Kouzelnická Kouzla

Božský zásah **Godus imantis** Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 12

Skupina: Ostatní

Dosah: 1

Rozsah: 100

Vyvolání: 2 kola

Trvání: 5 směn

Popis:

Jedná se o kněžské kouzlo.
Vizuálně: to vypadá asi takhle kněz (kouzelník) napne ruce k nebi, na nebi se objeví dlouhá bílá čára která je zakončena seskupením energie ( většinou má formu ruky) letí dolů k oběti a zasáhne ji.
Podle pravidel: zasažená postava si hodí na past int-7-je paralyzována/může se hýbat je paralyzována znamená že se nehýbe a sleduje svoji zkázu pokud se může hýbat hází si obr-6-neuhla/uhla pokud neuhla je zraněna za 3k10 životů a navíc si znovu hází na int-5-zmněna přesvědčení/nic změna přesvědčení znamená že se přesvědčení zasaženého změní o jeden stupeň k sesilovatelu např ze ZkZ zasaženého a ZmD sesilatele se z zasaženého stane ZmZ. Pokud jsou přesvědčení stejná nic se nemění.Změna přesvědčení je na 1 měsíc × úroveň sesilatele. Postava může být i po tuto dobu znova zasažena.

Elwin

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 12

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Úder závisti
*Percussio Obtrectatis*

Magenergie: 10 magů
Past: X ~ 5+Y+Z ~ 2k6+13 / nic
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: 1 tvor
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: ihned
Obor: EU

X = Vlastnost dle volby kouzelníka (Obr, Odl, Sil, Int, Cha)
Y = Cílův bonus (postih) za vlastnost X
Z = Převýšení cílova bonusu za vlastnost X nad sesilatelovým bonusem za vlastnost X

Popis:

Toto kouzlo bylo svým závistivým tvůrcem vymyšleno tak, aby bylo tím efektivnější, čím je někdo jiný v něčem lepší než on - Čím více v bonusu dané vlastnosti cíl převyšuje sesilatele, tím větší je šance, že kouzlo cíl úspěšně zraní.

Pozn.: Alternativně je možné uvažovat rozdíl nikoliv bonusů, ale stupňů dané vlastnosti.


 Uživatel úrovně 5

Je to v rubrice kouzelník, rptoto pohlížím na kouzlo jako na kouzelnické.

Mě kouzlo moc nenadchlo, jediné co tak stojí za zmínku, že inteligentnější postavy mají věší šanci na to být paralyzovány (a teď je otázkou, zda autor jen nepopletl past).

Jestli jsem to dobře pochopil, tak kouzlo slouží hlavně k domonstraci božscké moci, sekundárně pak k násilné nápravě zloducha.

Osobně násilnou změnu přesvědčení nemám rád a většinou ji sabotuji tím, že začnu hrár tak, aby si družinka všimla, že jsem byl očarován. Zrcadlo vzpomínek a melancholie mi přijdejako mnohem lepší varianta dočasné změny přesvědčení včetně důsledků pro hru. Přijde mi to moc jednoduché, vyplýtvat několik denních magenergií a změnit tak hlavního záporáka na rok na hlavního klaďase kampaně. Je to navíc bez parti ROZ, celkově tedy je kouzlo dle mého slabší:

2*


 Uživatel úrovně 0

Vyzkoušíme,zakouzlíme - mmm... ...a je to dobrý!!!


 Uživatel úrovně 0

Celkom sa da ale na 5 ani 4 to neni. 3*


 Uživatel úrovně 0

Z milosti a přátelství ti dávám 3*, ale i tak je to dobrý!


 Uživatel úrovně 0

je to možná troch nehratelnější, ale jinak to vypadá celkem fajn...


 Uživatel úrovně 0

nezní to špatně...


 Uživatel úrovně 0

Takže pro všechny není psáno že by ho nemohl použít i kouzelník proto to prosím berte jako kouzlo kouzelnické


 Uživatel úrovně 0

Jelikoz naprosto neovladam knezska kouzla nemohu posoudit magenergii a vlastne vsechny parametry, jelikoz na kneze nehraju je mi toto kouzlo nanic, navc neverim v univerzalni pouziti tohoto kouzla tzn kazdy knez je zasvecen nejakemu bohu a ne kazdy by dle mne toto udelal (napr dobbry buh, neutralni knez utocici na ZkD ci ZmD pochybuji ze na nej kouzlo sesle)
jinak celkove nic moc...

Hodnoceni... to je problem jak jsem jiz psal neznam kneze a tudiz to pro mne ma jen nakou teoretickou hodnotu tudiz to prakticky nemohu hodnotit.


 Uživatel úrovně 0

Elwine mám v tom guláš...vůbec nechápu o co tam kráčí i když věřím, že myšlenka je pěkná...viděl si někdy chodcova psychycká kouzla...myslím že tam bylo(1.5) něco jako zdrcadlo melancholie a to bylo chiopno probudit dobré v lidech...na nějakou dobu...proto se mi to líbí...tak trochu to připomíná nápravu Gluma ve dvouch věžích :o))) Byl bych rád kdyby si mi to něja objasnil a zatim hodnotit nebudu :o)