Kouzelnická Kouzla

Jiskřička *barasium* Hodnocení: Něco to má do sebe

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 11

Skupina: Energetická magie

Dosah: 1

Rozsah: 10

Vyvolání: 1 kolo

Popis:

Ze sesilatelovi ruky vylétne malá jiskra, připomínající jiskry z prskavek, jenž zasáhne cílenou bytost na 90%. Při zásahu způsobí jiskřička cíli zranění za 1-3 životy za každou jiskru. Jiskřičku je možno použít také jako světlici. Osvěltlí kruh o poloměru 3 sáhů. Při vyvolání se ozve třesknutí dvou křemenů o sebe.
Lze vyvolat tolik jisker, kolik je sesilatelova úroveň.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 11

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Vitalitně-analyzační jiskra
*Checkum vitalitum*

Magenergie: 1xžvts (pro každou jiskru zvlášť)
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: 1 tvor
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: ihned
Obor: PO

Popis:

Toto kouzlo funguje na bázi kouzelnicky ověřeného faktu, že kouzla s neurčitou magenergií odvozovanou od životaschopnosti, se při podcenění životaschopnosti cíle (a seslání za méně magů než je potřeba) prostě nesešlou (případně mají výrazně odlišný efekt).

Tímto kouzlem však může kouzelník na jeden zátah seslat až deset analyzačních jisker, z nichž pro každou může odhadnout jinou životaschopnost. Jiskry v případě úspěšného seslání zasáhnou cíl (aniž by mu způsobily nějaké zranění), a vytvoří nad hlavou cíle zářivý symbol, který odpovídá životaschopnosti odhadnuté pro danou jiskru. Díky tomu, že jiskry s vyšší magenergií (a tedy i odhadnutou životaschopností) létají o něco rychleji, než jiskry s menší magenergií, a díky tomu, že každá jiskra přepíše jiskru předchozí, tak kouzelník nad cílovou bytostí nakonec uvidí symbol, který odpovídá jiskře s nejnižší odhadnutou životaschopností, která se úspěšně seslala.

Tzn.: Pokud kouzelník sesílá 5 těchto jisker za 1, 3, 5, 7 a 9 magů (celkem 25 magů) na tvora, který má životaschopnost 6, znamená to, že první tři jiskry se nesešlou, a ze zbývajících dvou úspěšných zasáhne svůj cíl nejprve devítková jiskra, takže se na zlomek vteřiny nad hlavou cíle objeví devítka, ale v zápětí dopadne sedmičková jiskra, takže devítka bude přepsána na sedmičku.

Kouzelník tak ví, že cílový tvor má životaschopnost buď šest, nebo sedm (což už mu může stačit k tomu, udělat si představu, do jaké míry je na cíl bezpečné sesílat kouzla s pastí na Roz a s vykřičníkem v nebezpečnosti).


 Uživatel úrovně 5

Modrý blesk za 2 magy zraní za 1k6 životů (průměr 1,75 životu za mag)
Jiskra zraní s pstí 90% za 1 mag za 1k3 životu (průměr 1,8 životu za mag)

Jiskra má výhodu s možnosti něco málo osvětlit, ale nevýhodu v omezení max zranění, které může způsobit a nemá automatický zásah, což mnohdy také hodně ovlivní volbu kouzla.

Osobně si jiskry představuji vizuálně podobně jako v Might and Magic (a předpokládám, že odtud autor bral inspiraci).

Pro mě je to 3* (osobně bych ale nejraději modré blesky čili toto kouzlo zakázal :))


 Uživatel úrovně 0

Pěkné kouzlo, ale trochu mi nesedí... Dá se s tím zapalovat? Jaká je pravděpoodobnost chycení? To zranění bych klidně snížil na 1-2 ž. No, kdybych mohl hlasovat máš u mne 2*

CM.


 Uživatel úrovně 0

uz tom asi bylo receno ale kdyz si to spoctu, tak za 3 magy coz je magenergie modreho blesku uberu jiskrou 3 az 9 zivotu zatimco modrý blesk by ubral jen 1-6, sice je tam 10% ze to nezasahne ale je to malo. Mel si tam popsat jestli je mozné jiskrickou někomu ublížit, případně jestli se to bere jako ohnivé kouzlo.


 Uživatel úrovně 0

no no deto:-)


 Uživatel úrovně 0

Mno, co napsat ??? Lepsi by byli 2 mg a funkce osvetlovaci domyslet... Davam 1*...


 Uživatel úrovně 0

Já si taky na podobné kouzlo vzpomínám.Bohužel né zrovna štastně.Viď že jo smeety??


 Uživatel úrovně 0

hmmm rozhodne smeetyho nadseni nezdilim. mozna jsem zaujat proti energetice, ale tohle kouzlo mi pripadne jako naprosto zbytecne a neuzitecne.


 Uživatel úrovně 0

No to je prima kouzlo. Fíííííííííí...jiskra. 3 sáhy světla. Asi je lepší na osvětlení.


 Uživatel úrovně 0

Na můj vkus porád ubírá moc životů :o( Jinak jsem se už k minulé podobné záležitosti vyjadřoval tak, že bych jí raději viděl jako kouzlo praktické-"do domácnosti" a zranění z něj bych si proto představoval 90% 0ž 10% 1ž s tím osvětlováním je to taky trochu divné, protože by to musela být pořádná jiskra(jiskra je mimochodem myslím věc několika vteřin-takže osvětlení z ní je trchu mimo moji nelogiku :o) dávám dva, ale jen proto, že se autor poměrně brzo ozval smeety-mu