Kouzelnická Kouzla

Světelný kruh *Luxare ver* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 7

Skupina: Energetická magie

Past: -

Dosah: 6

Vyvolání: 1 kolo

Popis:

Kouzelník zazáří bílým světlem a od jeho nohou vyletí proud blesků, který se od kouzelníka vzdaluje ve tvaru kruhu a zraňuje všechny tvory v dosahu za 3k6 + 2 životů. U tohoto kouzla je 30% pravděpodobnost, že způsobí kouzelníkovi zranění za 1k6 životů. Toto kouzlo se používá zejména při obklopení nepřáteli. Kouzlo je možné seslat jen jedenkrát za kolo. Pozn.: zraní i kouzelníkovu družinu.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 7

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Záchranný kruh
*Bejvotš ver*
Magenergie: 10 magů
Dosah: 100 sáhů
Rozsah: 1 tvor
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 6 směn
Obor: MA

Popis:

Toto kouzlo značně zvýší plovatelnost příjemce kouzla - na vodní hladině se s jeho pomocí bez obtíží udrží i kroll v plné rytířské zbroji.
- Toto kouzlo snižuje past při použití dovednosti "plavání" o 8.
- Pokud by se příjemce kouzla pokusil potopit, musí uspět v použití dovednosti "plavání", jejíž obtížnost je v tomto případě (a během následného pohybu pod vodou) o 8 naopak zvýšena. V případě neúspěchu se příjemce nemůže potopit, případně je kouzlem vynesen na hladinu (lze použít i na tvory, kteří se pokouší zachránit se útěkem do hlubin - kouzlo jim zabrání se potopit).
- Pokud by se příjemce kouzla pokusila nějaká vodní bytost stáhnout pod hladinu, hází si proti pasti Sil ~ 8 ~ stáhne / nestáhne, a i pokud se jí to podaří, hází si proti této pasti znovu každé kolo. Pokud neuspěje, stahovaná bytost vyklouzne a vyplave zpět na hladinu.


 Uživatel úrovně 5

Tak konečně něco, co není překladem z DnD :).

Sice nevím, proč bych měl jako kouzelník chtít něco podobného sesílat, když je výhodnější dát hyperprostor do bezpečí, ale PJ to může použít jako pravděpodobně poslední kouzlo šíleného CP kouzelníka.

Nápad v tom nějaký je a využitelnost k ozvláštnění hry také, tak proč ne...


 Uživatel úrovně 5

Celkom fajn kúzlo, vhodné na situácie kedy je kúzelník obkľúčený nejakými slabšími nepriateľmi. Tá 30% pravdepodobnosť je dosť zaujímavá, ale torchu čudná.

Myslím, že je to v pohode kúzlo za 4*.

S úctou Igi.