Kouzelnická Kouzla

Oslnění dobra *Rilde alma* Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 29

Skupina: Energetická magie

Vyvolání: 1 kolo + viz níže

Popis:

Toto mocné kouzlo je pouze pro zákonně dobré čaroděje.

Při sesílání tohoto kouzla skloní hlavu a ruce položí na hruď a přeříkává kouzelná slova. Při tomto do sebe vsává světlo (je kolem něj vidět mírné potemnění). Při dokončení sesílání prudce rozpřáhne ruce a zvedne hlavu vzhůru a v rozsahu kouzla (s čarodějem jako středem) zazáří velmi silné bíle světlo (o jasu slunečního světla v poledne za bezmračné oblohy) a oslní všechny neutrální a zlé bytosti (-3 k ÚČ a OČ). Bytost bude oslněna i když se nedívá na čaroděje, protože světlo je velmi silné. Zlé bytosti jsou navíc zraněny (viz tabulka).
Pokud se čaroděj na kouzlo soustředí o 1 kolo déle NEBO přidá 20 magů, může zvětšit rozsah o 10 sáhů poloměru NEBO sílu kouzla (+ 10 magů = + ke zranění-viz tabulka, + 10% na oslepnutí). Jedním ze způsobů (soustředění, magy) může zvýšit pouze 1 z vlastností (rozsah, síla). Pokud má čaroděj hůl, tak má dosah kouzla, jakoby se soustředil o 1 kolo déle/přidal 10 magů a zranění, jako by se soustředil o 1 kolo déle/přidal 10 magů.Příklad: čaroděj (nemá hůl) chce vyvolat Dobré oslnění, ale rozsah 10 sáhů poloměru se mu zdá malý, tak se soustředí o 2 kola déle (+20 sáhů). Ale chce také zvýšit sílu, ale už nemůže soustředěním (rád by), tak musí přidat magy a přidá jich 20 (+ zranění-viz tabulka).

Tabulka zranění (číslo za lomítkem udává, o kolik životů více bude zraněna bytost, pokud se čaroděj bude soustředit o kolo déle nebo přidá 10 magů):

-----------------Zranění při přesvědčení(dále se upravuje dle zranitelnosti)
Rasa---------------ZmZ---------------------ZkZ
Lidé,
barbaři,
trpaslíci,
krollové,
kudůci------6-25(1k20+5)/+1k6-----15-34(1k20+14)/+1k8
Elfové------3-22(1k20+2)/+1k6-----12-31(1k20+11)/+1k8
Skřeti------8-27(1k20+7)/+1k6-----18-37(1k20+17)/+1k8
Nemrtví-----10-29(1k20+9)/+1k6----20-39(1k20+19)/+1k8

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 29

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Jak to vidím já
*Otherum Perspektivum*

Magenergie: 1x žvts + 10
Past: Roz ~ 7 ~ !
Dosah: 5 sáhů
Rozsah: 1 inteligentní bytost
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 5 kol
Obor: PS

Popis:

Toto kouzlo změní na jedno kolo přesvědčení cílového tvora tak, aby se shodovalo s kouzelníkovým (v případě neúspěchu se mění kouzelníkovo přesvědčení, aby se shodovalo s cílem). Toto kouzlo umožňuje dočasně nahlížet na situaci z morálního pohledu jiné osoby, což může díky dočasnému vzájemnému porozumění usnadnit vyjednávání. Po jeho pominutí se přesvědčení vrací na původní hodnotu, postava si však pamatuje, jak se v danou chvíli cítila, a může se jednat o spouštěcí impulz k charakterové změně (ve zlé postavě mohou přetrvat ozvěny výčitek svědomí, které povedou k jejímu napravení, a naopak dobrá postava, která na okamžik viděla, jak by bylo všechno snadné, kdyby se vykašlala na to svatouškovství, může začít inklinovat ke zlu) - záleží však na hráčích a PJovi, do jaké míry se rozhodnout tuto příležitost využít k charakterové změně svých postav nebo CPček.


 Uživatel úrovně 5

Kouzlo se asi spíše mělo jmenovat "oslnění dobrem" :).

Podle popisu ZkD a ZkZ postavy jsou určeny ik rychléu zániku, podobná kouzla a bonusy jsou pěkným prostředkem, jak jejich zánik aspoň trochu oddálit (nebo ozvláštnit).

V pouzech již je oslepovací kouzlo, před kterým se ale dá chráním zavřením očí (zakrytím zraku), takže kouzlo fungující jinak je podezdřelé (nekonzistence). Osobně bych to spíše než oslepením jako takovým bral jako útok svatou/nesvatou enegrgií, která se projevuje tak je popsáno v kouzle.

Různé zranění pro různé přesvědčení bych ještě akceptoval, ale různé zranění pro různé rasy (které se navíc navzájem skoro neliší) bych vypustil - zbytečné a umělé nafukování kouzla, aby vypadalo, že je obsáhlé.

Celkově dobrý a zatím neviděný nápad se svatým kouzlem (v pravidlech takových moc není, uznat by se dala bílá střela).

3,5*


 Uživatel úrovně 0

Hustý!!


 Uživatel úrovně 0

Krása, ale co zkusit i oslnění zla, abych já a všichni zlí kouzelníci nebyli znevýhodněni? Jinak bezchyby.


 Uživatel úrovně 0

Hey hou, to je dobrý. Ale můj Alfas je neutrál. Škoda!!


 Uživatel úrovně 0

vypadá to víc než, už se těšim až to vyzkoušim...


 Uživatel úrovně 0

No konečně nějaká odměna pro hráče co hrajou za zk dobrý kouzelníky.


 Uživatel úrovně 0

Je to supr,moc se mi to líbí.Takové pěkné kouzlo pro dobré kouzelníky.Pokus se stvořit něco takového pro zlo a bude to vyvážené.


 Uživatel úrovně 0

Velmi dobrý,zajímavý...


 Uživatel úrovně 0

To se mi moc líbí!!!

Myslíš že mi to Elwin scválí pro paladina???