Kouzelnická Kouzla

Mrazivý dotyk *Kudes no* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 9

Skupina: Energetická magie

Past: -

Dosah: 1

Rozsah:

Vyvolání: 1 kolo

Trvání: 1 kolo

Popis:

Když kouzelník dokončí toto kouzlo, obklopí jeho ruku modrá záře. Tato energie zaútočí na jakoukoliv formu života, kterou kouzelník zasáhne v útoku tváří v tvář. Pokud kouzelník zasáhne, zraní oběť za 5 - 10 žt.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 9

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Dotek mrazu
*Magat kafui*
Magenergie: 4 magy
Dosah: dotyk
Rozsah: 1 tvor
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 3 kola
Skupina: EU

Popis:

Pokud se kouzelník do tří kol od seslání kouzla úspěšně dotkne nějaké bytosti, ztrácí tato bytost 2k6+1 životů - toto zranění je chladové podstaty.

Zásahová mechanika je stejná, jako u kouzla "Dotyk upíra" (viz. PPE). Používají se pravidla pro pěstní souboj (viz. PPP), s tím že pokud se kouzelník snaží cíle pouze dotknout, má +1 k ÚČ (v tom případě mu ale kromě efektu kouzla nezpůsobí žádné zranění).


 Uživatel úrovně 5

Další překlad a zase špatně. Autor zjevně nepochopil ani DrD ani DnD.

Pro vysvětlenou - DnD používá touch attack (útok dotykem) - je to jednoznačně definovaný útok, na který se mnoho kouzel a speciálních abilit odkazuje.

DrD nic takového nemá, takže pokud převádíme kouzelo s "touch attackem" z DnD do DrD, tak musíme pro DrD uvést sílu toho "Touch attacku". Tedy např. SZ5 a terč si nepočítá KZ.

Podobnost s DnD je u posledních několika děl doslova do očí bijící. Nic proti překladům nemám, ale ty překlady musí být doplněny o převod do DrD, jinak jsou úplně NANIC!


 Uživatel úrovně 0

Jasně


 Uživatel úrovně 5

Celkom fajn, myslím, že úplne normálne priemerné kúzlo... Ešte otázka: Zranenie kúzlom sa ráta za zranenie mrazom?

Tá poznámočka mi chýba... 2*.

S úctou Igi.