Kouzelnická Kouzla

Magická vlna *Wawa da Mago* Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 15

Skupina: Energetická magie

Dosah:

Rozsah: 25

Vyvolání: 1 kolo

Popis:

Po zakouzlení tohoto kouzla z kouzelníkových rukou (které svírají úhel 45°) vytryskne jakási tlaková vlna - je to poznat tak, že se zem zavlní, jako by to byla pouhá voda. Kouzlo je doprovázeno hučivými zvuky, jaké vznikají po zemětřesení. Všechny živé a kouzelnickými blesky zranitelné tvory, kteří se nacházejí právě v oné výseči zraní vlna za 25- 30 životů, přičemž za každý sáh dál od epicentra tedy od kouzelníka se zranění snižuje o 1 život. Po projetí vlny se s krajinou nic nestane - zůstane taková, jaká byla před zakouzlením (tzn. žádné popraskané zdi nebo rozbité stoly). Vlna tryskající z kouzelníkových rukou je pouhou iluzí. Zásah se podobá zasažení elektrickým proudem. Toto kouzlo působí poloviční zranění tvorům, jejichž třída velikosti je E, protože je pro ně síla "vlny" v blízkosti příliš malá a v dálce příliš slabá, než aby jim to ublížilo. Nutno ještě dodat, že tvor, který je vlnou zraněn za více než 8 životů, je ze šoku otřesen a další kolo má postih k iniciativě jako by byl pod vlivem kouzla protoplazma. Pokud je zraněn za víc jak 17 životů, příští kolo nemůže dělat nic a další má onen postih zmíněný už výše. Během jednoho kola smí čáryfuk seslat až 3 tyto kouzla. Pokud však sešle všechny 3 najednou, musí pak alespoň hodinu odpočívat, aby nabyl sil. Před očima se mu pohybují vlnky a on se nemůže soustředit (o 50% menší šance úspěšného seslání) POZNÁMKA: Toto kouzlo platí pouze na tvory stojící na zemi. Nikoli na levitující, letecké či na jezdce - životy ztratí pouze jezdecká nestvůra. Pokud je tvor na něčem kovovém (třeba vyšplhá na stožár, je zraněn normálně, ale na věcech nekovových se mu nestane nic. Musí však být výš než 0,5 sáhu nad zemí.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 15

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Vlnobití
*Fluctussempra*

Magenergie: 25 magů
Past: Int ~ 8 ~ 0
Dosah: 0
Rozsah: kruh o poloměru 10 sáhů
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 10 kol
Obor: IL

Popis:

Tato komplexní iluze vyvolá pocit divoce se vlnící a houpající půdy pod nohama. Každý, kdo neuspěje proti pasti, má postih -5 na útok i na obranu a nemůže sesílat kouzla. Navíc si každé kolo hází proti pasti "Obr ~ 5 ~ nic / upadne" a proti pasti "Odl ~ 3 ~ nic / mořská nemoc 1k6 kol (nehybná postava)".


 Uživatel úrovně 5

Možná by se z toho dalo vytěžit dost zajímavých myšlenek, ale kouzlo jako takové mi přijde něco na způsob "pejsek a kočička vařili dort" - prostě smícháno mnoho dohromady.

Nesouhlasím s Resyfem, kouzlo je komplikované až příliš, další rozepisování by tomu pouze uškodilo. Pravidla musí být psána co nejstručněji, nejjednoznačněji a nejpochopitelněji. Příběhy a podobné doplňky sice potěší, ale nejsou povinné. Dávám -rep, jednak protože je to posthunt příspěvek a za druhé mi to přijde jako kopie z jiných děl a za poslední se to zrovna k tomuto kouzlu nehodí :).


 Uživatel úrovně 0

chce se to víc rozepsat to je největší chyba všech děl
a ostaní věci už tu byly vytknuty nemá cenu to znovu psát
příště to dej do dílny


 Uživatel úrovně 0

je to docela zajimavy akorat by me zajimalo jesli se ta(vlna rozsiri do celeho okoli a nebo jenom urcenym smerem jestli z nej muze vyjmout nejake urcene postavy!
no jinak je docela zajimavy s tema kovovima vecma no ale budis jinak je to celkem dobry kouzlo!


 Uživatel úrovně 0

Dobry ,ale v praxi asi dost malo hratelny.


 Uživatel úrovně 0

hmm, priemerné kúzlo...


 Uživatel úrovně 0

Iluze sou jen ty blesky a zraňuje ta energie podobná elektrickýmu proudu, proro žádný stínový zranění, jestli to dobře chápu. Taky se tim nedaj kosit celý armády, protože působí nejdál do 30 sáhů.


 Uživatel úrovně 0

Víš, že v epicentru ( kouzelník jak píšeš ) je působení největší, možná až dvojnásobné.


 Uživatel úrovně 5

Mě to kouzlo přijde hodně splácané a nevyvážené. Je strašně silné (pokud ma kouzelník před sebou armádu, tak ji bez problémů 3 vlnami během jediného kola zlikviduje - sice píšeš iluze, ale o stínových zraněních ani zmínka). Proč se proboha krajina vlní (i když iluzorně) a zároveň má kouzlo účinky jako elektrický proud? Kde se běžně nachází krajina s kovovými sloupy?


 Uživatel úrovně 0

Nerozumim principu tohoto kouzla, jednak jde o iluzi a iluze zranuje jen za stinove zivoty. Jak uz jsem psal nechapu princip takze ani pooznam,ku ze je zranen jako pri zasahu elektrickym proudem to jako dostane krece? P.S. jakym proudem stridavym nebo stejnosmernym? proc ta kovova podlozka? to jako kvuli podobnosti s tim proudem?