Kouzelnická Kouzla

Odpuzovací kouzlo **aqolparniento** Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 20

Skupina: Ochranná magie

Dosah: 1

Vyvolání: 1 kolo

Popis:

Toto kouzlo způsobí, že očarovaný předmět odpuzuje 1 druh látky. Podmínkou je, že předmět je anorganického původu a odpuzovanou látkou je tekutina.
Na 1 předmět může v jednu chvíli působit nejvíce 3 Odpuzovací kouzla.
Kouzlo nelze prodloužit a po vypršení působení kouzle je nutno ho seslat znovu.
Odpuzovaná látka musí být upřesněna. Lze tedy odpuzovat vodu nebo jed Amatin, nelze říct jen jedy.

Často je používáno na pláště při dešti, ale lze s ním určovat druh jedů(pokud je jed upřesněn jménem nebo účinky.)

Pokud by se daná tekutina měla předmětu dotknout, zastavíse asi 0,5 coulu před ním a nebližší možnou cestou z něj ´´steče´´.

Kouzlo lze zrušit kouzlem rozptyl kouzla.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 20

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Velké žalářové kouzlo
*Kesem gadol alcatrazorum*

Magenergie: nejméně 16 magů
Past: Roz + Sil ~ 8 + X ~ projde/neprojde
(X: za každé 3 magy navíc k vyvolávací magenergii se past zvyšuje o 1)
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: kruh o poloměru 3 sáhů
Vyvolání: 5 kol
Trvání: 10 hodin
Obor: EO

Popis:

Toto kouzlo je ve své podstatě "Velké ochranné kouzlo" obrácené naruby: Vytvoří kopulovitou bariéru kolem cílového tvora v místě, kde se tento při seslání kouzla nacházel. Cílový tvor a každý další uvnitř bariéry si musí při pokusu projít ven hodit proti pasti v popisu kouzla, přičemž pro magické tvory je tato past pouze poloviční. Kouzlo nijak nebrání ve vstupu dovnitř bariéry. Při střelbě zevnitř bariéry mají uvěznění postih -7 k ÚČ, ale při střelbě zvenčí dovbnitř nemají střelci postihy žádné. Kouzla mají v obou směrech pouze poloviční šanci na seslání.

Pokud se bytosti, která byla terčem tohoto kouzla, podaří projít skrze bariéru ven, kouzlo končí.


 Uživatel úrovně 5

Jedná se o hodně obecné a všechstranné kouzlo, tedy bych volil mnohem menší výhodnost kouzla - zvýšit magenergii a snížit dobu trvání (na dobu max směn). Kouzlo by dle mého mělo být nevýhodnější než hraničářské ochrany před deštěm (hraničář sice není expert na magii, ale zrovna u praktických úzce zaměřených kouzel na tom bude o trošku lépe než kouzelník s velmi obecným kouzlem).

Také by se dle mého kouzlo zasloužilo závislost magenergie na očarované ploše - rozhodně očarovat kapesník bude jinak náročné než očarovat plachtu vojenského stanu.

Posldní věcí, která by dle mého neškodila v díle zmínit, za jakých podmínek bude ochrana proti vniku kapaliny nedostatečná (například kapalina působící tlakem vyšším než v 10 sáhové hloubce).

Mám pocit, že podobné kouzlo jsem už někde viděl, akorát si teď nemohu za žádnou cenu vzpomenout kde. Nicméně toto je celkem dobře zpracované kouzlo, šlo to sice i lépe, ale základ tu je: 3,5*


 Uživatel úrovně 0

a) plyn to neodpuzuje, tekutinou je myšlena kapalina
b)u směsí kapalin by se měla odpuzovat celá směs.
c)smíchané kapaliny se dost špatně razeznávají okem. Hlavně se většina z nich rozdělí do "pater", alespoň takové, jaké v DrD lze najít.


 Uživatel úrovně 0

Elvid: jen technicka poznamka, jak to chapu ja. Ale rad bych znal nazor autora
Jelikoz se jedna o tekutinu, tedy kapalinu nebo plyn, tak plati nasledujici:
a) je to plyn - ty se berou jako dokonale misitelne, takze bude odpuzovan cely plyn, nebo, jde-li slozky alespon trochu odlisit, prislusna slozka
b) Jsou to neomezene misitelne kapaliny - tedy, podle meho nazoru, bude odpuzovana cela smes (nedoslo by k destilaci - jeji princip totiz uplne jiny)
c) Jsou to omezene misitelne kapaliny - zde nastava situace slozitejsi, ale v principu bych rekl, ze lze-li opticky odlisit faze od sebe, pak budou timto kouzlem oddeleny, jinak ne a budou se chovat jako pripad b).
Ale to je jen muj nazor a doufam, ze se Prasatko k tomu vyjadri


 Uživatel úrovně 0

Dobré kouzlo, pro mága jak stvořený, hlavně proti dešti, jak už bylo řečeno. Jen otázečka, jak by to působilo na směs několika látek? Snad destilovalo? Nebo jak by to reagovalo na vodu s jedem? Jinak za nápad a zpracování dávám čtyři.


 Uživatel úrovně 5

ja vim, ale to je prave jedna z veci, kterou hraci vymyslet budou, protoze i kouzelnici, kteri si udelaji kouzlo dlouho faraji nad tim, jak toho zneuzit ^_^


 Uživatel úrovně 0

zelagris:(to s tou lávou) To je holt smůla, proti lávě ti nepomůže ani tohle.


 Uživatel úrovně 0

Indužkfalfovo prasátko: Doufam, ze promines male OT...
(zelgaris: Myslim, ze jsem u jednoho prispevku dosti zvitezil v reputaci...hahahaaaa...)...


 Uživatel úrovně 1

Hezkej nápad. Hlavně na ten plášť proti dešti. Proto jsou ti kouzelníci po příchodu do místnosti sušší než ostatní. Dávám4*


 Uživatel úrovně 5

Líbí se mi hlavně nápad kouzla, jinak myslím, že všechny drobné chybičky již byly řečeny.