Kouzelnická Kouzla

Hořící ruce *Hytoma* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 6

Skupina: Energetická magie

Past: --

Dosah: 1

Rozsah: 2

Vyvolání: 1 kolo

Popis:

Poté, co kouzelník sešle toto kouzlo, vystřelí z konečku jeho prstů proud plamenů. Jeho palce musí být propleteny a prsty roztaženy. Kouzlem vytvořený plamen dlouhý 2 sáhy, který pokryje oblast před kouzelníkem. Všechny postavy v dosahu plamene jsou zraněny za 1k6 + úroveň/2. Zápalný materiál, který se nachází v dosahu plamene, má 60 % šanci, že začne hořet.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 6

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Hořící ruce
*Manus Igneí*
Magenergie: 15 magů
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: 1 postava
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 3 kola
Skupina: EU

Popis:

Cílové postavě vzplanou ruce. Každé kolo si hází si proti pasti: Odl ~ 8 ~ 1k6 ž / 1k6 ž a nic v rukou neudrží (v obou případech pochopitelně zranění ohněm). Za každý neúspěch v hodu proti této pasti se snižuje její ÚČ a OČ o 1 až do ošetření.

Drsní bojovníci toho největšího kalibru si toto kouzlo mohou nechat seslat na své ruce úmyslně (případně kombinovat s "Lektvarem chladných vod" apod.) - pokud totiž plameny obalenou a lehce po pečeni vonící pěstí někdo dostane do čenichu, bude to mít navíc za 1k6 životů (zranění ohněm).


 Uživatel úrovně 5

Další překlad z DnD, nyní kouzlo Burning Hands. Nyní je překlad včetně propletení prstů.

Zase je zde žalostné vyvážení - 10 magů dá zranění do 2 sáhů 1k6 (+13 na 36. úrovni). To je hodně málo. Držel bych se více DnD a zranění dal 1k6 + 1 za úroveň (max +5 na páté úrovni). Magy bych dal na cca 3 - kdymálo se podaří zasáhnout dva protivníky zaráz, a pokud jo, tak je to velký risk od kouzelníka. V DnD toto kouzlo mělo smysl na pálení trolů, v DrD je takovéto kouzlo dle mého hodně zbytečné (zvláště v přadražené variantě jakou nám tu "přeložil" autor).

Nic proti překladům, ale pokud není udělán dobře, není uveden zdroj inspirace a naní udělán dobře převod, tak autora nemám za co pochválit: 0*


 Uživatel úrovně 0

Pekne , kratke, jednoduše popsane. Proste jako v pravidlech.


 Uživatel úrovně 5

Opäť tá rovnaká pravdepodobnosť... Celkom fajn útočné kúzlo...

Dám 3*, je to priemer...

S úctou Igi.