Kouzelnická Kouzla

Lazebník 2 *saparal* Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 28

Skupina: Ostatní

Dosah: 1

Rozsah:

Vyvolání: 1 kolo

Popis:

„Sluší mi víc tmavá nebo blond?“
„Kdybys raději tu magii brala alespoň o trochu vážněji,“ kriticky odvětil Sylas Zanj, sleduje jak jeho přítelkyně dvakrát za sebou změnila barvu svých vlasů.
„Kdybys raději alespoň občas myslel na něco jiného než politiku,“ komentovala jeho zamyšlený výraz.
„Jsem královský rádce,“ odpověděl, jako by to vše vysvětlovalo.
„Půjdeme?“
...

Popis kouzla:
Objekt tohoto kouzla (samozřejmě to může být i sám kouzelník) změní za 6 magů účes a sestřih dle svého přání. Co je ovšem oproti prvnímu levelu tohoto kouzla novinkou, nový účes může mít i větší délku než ten původní. Řeknu-li to jednodušeji: prostě mu ty vlasy a vousy klidně i dorostou. Platí, že za každých započatých 30 coulů vlasů i vousů, které mají dorůst, zaplatí sesilatel o 1 mag navíc. Navíc může sesilatel za přidání dalšího 1 magu změnit i odstín či barvu nového účesu, a to na prakticky jakoukoliv (pokud tohle kouzlo používá aby setřásl pozorovatele a změní si barvu vlasů na brčálově zelenou, bude to pravděpodobně jeho poslední chyba – proto není barva nijak omezena, ponecháno čistě na úvaze sesilatele). Tato barva se stává přirozenou, tudíž ji není možno například smít, ani jiným kouzlem zrušit (jedině tím samým). Toto kouzlo opět není možné seslat na bytost, která s tím nesouhlasí.

Poznámka k barvě: klidně si kouzelník může udělat na hlavě proužky, šachovnici, nebo jakoukoli jinou barevnou kombinaci. Vše proběhne přesně podle jeho představy.

...
Poměrně nudný korunovační ceremoniál se zvrhnl v krveprolití. Nový král byl obviněn z vlastizrady a následně zavražděn svým vlastním bratrem. Sylas Zanj ho sice na oplátku ihned usmažil blesky, ale vojáků tu bylo moc, takže se musel teleportovat pryč ze sálu. Na víc neměl magy, pokud si chtěl ještě prozíravě nějaké nechat, jak se říká, pro každý případ. Byl ale spatřen palácovou hlídkou a pronásledování začalo.
Utíkal noční ulicí, ale gardisté ho doháněli. Už slyšel dupot vojenských bot na dláždění, už viděl světla pochodní za sebou na konci ulice... Byl na pokraji sil, nepatřil zrovna k vytrvalým běžcům. Byl kouzelník, který to dotáhl až na královského rádce, ale to je teď pryč... Schoval se do postraní uličky a začal velice rychle přemýšlet co s posledními magy. Kdyby tak uměl to kouzlo, které tak často marnivě používala jeho bývalá přítelkyně...

PŘÍKLAD: Kouzelník z našeho příběhu, Sylas Zanj se rozhodne změnit svůj sestřih, aby ho pronásledovatelé nepoznali. Shodí ze sebe svůj bohatě vyšívaný plášť a přehodí přes sebe kus hadru, pak zamumlá: „Saparal.“ A hle, z temné uličky vystoupí šedovlasý stařík s dlouhým bílým vousem (tvář je sice mladá, ale vous ji spolehlivě zakryje, a navíc je tma...) a stálo ho to jen 8 magů (6 + 1 za prodloužení vlasů a vousů téměř o 30 coulů + 1 za změnu jejich barvy) a ne jeho život...

