Kouzelnická Kouzla

Potěmkinova vesnice *Villagia Potiemkina* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 16

Skupina: Iluzivní magie

Past: Int~8~nic/prohlédl + zvláštní

Dosah:

Rozsah: 100

Vyvolání: 1 kolo

Popis:

Toto kouzlo vytvořil čaroděj Brčko, když se na stará kolena usadil na svém panství. Jeho chvástavý soused, Baron Tlučhuba, si jej však dobíral pro velikost jeho državy (fakt to nebylo nic moc), až se s ním kouzelník vsadil o 25 000 zl., že má víc vesnic, než on. A tak při projížďce přes Brčkovo panství se na každé louce objevovaly vesnice jedna za druhou. Chudák Tlučhuba, jistý si svým vítězstvím nevěděl na čem je se musel vzdát svého výnosu ze žní…

Jak už napovídá název a popis, kouzelník vytvoří iluzivní vesnici se vším všudy.
Kouzlo je komplexní iluzí, lze je zrušit pomocí Rozptyl kozla. Kdokoli prolomí past, nebo jinak zruší účinky kouzla, způsobí zmizení vesnice i pro ostatní přihlížející. Jinak kouzlo trvá, dokud si to kouzelník přeje. Vesnice musí být vytvořena na volném prostranství, nepříliš hrbolatém (rozhodne PJ, jinak by mohly části budov viset ve vzduchu).

Magenergie:
Obyč. dům…..5 magů (Jednopatrový, sroubený s doškovou nebo šindel. střechou, 5x3 sáhy)
Stodola……...6 magů (Dřevěná z prken sbitá, vysoká budova s velikými vraty, 7x4 sáhy)
Hospoda…….7 magů (Polozděná, polosroubená patrová budova, možnost vývěs. štítu, 10x7 sáhů)
Statek……….10 magů (Rozlehlé, zděné stavení s vraty a plotem, hosp. budovy, 15x10 sáhů)
Náves………. 5 magů (Volné, ušlapané prostranství, se studnou a stromem uprostřed, max. 900 sáhů čtverečních)
Strom………. 2 magy (Vzrostlý strom, libovolný druh, který už kouzelník někdy viděl)
Vůně domova…5 magů (Zápach hnoje apod.)
Ruch……….. 5 magů (Zvuky zvířat, popř. nějakých nástrojů jako tlučení kladiva atd.)
Obyvatelé….6 magů/osoba (Člověk libovolného věku, tuctového vzezření, ale každý bude jiný. Bude se po vesnici pohybovat do max. vzdál. 5 sáhů od okrajových domů. Kouzelník může naprogramovat obyvatelům až 3 věty, kterou budou pronášet při kontaktu s postavami v určeném pořadí. Při rozhovoru si hází postavy na past Int~4 až 6~nic/prolomení (o velikosti nebezpečnosti pasti rozhodne PJ podle otázky a odpovědi).)

Navýšení pasti: Kouzelník může základní past navýšit přidáním dalších 2 magů/objekt (obyvatelé se nepočítají) o jedna max. do nebezpečnosti 12.

Dodejme, že Brčko ještě několikrát Tlučhubu obelhal a slušně si tak vydělal.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 16

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Barevné brýle
*Glassium Coloricum...*

Magenergie: 25 magů
Past: Roz+Int ~ 8 ~ 0
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: 1 tvor
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 6 směn
Obor: PS

Popis:

Toto kouzlo pozmění způsob, jakým cíl nahlíží na svět - jakoby se, metaforicky řečeno, díval na svět barevnými brýlemi. Následuje přehled některých barev a popis, jakým způsobem u očarovaného ovlivňují vnímánání okolí:

1. Rudé brýle (*Glassium Coloricum Reddinum*)
- I ty sebemenší drobnosti cíl velmi rozčilují. Stačí málo, a očarovaný "vidí rudě".

