Kouzelnická Kouzla

Změna vzhledu *Dervol ma jul* Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 8

Skupina: Iluzivní magie

Past: Int - 8 - 0

Dosah: 1

Rozsah:

Vyvolání: 3 kola

Trvání: 3 směny

Popis:

Seslání kouzla způsobí změnu vzhledu postavy. Skutečný tvar se tedy nezmění, takže pokud se někdo "přeměněné" postavy dotkne, má bonus +2 k hodu proti pasti. Kouzlo neúčinkuje na magické tvory a nová podoba musí být stejné třídy velikosti.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 8

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Změna pohledu
*Shyachemwaro*
Magenergie: 10 magů
Dosah: 0
Rozsah: kouzelník
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 1 směna

Popis:

Pokud kouzelník někdy řešil nějaký intelektuální problém, ale v jeho řešení neuspěl, může použít toto kouzlo, které zredukuje vliv zaběhnutých vzorců myšlení a předsudků na kouzelníkovy analyzační schopnosti. Díky tomu má při další řešení téhož problému bonus +1 k hodu proti pasti.

Musí se však opravdu jednat o jeden a ten samý problém - například jak z dané polohy figur na šachovnici dát čtvrtým tahem mat. Nelze použít pro zlepšení svých šancí při odvetné partii s šachovým velmistrem, proti kterému kouzelník prve prohrál.

Tento bonus je kumulativní až do výše +5.


 Uživatel úrovně 5

Teď si zrovna žádné podobné kouzlo v DrD nevybavuji. V DnD jsem si hodně užil zábavy s kouzlem Disguise self (dělá to samé co toto), případně s čapkou Hat of Disguise.

Zcela nesouhlasím s tím, že metamorfóza je náhradou pro toto kouzlo. Metamorfóza je spíše bojově laděné kouzlo, které pro nebojové využití je dle mého zbytečně drahé.

U kouzla bych se nebál vztáhnout nebezpečnost pasti na míru změny, popřípadě jako v DnD možnost prohlédnout past má pouze ten, kdo viděl nepřirozenou interakci (například se dotkl neexistujícího kloubouku, který postava má na sobě).

4*


 Uživatel úrovně 0

Zbytečnost.Na co??? Jak lze využít????


 Uživatel úrovně 5

Podľa čoho alebo na čo sa postava zmení? Ak je to metamorfóza, tak je to vlastne zbytočnosť...

Dám 0*, lebo mi to nič nehovorí...

S úctou Igi.


 Uživatel úrovně 0

Eh... V tom moc použitelnosti nevidím...