Kouzelnická Kouzla

Moc nad životem **šaarat cult** Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 37

Skupina: Vitální magie

Past: Roz ~ 9 ~

Dosah: 1

Rozsah:

Vyvolání: 1 hodina

Popis:

Toto kouzlo vrátí tomu, na koho bylo sesláno jednu úroveň ztracenou buď vinou nemrtvých nebo kouzlem či jiným podobným způsobem. Proti pasti si hází kouzelník sesílající kouzlo. Roz se bere rozdíl úrovní kouzelníka sesílajícího kouzlo a kouzelníka, který oběti úroveń snížil, případně netvůry, která oběti úroveń upila. Pokud oběti chybí úrovní více, je nutno je navracet postupně po jedné. Pokud oběť v minulosti úroveň ztratila a získala jí obvyklým způsobem (výcvikem) zpět, není již možné jí onu úroveň tímto kouzlem vrátit.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 37

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Falešná úroveň
*Levelum fejkum*

Magenergie: (pořadové číslo úrovně x2) magů za každou úroveň
Dosah: dotyk
Rozsah: 1 tvor
Vyvolání: 2 kola
Trvání: do příštího zaostření nebo do upití všech falešných úrovní
Obor: VI

Popis:

Toto kouzlo umožňuje k aktuální úrovni příjemce přidat další "falešné úrovně". Tyto úrovně nezpřístupňují nové schopnosti ani neumožňují používat stávající schopnosti na tabulkové vyšší úrovni - toto kouzlo má pouze dvojí efekt: Za prvé, pokud je cíl obětí upíjení úrovní, dochází nejprve k upití těchto úrovních falešných. Za druhé, v případě kouzel a schopností pracujících s pastí na rozdíl úrovní se k úrovni příjemce kouzla připočítávají "falešné úrovně" v plném rozsahu (toto kouzlo tak plní dvojí funkci - jak funkci ochranou, kdy zabraňuje upití skutečných úrovní a ztěžuje nepřátelům sesílání Roz-ových kouzel, tak funkci útočnou, kdy naopak zvyšují příjemcovu šance v případě, že on sám by chtěl nějakou to Roz-ové kouzlo použít).


 Uživatel úrovně 5

Mno, nápad je to hezký, ale je tu v rozporu úvodní tabulka a to co je napsáno v samotném textu.

Osobně bych byl za to, aby navrácení jedné úrovně stálo hodinu rituálů a cca 20 magů (tedy ještě více to odlišit od dotyku upíra). Trochu by to prodloužilo rekonvalescenci, ale to by dle mého mělo - není na škodu jenou za čas nějakou postavu upoutan na nějakou dobu na lůžko - hráči si tak aspoň uvědomí, že nejsou nesmrtelní a neohrozitelní.

Pěkná je i past mezi sesílajícím kouzelníkem a bytostí, která úroveň upila.

3*

Trochu se pozastavím nad Tuaxovou kritikou - dle mého je to jeden velký splácaný blábol, který se tváří jako skvělá kritika. Tuax na jednu stranu vyčítá, že kouzlo není na úrovni PPE, protože něco podobného by běžný kouzelník neměl umět, na druhou stranu říká, že past je zbytečná. To asi nepochopil, že mocná bytost, která upije úroveň, tak může zabránit třebas i kouzelníkovi na 36. úrovni úspěšně seslat kouzlo. To jak se Tuax pozastavuje nad 1 hodinou vyvolání považuji za zbytečná slova do větru - u tohoto kouzla mu to vadí a u vyvolání nemrtvých dle originálních DrD pravidel již nikoli? Podobně tak hloupá kritika dosahu dotyk - bezdůvodné nimraní se v kouzle. Takže jediný přínos jeho kritiky bych viděl s názoru, co to je upíjení úrovně, což ale dle mého nepřeváží zbytek kritiky: -rep.


 Uživatel úrovně 0

Možná jsi to mohl trochu víc rozepsat. navíc mi to připadá docela nepraktické...nevím jak u vás ale u nás se úrovně nesnižují tak často aby kouzelník obětoval jedno místo ve své hlavě na takové kouzlo.


 Uživatel úrovně 0

ale jo je to docela trefený


 Uživatel úrovně 0

Na tuojom miestie bisom tomu venovál vac času


 Uživatel úrovně 0

nejak nemam slov!mohlo toho byt vice


 Uživatel úrovně 0

Co se zpracování, mistři, týče, je to dle mého názoru napsáno jednoduše a jasně jako jsou popsána kouzla v pravidlech DrD.
Jestli si chcete přečíst román, tak prý snad v knihovně něco takového mají, ale zde to nehledejte.


 Uživatel úrovně 0

No, nic moc. Zpracování je trochu podivné, ale zase je to poměrně originální, dávám 3*


 Uživatel úrovně 0

No jde to. Díky originálnímu nápadu jsem ti mohl dát 3* jinak provedení nic moc.


 Uživatel úrovně 0

Myslím si, že toto kouzlo patří spíše k hraničářovi. Na originalitě to taky moc nepobralo-2*.