Kouzelnická Kouzla

Magický štít II *Arc Silium* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 31

Skupina: Ochranná magie

Dosah:

Vyvolání: 1 kolo

Popis:

Magický štít II. Kouzlo je vyšší variantou kouzla Magický štít. Funguje na stejném principu, tzn. chrání kouzelníka jen zepředu (popř. zboku). Kouzelník, který na sebe sešle kouzlo Magický štít II, získává následující výhody:
- OČ proti dračímu dechu se mu zvýší o 9 (stejné jako ve verzi I)
- OČ proti střelným zbraním se mu zvýší o 7 (stejné jako ve verzi I)
- OČ proti zbraním tváří v tvář se mu zvýší o 5 (stejné jako ve verzi I)
- Blesky mají pravděpodobnost jen 33%, že projdou skrz štít (platí pro obě strany – i pro kouzelníka

Navíc tento štít poskytuje částečnou ochranu proti kouzlům (jiným než blesky) – všechna kouzla s magenergií 15 a menší neprojdou vůbec a s každým dalším magem roste pravděpodobnost průchodu štítem o 5%. Omezení se opět vztahuje pro obě strany (pokud tedy kouzelník nesesílá nějaké kouzlo na sebe – těch se to pochopitelně netýká). Štít nemůže zadržet plošná kouzla (ohnivá koule) – ta projdou vždycky. Kouzlo se může naučit kouzelník až poté, co bude ovládat jeho snazší variantu (Magický štít). Mág může toto kouzlo vyvolat prostřednictvím pomocných kouzel (Dvířka, Dveře, Brána).

Příklad: Kouzelník Dhorkan na sebe sešle Magický štít II za 17 magů (tedy na 4 kola). Nepřátelský otylý šaman bude chtít na Dhorkana seslat zelené blesky. Povede se mu blesky vyvolat, dokonce i trefí (mají jen 80% pravděpodobnost zásahu), ale když mají zasáhnout Dhorkana, Pj hodí 41 a štít blesky zadrží. Pak na sebe Dhorkan sešle Rychlost – to bude bez problémů, štít mu v tom nijak nebrání. V dalším kole bude šaman opatrnější a místo blesků vyvolá na Dhorkana Lomený plamen (PPE, 25 magů). Magenergie potřebná na seslání Lomeného plamenu je vyšší než 15, proto kouzlo bude mít jistou pravděpodobnost, že štítem projde. Přesně to bude 50% ((25-15) = 10*5%). Pj však hodí 97 a i Lomený plamen se ztratí ve štítu. V dalším kole je na řadě Dhorkan – ten může seslat dvě kouzla po sobě (díky Rychlosti). Rozhodne se, že na šamana sešle Temný úder (PPE) za 34 magů – kouzlo bude mít pravděpodobnost 95%, že projde ((34-15) = 19*5%). Pj hodí 66, temný úder tedy projde a zasáhne šamana. Otylé tělo exploduje a jeho zbytky pokryjí podlahu v hale na několika sázích čtverečných. Zbylé kouzlo může Dhorkan použít třeba na hyperprostor.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 31

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Magické redukční pole
*Cirmagred*

Magenergie: 10 magů za stupeň
Dosah: 0
Rozsah: kruh o poloměru 5 sáhů
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 6 směn
Obor: EO

Popis:

Toto kouzlo vytvoří bublinu pohybující se společně s kouzelníkem, která v blízkém okolí neutralizuje volné magenergetické záření - snižuje stupeň lokálního "kruhu magie" až o tolik stupňů, za kolik si kouzelník zaplatil při sesílání kouzla. Tím se může vyhnout působení různých podivných magických úkazů, a zároveň tím odpuzuje případné dotěrné magické tvory, kteří se budou kouzelníkově "bublině" vyhýbat, pokud jejím působením dojde k poklesu stupně kruhu magie pod přijatelnou životní úroveň těchto tvorů.


 Uživatel úrovně 5

Jedná se vlastně o dodatek, který navíc absorbuje kouzla s nízkou sesílací magenergií.
Je to pěkný princip, akorát se mi nelíbí, že se před každým sesláním musí počítat šance, že kouzlo projde. Takto na papíře to vypadá celkem dobře, ale obávám se, že ve hře to bude akorát byrokracie navíc - něco na způsob pásmového snížení, například kouzla za 1-15 magů jsou pohlecena vžky, za 16-30 magů v 50% případů a kouzla za 31-50 v 20% případů.

Pěkný nápad na bránění se kouzlům: 3*


 Uživatel úrovně 0

je to good moc se mi líbí a těším se až ho použiju


 Uživatel úrovně 0

Je to dobrý kouzlo.Zatím si nemůžu stěřovat


 Uživatel úrovně 0

Pouze rozepsané a vylepšené původní kouzlo....originalita žádná ale jenom takovej malej upgrade....ale dobrej.


 Uživatel úrovně 0

Zdá se mi, že to není příliš originální nápad, ale použitelnost je celkém slušná. Popis velmi dobrý. Celkově 3*


 Uživatel úrovně 0

pškný.......4*


 Uživatel úrovně 0

Jo,praktický.Nic novýho,žádná změna a celkově nápad nahouby-ale,je to praktický.


 Uživatel úrovně 0

Jo je to docela pekny ale original je lepsi :-)


 Uživatel úrovně 0

Příde mi to jako nic moc nápad.