2. Žluté brýle (*Glassium Coloricum Yellowidum*)
- Žlutá je barva žárlivosti, a v rámci tohoto kouzla se překládá jako přehnané majetnictví. Očarovaný nesnese, aby se druzí jakkoliv zajímali o cokoliv, na co si dělá nárok.

3. Zelené brýle (*Glassium Coloricum Greenitum*)
- Zelená je barva závisti. Očarovaný vnímá všechno "svoje" jako méněcenné a nedostačující, zatímco vlastnictví ostatních je ve všem mnohem lepší a lákavější.

4. Růžové brýle (*Glassium Coloricum Pinkibum*)
- Postava s růžovými brýlemi přehlíží jakékoliv problémy a nedostatky, a i tváří v tvář sebevětšímu obrázku zkázy nabývá jen těch nejoptimističtějších dojmů.

5. Černé brýle (*Glassium Coloricum Blackinnihilatoriticum*)
- Černé brýle jsou pravým opakem brýlí růžových. Očarovaná postava není schopná na čemkoliv vidět cokoliv pozitivního, vše je zbytečné, umírající, beznadějné, rozkládající se a opovrženíhodné.


 Uživatel úrovně 5

Pěkně udělaná komplexní iluze. Osobně bych při takovýchto rozměrech iluzí šel spíše přes psychické kouzlo - jednomu terči vsugerovat, že vidí něco co tam ve skutečnosti není. Pak by se lépe dala vysvětli menší magenergie než třeba u fata morgány, která je dle 1.6 omezena na 2x2x2 sáhy.

Nebo druhou variantu, nechat kouzlo tak jak je, ale past na prohlednutí iluze by byla závislá na vzdálenosti od vesnice - na míli by byla 12, na půl míle 10, na 100 sáhů 8, na 20 sáhů 6, na 5 sáhů 4, na dotyk 0, na dlouhotrvající očividně nereálné dotyky (chůze do iluzorních schodů) -4.

Vcelku pěkné a zajímavé kouzlo s velmi omezeným použitím: 2,5*


 Uživatel úrovně 0

Možná jsem slepej, ale v pasti píšeš: " prohlédl + zvláštní.....co je to zvláštní? Jinak se mi to velice líbí, propracované. Nejvíc jsem byl unešen z přikouzlení zvuků a vůní.....vážně skvělé.


 Uživatel úrovně 0

Skvelé, ale v hre by som to pomenoval inakšie, lebo to meno sa do fantasy veľmi nehodí. Ale aj tak 5*.


 Uživatel úrovně 0

Je to super a hlavně ten Ruskej název :)


 Uživatel úrovně 0

Nápad dobrej, trochu nedomakaný. Já teda vážně nevim co napsat, všechno napsali ostatní ale připadá mi debilní napsat jeno: Jo, to je dobrý... Tak sem toho napsal trochu víc, nemusim se cejtit trapně...dávám 4*, každej si ty nedomyšlenosti může domakat sám...


 Uživatel úrovně 5

To se mi líbí, to je hukot!!!!


 Uživatel úrovně 0

Hmm co dodat prumerna iluze s drobnymi chybkami...


 Uživatel úrovně 0

Jen dotaz:

Pokud jde o komplexní iluzi se vším všudy, lze si například půjčit mezka, vypálit ji, najíst se nebo si užít se selkami??? (ano je to jen iluze a tak nejde o skutečné najezení/uspokojení, ale co?). Např.: o zmíněnou fata morgánu se člověk může zranit...

Pokud je to tak, tak je toto kouzlo docela neúměrně levné...

(Jo a profesní dodatek: chybí popis pro mágy - mají to brát jako mágské kouzlo když jde o iluzi nebo budou muset bránovat a dveřovat??? - a nemají oběti bonus -1 k pasti když to sešlou??? :)))


 Uživatel úrovně 0

Hezký drobný mezerky ale hezký.