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 28

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Hospodyňka
*Hadramaš mátrá*

Magenergie: 10 magů (pokoj 5x5x2,5 sáhu) / +5 magů za každou další službu
Dosah: Dotyk
Rozsah: Dle dodané magenergie
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: Ihned
Obor: ČP+MA

Popis:

Toto kouzlo v daném pokoji vymete prach, vytře do sucha, odstraní plísně a vyhubí drobné hmyzí nájemníky. Kouzlo je schopné vykonávat i další služby, každou z nich za příplatek pěti magů:

- Mytí a leštění oken, zrcadel, nádobí apod.
- Restaurování podlahy a stěn (obnova barev a laku, navosokování podlahy, etc.)
- Vyprání, vyžehlení a složení prádla (i případných koberců)
(+ případné další, dle dohody)

Pro větší pokoje se magenergie úměrně zvyšuje.


 Uživatel úrovně 5

Kozlo je to pěkné a praktické pro běžný život. Osobně bych dal magenergii 1 mag za 1 coul dorostení a změnu barvy dejme tomu za 20 magů. Důvod pro tuto změnu? Když si je kouzelník jist, že magy nebude daný den potřebovat tak jej neubude, kdo chce levné dočasné maskování ať použije kouzlo pro to určené.

Rozhodně skvělé kouzlo, které zatočí s nepříjemnou situací, jako kadeře spálené nepřítelem: 4,5*


 Uživatel úrovně 0

Souhlasím s těmi obory časoprostoru a materiální magie. Časoprostor kvůli učinkům lazebníka, protože předpokládám , že do těchto ůčinků platí i účinky lazebníka 1. Materiální kvůli vytvoření vlasů. Souhlasím tedy s názorem, že lze takto udělat pouze ,,umělé" vlasy se stejnými vlastnostmi jako normální. Materiál na jejich vytvoření není potřeba, neboť je lze vlastně vytvořit z plynů, které jsou ve vzduchu. Ta barva by měla jít zrušit kouzlem rozptyl kouzla, kvůli své magické podtatě. Samotné kouzlo se mi líbí, ale má to mouchy. Tak tedy 4*.


 Uživatel úrovně 0

Mohlo by to být přehlednější, kdybys to vybavil tabulkou (ne moc složitou)
všichni by to ocenily.Příběh je dobrej a kouzlo taky. Ale kdyby to bylo trochu přehlednější, dal bych 5*, ale takhle to vidím na 4*.


 Uživatel úrovně 0

benzin: já mám taky otázku. proč nula???

Blahoň: a tvoje krédo je hack&slash.... DrD je DrD proto, že tam nejde pouze o vybíjení jeskyní plných skřetů. Je to především o charakterech a hře postav (nebo spíš hráčů...)


 Uživatel úrovně 5

benzin není to levné. Kouzlo z pravidel barevná změna přemění barvu jehnoho metru čtverečního za 3 magy a trvanlivost je jako u normální barvy. Za 6 magů vytvoří i barvu trvanlivější.


 Uživatel úrovně 0

Ad1) Proc tak brutalne zasahujes do zlodejskeho povolani?

Ad2) Pokud nutis neco rust tak se jedna o kouzlo vitalni

Ad3) Na to jak je to silne je to moc levne, kdyz si uvedomite, ze se jedna o trvalou premenu je to brutalni.

Uvedomte si, ze nejen kouzlenik, ale i velmi slaby demon z prstenu muze toto kouzlo seslat.


 Uživatel úrovně 0

Mať dobrý účes sa vždy oplatí :) Už verzia z pravidiel bola skvelá, a toto je ešte lepšie. 5*


 Uživatel úrovně 0

Moc pěkný to tedy je.Asi se ho taky naučím.


 Uživatel úrovně 0

Co se týče růstu vlasů, udělal bych to tak, že když si ztatil všechny vlasy, tak ti naroste prd, ale jestli máš vlasy normální, proč by nemohlo pár magů donutit ty vlasy poporůst, když je z čeho. A k tvoření organických věcí-co třeba Stvoř bytost nebo jak se to jmenuje. Vytvoříš živou bytost. Fakt je že jen na 20 kol.... Mimochodem, co například Nebezpečný ovoce? Je pravda že kapku bouchá, ale pořád je to organický, ne? Takže to, že kouzelník nemůže vytvořit nic organickýho bych netvrdil.