Kouzelnická Kouzla

Mimoprostorová kapsa *menos margen sacocha* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 14

Skupina: Časoprostorová magie

Vyvolání: 1 kolo

Popis:

Kouzelník přenese sebe a bytosti, které se přenést nechají do jiného prostoru, mimo tento svět. Během této doby kolem sebe příjemci kouzla vidí pouze temno, nedokáží se pustit(vysvětlení níže), ale mohou mluvit. Na udržování kouzla se kouzelník nemusí soustředit, ale kouzlo může kdykoli ukončit. Po seslání ho nelze prodloužit dodáním magenergie.

Před sesláním se všichni, kdo kouzlo chtějí podstoupit stoupnou do kruhu a chytnou se za ruce. Potom kouzelník sešle kouzlo a postavy přenese. Z toho vyplývá, že se sesílá bez gestikulace.

Kouzelník musí použít na jednu směnu trvání kouzla 8 magů na každou bytost. Pokud nevloží dost magenergie ani na 1 směnu trvání pro všechny bytosti v kruhu, kouzlo nepůsobí. Kouzlo lze uplatnit na bytosti, které se opravdu nacházejí v kruhu a musí se držet. V případě, že nemá ruku(protože se určitě najdou takoví šťourové) musí se ho někdo alespoň pevně držet, tedy někdo v kruhu. Kruhem se samozřejmě myslí obvod kruhu, nelze uplatnit na bytosti uvnitř kruhu.

Poznámky výše, že se postavy chtějí zúčastnit kouzla je trochu nepřesný, stačí aby je někdo držel a ten se během kouzla nevytrhl, potom by kouzlo nepůsobilo.

Když se jadna z bytostí zhmotní na místě, kde někdo stojí, jsou oba zraněni za počet směn trvání kouzla k6 životů a ten, v kom se zhmotnila postava je odhozen do nějakého vhodného směru asi 3 sáhy. Tím je myšleno, že pokud se za postavou nachází stěna, kouzlo ho odhodí směrem do kruhu. Kouzlo oba samozřejmě oddělí oba dva od sebe.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 14

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Kapsový prostor
*Prostorórum Kapsorórum*

Magenergie: 10 magů
Past: Roz ~ 4 ~ 0
Dosah: dotek
Rozsah: Kapsy v okruhu 10 sáhů
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 1 kolo
Obor: ČP

Popis:

Při seslání tohoto kouzla sáhne kouzelník do libovolné kapsy (odtud "dosah: dotek"), a z ní potom může vytáhnout cokoliv, co se nachází v *jiné* kapse v okruhu deseti sáhů. Pochopitelně pro to platí určitá omezení: Kouzelník musí vidět kus oděvu (nebo kapsáře), z jehož kapsy má být něco vytaženo, a musí určit polohu dané kapsy relativně k danému kusu oděvu (tzn. například "Levá náprsní kapsa" nebo "Ta tajná kapsička v podšívce v pravém podpaží"). Pokud má daný kus oděvu v danou chvíli někdo oblečený a nedá se říct, že by s vybráním kapsy vědomě souhlasil, potom si hází proti pasti uvedené v popisu kouzla. Uspěje-li, potom se vybrání nezdařilo. V opačném případě - pokud cíl s vybráním vědomě souhlasí - je vybrání automaticky úspěšné.


 Uživatel úrovně 5

Střízlivější varianta hyperprostoru a jiných podobných uníkový kouzel. Toto kouzlo má oproti hyperprostoru 2 velmi mnoho nevýhod, tedy mezi stávajícími kouzly toto najde jen malé uplatnění. Pokud ale máte v plánu univerzální úniková kouzla typu hyperprostor výrazně omezi, toto může být dobrá varianta.

Trochu ke zvýšení použitelnosti bych asi dal, že z kapsy je aspoň trochu vidět ven (třebas s postihy), hodně to zvýší použitelnost kouzla.


 Uživatel úrovně 0

Je to hezké, ale nepochopil jsem, k čemu je to dobré.


 Uživatel úrovně 0

no coment...


 Uživatel úrovně 0

Až tě bude pronásledovat horda skřetů a budeš ve slepý uličce, povíme si, na co ti to je, jo?


 Uživatel úrovně 0

ja som to nejak nepochopil
na co to je?
premiestnim sa do ineho priestoru a potom co?


 Uživatel úrovně 5

Nuže dobrá soudruhu! Jakmile naladím balalajku, dostaneš 3 hvězdy za statečnost (rudý - jak jinak...)


 Uživatel úrovně 0

nie...



 Uživatel úrovně 0

prasátko: zatiaľ nie, hybaj tak repka .o)