Kouzelnická Kouzla

Magový kanál *Chanelus Magus* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 26

Skupina: Energetická magie

Past: pocet prenasenych magu v danem kole ~ Int+Obr ~ ! viz níže

Dosah: 1

Rozsah:

Vyvolání: 1 kolo

Popis:

Kouzelník se dlaní dotkne čela druhého kouzelníka a vytvoří psychický kanál, kterým může proudit magenergie. Ruka mu přitom začne žhnout a zářit díky průchodu magenergie. Přenos může v jednom kole probíhat pouze jedním směrem!

MAGENERGIE:
1/za udržení kanálu: K udržení kanálu, kterým může proudit magenergie potřebuje kouzelník 3 magy za kolo. Tuto magenergii platí jen sesilatel tohoto kouzla.
2/za přenos: V dalším kole od vyvolání může kterýkoliv z obou kouzelníků začít předávat magy. Přenesení 1 magu stojí 1 další mag. Takže kouzelník může celkem předat max. polovinu své aktuální magenergie. V 1 kole lze předat libovolné množství dostupných magů.

PAST: Na past si v každém kole přenášení hází kouzelník, který zrovna předává magy. V případě že neuspěje ztratí oba kouzelníci tolik životů, kolik se v daném kole pokoušel přenést magů (neboli magenergie/2).

DOSAH, ROZSAH: Kouzlo lze seslat na libovolného humanoida, který je povoláním kouzelník. Sesílající kouzelník se dotýká čela druhého kouzelníka.

TRVÁNÍ: O trvání se sesílající kouzelník může rozhodovat v průběhu přenosu. Přenos může kdykoliv ukončit kterýkoliv z obou kouzelníků.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 26

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Magová fixírka
*Magofixifuxum*

Magenergie: 1 mag za každých 5 magů
Materiální komponenta: Destilovaná alchynmistická magenergie
Obor: MA

Popis:

Jedná se o nástavbu pro všechna kouzelníkova kouzla, která kouzelníkovi umožňuje využít dostupné zásoby vydestilované alchymistické magenergie jako "palivo" pro svou vlastní magii. Jelikož kouzelník musí za použití každých načatých pěti alchymistických magů platit jedním magem ze své vlastní zásoby, nemůže tuto nástavbu použít v situaci, kdy už sám žádnou magenergii nemá.

Je vhodné do krizových situací, kdy alchymista nemá dost času na vytvoření trvalého řešení aktuální situace, ale má dost magů na to, aby díky ni mohl kouzelník vyčarovat řešení krátkodobé.


 Uživatel úrovně 5

Dokáži si představit docela dost případů, kdy by se hodně hodilo, aby magenergii měl zrovna ten drhý kouzelník (neznalost příslušného kouzla, nedostatek magenergie ani jendoho na seslání dostatečně silného kouzla apod.).

V kouzle je dvojí zdražení - jednak účinnost převodu 50%, tak cena za udržení kanálu. Přijatelná úroveň nebezpečnosti pasti je někde kolem 5ti (aby nedošlo ke ztrátě), tedy pro přenos 5 magů je potřeba vynaložit 13 magů, což už je podle mého možná až zbatečně nevýhodný poměr.

Ano, v drtivé většině případů jde toto kouzlo obejít nějakým levnějším řešením. Ale o tom práve dle mého DrD je - hledat nejvýhodnější variantu a toto kouzlo může sloužit jako úniková vrátka, když na obzoru není žádná lepší možnost.

4,5*


 Uživatel úrovně 0

Takže kouzelník, držící ruku na čele druhého může magenergii posílat jen jedním směrem a nemůže ji vasávat z něj, ano?

Obsidian: ovšem zn hraničáře můžeš taky čerpat magenergii, popřípadě mu ji posílat.


 Uživatel úrovně 0

Já osobně sem nepochopil proč je tam obratnost (u hodu na past) vždyt kouzelník tou rukou nebýbe


 Uživatel úrovně 0

Da sa to využit a je to velmi dobre vies co dam 3*


 Uživatel úrovně 0

Jde vidět, že se tam někdo zamyslel nad tím co píše. Možná se to někomu bude zdát moc, ale já dám ****.


 Uživatel úrovně 0

V rozsahu je napsáno jeden kouzelník, takže je to jen hypotetické, ale nestalo by se asi nic, protože by nebyla odkud čerpat magenergie.


 Uživatel úrovně 0

Jak uz autor v prispevcich doplnil tak to kouzlo ma par musek :) mne by zajimalo co by se stalo, kdyby tohle kouzlo pouzil na nekouzlici postavu nebo hranicare - proste nic? nebo na uprave PJ?


 Uživatel úrovně 0

Anamara: co třeba komentář? !!!


 Uživatel úrovně 0

Alberto: Když hodnotíš jako ostatní, tak si nemusíš zlepšovat statistiku, takovýmito nápomocnými komentáři. jinak co se týče hodnocení s tebou souhlasím.