Kouzelnická Kouzla

Palouček *Lekio* Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 8

Skupina: Iluzivní magie

Past: -

Dosah: 10

Vyvolání: 3 kola

Trvání: 6 směn

Popis:

Toto kouzlo vytvoří na jednu směnu stinný palouček, kde se lze příjemně naobědvat. Jedná se sice o iluzi, ale o velmi dokonalou, takže není možné ji žádným způsobem prohlédnout.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 8

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Palouček
*Lekio*
Magenergie: 50 magů
Dosah: 0
Rozsah: Kruh o poloměru 10 sáhů
Vyvolání: 3 kola
Trvání: 24 hodin
Skupina: ČP + MA

Popis:

Toto kouzlo zohýbá trochu okolní prostor, a do vzniklé mezery vloží pevnou rovnou kruhovou plochu o poloměru 10 sáhů. Okolní prostor přitom nikam nemizí, jenom je zdeformován a roztažen do okolí (tzn. není takto možné vytvořit třeba pseudomost přes řeku - ta řeka za hranicí vyčarované plochy pořád je, jenom protéká deformovaným prostorem, a pokud do tohoto prostoru vkročíte, tak se zdeformujete taky a do té řeky spadnete).

Vhodné například pro vytvoření tábořiště uprostřed hustého lesa kde široko daleko není žádná mýtina, nebo na členitém skalnatém povrchu, kde by se člověk pro samé kamenné výčnělky nevyspal, nebo uprostřed bažin, kde je kousek pevného podloží jen těžko k dostání.

Z hlediska systémové mechaniky dochází k očarování jednoho čtverce / hexu, a pokud na tento hex někdo vstoupí, ocitne se na vmezeřené ploše. Z vnějšku vypadá okolní prostor normálně, pouze nad očarovaným hexem se vzduch tak jako divně vlní, po vstupu na očarovanou plochu je tomu naopak. Bytosti vstupují na vmezeřenou plochu ze stejné strany, z jaké vstoupily na očarovaný hex.


 Uživatel úrovně 5

Tady bch mohl napsat kritiku na 1A4, ale asi by to nemělo smysl, psát něoc tak dlouhého, kde autor napsal 1 a 1/2 řádku.

Nedomyšlené, nepravidlové, nejednotné samo se sebou (viz ta směna x 6 směn): 0*

Nápad v tom je (něco na způsob Mordenkainens magnificient mansion z DnD), ale to použitelnosti tomu chybý mnoho (dalo by se říci že skoro všechno).


 Uživatel úrovně 0

další totalně nevyužitelná věc.


 Uživatel úrovně 5

V tabuľkách píšeš trvanie 6 smien, v opise 1 semnu... Tak sa rozhodni!!! Jedlo, ktoré zješ je ilúzia? Alebo ťa nasýti? Nezávysí vyvolanie nejak na okolitých podmienkach (napr.: na púšti, pod vodou...)? Tiež sa mi nepáči, že sa nedá ilúzia prekuknúť...

Zle spracované a zdá sa mi to nevyužiteľné... 0*.

S úctou Igi.


 Uživatel úrovně 0

Použitelné to moc není, ale nápad dobrý.