela alchymistovi (konkrétně pyroforovi), který by prvně vyrobil kámen mudrců (hodně pokročilý magický předmět) a s ním by mohl změnit kov na kov.

Mou předělávku berte jako možnou alternativu k tomuto dílu:

Démon mudrců
Nachází se prvně v 6. sféře. Dá se zaklít pouze do drahého kamene, který má cenu alespoň 250 zl za sféru démona.

Démon obsahuje 50*X - 1 magů. Alchymista může přeměňovat jeden kov na jiný kov. Na přeměnu je potřeba 5 magů (z kamene mudrců), navíc musí vynaložit 50 zl surovin a 6 směn času. Je to vztaženo na 1 minci přeměněné váhy (platí zákon zachování hmotnosti)


 Uživatel úrovně 0

Není to špatný nápad ale neni to trochu lavný?


 Uživatel úrovně 0

To poškození je protože je stříbro měkčí než třeba ocel


 Uživatel úrovně 0

Vždyť to jde o kouzlo chodcova meče :(