Kouzelnická Kouzla

Plápolající koule *Qesa bola* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 8

Skupina: Energetická magie

Past: Obr - 4 - uhne/neuhne

Dosah: 1

Rozsah: 10

Vyvolání: 3 kola

Trvání: 10 kol

Popis:

Kouzlo Plápolající koule vytvoří hořící kouli v oblasti 10 sáhů od kouzelníka. Koule se kutálí kterýmkoliv směrem, kam kouzelník ukáže, rychlostí 10 sáhů za kolo. Může se kutálet i přes překážky, které jsou ale nižší než 1 sáh, jako je nábytek, malá stěna atd. Hořlavé předměty po kontaktu s koulí mají 60 % pravděpodobnost, že začnou hořet. Bytosti, které se dostanou do kontaktu s koulí ztrácejí 2 - 12 životů. Koule se pohybuje tak dlouho, jako dlouho jí kouzelník řídí (maximálně však do vzdálenosti 100 s), jinak pouze stojí a pálí. Koule může vyhasnout jako normální oheň její velikosti. Povrch koule je porézní a poddajný a nezpůsobuje zranění tak jak by se dalo od plamenů očekávat. Tato koule nemůže srazit na zem jakoukoliv bytost, ani roztříštit větší překážku.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 8

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Plápolající koule
*Suspenzum ignea*
Magenergie: 15 magů
Dosah: 0
Rozsah: kouzelník
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 24 hodin
Skupina: EU + EO

Popis:

Toto kouzlo kombinuje ochranu nejdůležitějších tělesných partií s trestáním takových negentlemanských prostocviků, jakým je například nechvalně proslulé "přednožení do roznožení". Kromě toho, že v rozkroku kouzelníka zvyšuje KZ proti všemu o 6, uvolňuje všechnu nahromaděnou magenergii v případě zásahu ve formě plamenného zášlehu, který útočníka zraní za 4k6 životů. Na kouzelníkově šatech zbytkové plameny neškodně zhasnou, útočník má celkem slušnou šanci, že mu od toho chytne nohavice, takže sám brzy bude mít svých starostí dost...


 Uživatel úrovně 5

Odhaduji na předělávku "Valivé koule" od stejného autora. Na rozdíl od valivé koule je zde znát pokrok, kouzlo je mnohem lépe "opsáno" podle Flaming sphere z DnD a tedy i mnohem jednoznačnější a použitelnější. Stále se však z překladu pár údajů nějak vypustilo :).

Podobná kouzla považuji za to lepší, co jde v EU vymyslet. Tady bych řekl že kouzlo je dokonce slabší, než by mohlo být - vyvolání bych dal klasicky 1 kolo (past OBR 4 je už docela málo, takže není třeba kouzlo ještě více oslabovat).


 Uživatel úrovně 0

To už tu bylo


 Uživatel úrovně 5

CHýbajú mi rozmery guli..., inak je to celkom dobré, ešte sa mi nezdá, že majú všetky horľavé látky rovnakú pravdepodobnosť zapálenia, ale to sa dá prehliadnuť, lebo by bolo treba veľa rozpisovať, ak by sme mali určiť horľavosť všetkého :-)

Dám 3*.

S úctou Igi.