Kouzelnická Kouzla

Zlo lidem *laatis mohum* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 13

Skupina: Psychická magie

Dosah: 1

Rozsah:

Vyvolání: 2 směny

Popis:

Toto kouzlo jednoznačně spadá do oboru černé magie a vyskytuje se na většině zakázaných svitků a ve většině zakázaných knihách magie. Rozhodně je to něco, co byste se neměli učit a ROZHODNĚ je to něco, co byste neměli kouzlit.

Kouzlo má naprosto jednoduchý, jednoznačný a přímý účinek. Vyvolá spící hrůzu. Konec. Jedná se o úplně normální nestvůru, s charakteristikami stejnými jaké uvádí popis v bestiáři a i se shodným chováním. Hrůza nemá ke svému stvořiteli žádný vztah a asi ani netuší, že je její stvořitel. Ostatně vzhledem k její inteligenci si toho vůbec mnoho neuvědomuje. Pokud má tedy sesilatel přesvědčení jiné než ZkZ a jsou pro to vhodné podmínky, je pravděpodobné, že na něj hrůza zaútočí.

Jistou nepříjemností tohoto kouzla je jeho cena. Nemyslím jeho cenu v magech, má ještě druhou cenu. Napětí na rovině dobra a zla vyvolá silnou zpětnou akci, která způsobuje vnitřní poranění mozku, projevující se silnými bolestmi hlavy, krvácením z nosu, uší apod. Zranění je 2k6životů a léčí se rychlostí 1 život za den. Nelze je vyléčit kouzly ani lektvary. Mentální vazba s neviděným navíc způsobuje, že poslední život se nevyléčí, dokud neviděný stále existuje. Vyvolání dalšího neviděného navíc stojí o jednu kostku životů více za každého neviděného, kterého jste vyvolali a který stále existuje.

Abych to upřesnil, neviděný je stvořen nepatrnou částečkou vaší vlastní mysli, jen nafouknuté zlem jako balón. A vůbec se to neprojeví na jeho zle - představte si, že ke kapičce bílé barvy přimícháte litr tuše, no ta bílá se ztratí.

Toto kouzlo má jednu zvláštnost. Tou je jeho dosah. Kouzelník může kouzlo seslat kamkoliv kam dohlédne a je schopen rozeznat předmět velikosti tenisového míčku. Není však nijak závazně řečeno, že se musí jednat o jeho vlastní zrak – Kouzelník může seslat kouzlo kamkoliv, kam dosáhne zrakovým vjemem a to může být klidně i pod vlivem libovolného kouzla, které tohle umožňuje, např. Cizí oči apod. (Slepí kouzelníci mají smůlu).

Magenergie závisí na přesvědčení kouzelníka. ZkZ postavy stojí vyvolání 13 magů, ZmZ to mají za 17 magů, neutrální za 24 magů, ZmD za 33 magů a ZkD za 50 magů. Asi bych měl podotknout, že se jedná o jedno z těch opravdu černých kouzel a pokud ho zakouzlí jiný než ZkZ kouzelník, má reálnou šanci, že klesne o jeden nebo více stupňů ke zlu, alespoň pokud nemá velmi dobrý důvod k zakouzlení tak zlého kouzla ... i zmateně zlé postavy si dvakrát rozmyslí. jestli vyvolají substanci čistého zla...

Tolik mé kouzlo. Teď mě můžete roztrhat...

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 13

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Probuď neviděného
*Vejk un sín*

Magenergie: dle úvahy kouzelníka
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: 1 neviděný
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: ihned
Obor: VI

Popis:

Toto kouzlo, nezpochybnitelný nástroj zla, umožňuje s pomocí kouzelnické magenergie přímo zvyšuvat stupeň probuzenosti neviděných, a to v poměru 1 mag kouzla --> 1 probouzecí mag. Najde své místo zejména v repertoáru zákoně zlých kouzelníků a čarodějů, kteří tak mohou v maximální míře využít toho, že se v okolí jejich sídel zhmotňují takové perfektní nástroje teroru, a to ani nemluvě o případech, kdy tito zlí kouzelníci sami ovládají kouzla schopná neviděné vytvářet.

Jiný, než zákoně zlý kouzelník na sebe probuzením neviděného pouze přiláká pozornost. Neviděný probuzený zákoně zlým kouzelníkem (i kdyby to byla spící hrůza, která se ještě na nikoho nezaměřila) dál pokračuje ve své původní činnosti, ať už je to pronásledování svého cíle, nebo odevzdané čekání na nějakého vhodného kolemjdoucího. Toto kouzlo nijak neumožňuje kouzelníkovi neviděného kontrolovat.


 Uživatel úrovně 5

Celkem se mi kouzlo líbí, asi jedinými změnami, které bych provedl jsou:
- rituál, který potřebuje pentagran, nějaké materiální suroviny (aspoń v ceně 100zl)
- hrůza se vyvolá pouze do onoho pentagramu
- magenergii bych viděl na 30 magů minimálně

Pěkné temné kouzlo: 4*


 Uživatel úrovně 0

Tks tohle je trochu kouzlo na roztrhání psychyky, což se mi zase moc nelíbí.. Ale je to asi použitelné, jenže nevím, kdo by to používal, když z toho mají strach i temní kouzelníci..


 Uživatel úrovně 0

Je to zaujímavé kúzlo. Problém je, nepoznám spíci hrůzu, lebo nemám pravidlá pr PJ, takže neviem, čo je na tom zlé. Ale asi tá spíci hrůza musí byť niečo veľmi zlé. Ale to kúzlo sa mi celkom páčí. Zvírazňujem celkom!


 Uživatel úrovně 0

Takovéto kouzla rád moc nemám! Ale co se dalo čekat od Saladina!


 Uživatel úrovně 0

Myslím, že to mělo být opačně, že se jen někdo spletl. Už nevím, jestli jsem to byl já.


 Uživatel úrovně 0

Saladin: Asi to nechapu ale zde v diskusi mas v jednom komentari nejdriv ze trvani je 2 smeny a hned pod tim ze trvani je stale.
Pro lepsi presvesdceni bych nezvysoval magenergii ale vetsi ztratu zivota. presvedceni bych snizoval ZkD,ZmD. Neutral mozna taky ale zmatene zly uz moc ne.
Takovato kouzla mam rad ale skoda tech chybek.
4*


 Uživatel úrovně 0

Thror: Je tam chyba:)


 Uživatel úrovně 0

Podľa mňa je to OK, také silnejšie, ale nejak sa mi nezdá, že trvanie je 2 smeny? Nieje to uvedené v texte, ale v diskusii. Nemalo to byť vyvolanie? Dám tomu 4*.


 Uživatel úrovně 0

Každé povolání a každá schopnost můžou být přehnaně silné, pokud to umíš zahrát. Od toho je tu Pj, aby to korigoval.