Kouzelnická Kouzla

Nášlapná mina **hollar alminar** Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 15

Skupina: Energetická magie

Past: int - 6 - minul/aktovoval

Dosah: 1

Rozsah: 15

Vyvolání: 2 kola

Trvání: 15 kol nebo do výbuchu

Popis:

Na místě, kde kouzelník určí se na několik sekund objeví rudá koule o průměru asi 20 coulů. Po 1 kole se zneviditelní.
Pokud se do vzdálenosti 1 sáh od miny dostane jakkákoli bytost, kouzlo se pokusí aktivovat. Mysl bytosti se zkusí kouzlo ''vypnout'' aniž si to ona sama uvědomí a PJ si hodí proti pasti. Pokud pasti odolá jde dál aniž si cokoli uvědomí. Jestliže zůstane v dosahu miny hází si proti pasti každé kolo. Pokud pasti podlehne mina vybuchne a zraní:
3k6/2k6/1k6/1k6-2

Proti pasti si hází pouze bytosti v dosahu miny, když vybuchne nikdo si už nehází.
Miny zůstávají na místě dokud nevybuchnou nebo 15 kol.
Kouzlo může vidět alchymista svým viděním. Dá se zničit kouzlem rozptyl kouzla.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 15

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Minové pole
*Fussgeschmeltzierum*

Magenergie: minimálně 3 magy
Dosah: 50 sáhů
Rozsah: viz níže
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 5-10 směn
Obor: EU

Popis:

Toto kouzlo zaminuje cílový čtverec / hex, a za příplatek dalších magů proměňuje v minové pole i okolní pásma, přičemž za každé pásmo se připlácí 6*(pořadí pásma) magů. Při vstupu do minového pole (přesun s pomocí akce "krok" nebo "pohyb" na a nebo přes hexy minového pole) je pak určitá šance, že dojde k výbuchu se silou "Nebezpečného ovoce".

Přímo na cílovém hexu je tato šance 100%, na okolních hexech je však pravděpodobnost výbuchu pouze jedna ku dvěma (hexový hrací plán; např. 1 nebo 2 při hodu 1k6) nebo jedna ku třem (čtvercovaný hrací plán; např. dvakrát hození sudého čísla při hodu 2k6).

Každý výbuch z magenergie kouzla "odčerpá" tři magy. Jakmile magy dojdou (nebo pokud uplyne doba trvání, nebo pokud je minové pole v plném rozsahu "rozptýleno"), kouzlo končí.


 Uživatel úrovně 5

Požitelné v boji nebo při útěku. Nepřítel si také dobře rozmyslí zaútočit, když uvidí, tak kouzelník kolem vyvolal miny a ty se pak skryly. Použitelnost kouzla dobrá.

Osobně bych dal po vzoru nebezpečného ovoce, že miny po uplynutí doby samovolně vybuchují (lepší konzistence s pravidly).

A také místo pasti na spuštění dát past na obratnost (ala DnD a kopa lidí co to řekla přede mnou).

3*


 Uživatel úrovně 0

Vážně dobrý,vzláš´t když na kouzelníka vyběhne 20 skřeťáků,to je pak nádherný masakr.....


 Uživatel úrovně 0

Dobrý nápad ale nezdá se mi to vytušení mylsí. sáh od miny znamená třeba i 1 sáh nad minou (platí to i pro vznášející se bytosti?)
jinak dobré, stručné.
4*


 Uživatel úrovně 0

super!


 Uživatel úrovně 0

Jednak materialni magie, jak uz tu nekteri psali. jednak "Mysl bytosti se zkusí kouzlo ''vypnout''...." pokud pominu pana cestina :)) tak je to zajimavy napad, ale no jak to rict, tak jednoduse... proc, co ci jak to ta mysl (jeste k tomu kazda) vytusi? Tady bych si vzal trosku priklad z AD&D (takove kouzlo tam i je) a minu bych nechal pokazde vybouchnout akorat bych dal postave moznost uniknout diky pasti na obratnost (zmensilo nebo zrusilo by se dane zraneni)

Osobne mi to prijde ze toto kouzlo delal Specialista na psychyku jenz je v materialni magii absolutni amater a tak se mu stalo, ze se mu tam prikradlo to upozornovani a zvysilo cenu kouzla....


 Uživatel úrovně 0

Souhlas s PG, lepsi by byla materialni... Jinak davam 5*...


 Uživatel úrovně 0

Já nevím.Něco se mi na tom nezdá i když nevím co.Už vím.Možná by to chtělo drobátko prodloužit dobu trvání.Třeba za každou směnu já nevím kolik magů.


 Uživatel úrovně 5

Energetická magie? Mě by tohle více sedělo na materiální.


 Uživatel úrovně 0

Je to dost dobrý. Ani nemám co vytknout.....


*****