Kouzelnická Kouzla

Smrtící oči *Morte occhio* Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 36

Skupina: Vitální magie

Past: viz.níže

Rozsah: 3

Vyvolání: 2 kola

Popis:

   

    Po seslání kouzla začne z kouzelníkových očí zářit červená záře. Záře prakticky nic neosvítí, ale je neuvěřitelně nepříjemná, účinky viz.níže. Kouzelník zaplatí 8 magů za kolo, 7 magů za každé další kolo působení. 
Toto kouzlo musí kouzelník vyvolávat 2 kola. Pokud je někdo vzdálen nejvíce 3 sáhy+1 sáh za úroveň kouzelníka : 5 –zaokrouhluje se dolů, např. kouzelník je na 1.úrovni, tak 3 sáhy, pokud na 10., tak 5 sáhů, atd. od kouzelníka a podívá se kouzelníkovi do očí, tak si hodí proti pasti na Roz ~7~1-6 životů/4-14 životů. 
    Toto kouzlo ovšem nefunguje na magické tvory.Pokud tvor uspěje v hodu proti pasti, tak je zraněn pouze za 1 život. Pokud neuspěje v hodu proti pasti, tak je zraněn za 2k6+2 životů. Zranění se počítá za každé podívání se do očí kouzelníka (za každé kolo). 
Když se jednou tvor podívá do očí kouzelníka, tak si musí hodit proti pasti na Int~3~0. Pokud neuspěje v hodu proti pasti, tak ho magické pouto mezi kouzelníkem a jím nutí se stále dívat do kouzelníkových očí. V průběhu tohoto magického pouta tvor ustrne a nemůže nic dělat, ani nevnímá okolí - stále se jen dívá do kouzelníkových očí. Toto magické pouto trvá 1 kolo a v dalšch kolech se tato past na pouto opakuje, až do vypršení kouzla.Jestliže se v průběhu magického pouta zmizí kouzelníkovy oči z dohledu tvora (např. kouzelník se otočí nebo někdo tvorovi zakryje oči) , tak se pouto zruší a tvor je zase v “normálu” a past se už neopakuje, pokud se teda tvor znovu nepodívá do očí kouzelníka. 
Pokud tvor v této pasti uspěje, tak se kouzelníkovi do očí dívat nemusí, ale jestli chce, tak může (co vy víte, takový tvor s inteligencí 1 uvidí červené světýlko a je do něho nadšenej, tak se do něj bude stále dívat). 
    Zranění tímto kouzlem se počítá mezi ohnivé a může způsobit i ztrátu zraku. Tvor ztratí zrak, pokud je 2x po sobě úspěšně zraněn tímto kouzlem ,úspěšně=pokud neuspěl v hodu proti pasti na Roz~7~0 a pokud neuspěje v hodu proti pasti na Žvt~6~0 (hází se každé kolo, pokud to teda je 2x po sobě). Pokud uspěje v hodu proti pasti, tak neztratí zrak, ale může to mít také nějaké následky. Tato ztráta zraku se už nijak nedá vyléčit! Toto kouzlo je také velmi nebezpečné pro kouzelníkovu družinu, protože to má pro ni stejné podmínky. 
V průběhu kouzla vidí kouzelník všechno trochu špatněji a červeněji zbarveně, tím pádem má kouzelník na OČ a ÚČ postih –1 a v průběhu kouzla má o 20% menší šanci na úspěšné seslání kouzla. Když kouzelník bude denně toto kouzlo používat více jak 15 kol, tak to může mít také nějaké trvalé následky (jaké už záleží na PJ). 
    Šance na úspěšné seslání tohoto kouzla je 95%. Jak je vidět z popisu, tak toto kouzlo je velmi nebezpečné pro nepřátele, ale i pro kouzelníkovu družinu a i pro kouzelníka. 
    Toto kouzlo se řádí do expertských a je na něj potřeba alespoň 3 kouzla stejné magie, tedy vitální. 

    PS: Fatální neúspěch- Kouzelník se zraní za 2k6+2 životu, hodí si proti pasti na Žvt~6~0, pokud uspěje v hodu proti pasti, tak padne na zem a po dobu 3 kol bude v bezvědomí, pokud neuspěje v hodu proti pasti, tak upadá také do bezvědomí na 3 kola a navždy ztratil zrak.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 36

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Oči z důlků
*Globulus Luxatus*

Magenergie: 1x žvts + 15 magů
Past: Roz ~ 7 ~ !
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: 1 tvor s dvojicí očních bulev
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: do zastrčení očí zpět do důlku
Obor: VI+MA

Popis:

Cílové bytosti vyskočí oči z důlků a budou jí plandat na prodlouženém svazku očních nervů, cév a svalů, o délce cca 2 coulů. Zrakové informace z očí přitom pořád přicházejí normálně, a není tedy v pravém slova smyslu oslepená. Vydůlkované oči je možné si během jednoho kola svépomocí zastrčit zpět, ovšem pouze za předpokladu, že zrovna dotyčný zrovna nemá na hlavě třeba helmici, která toto znemožňuje (bez odnímatelného hledí, apod.) - v tom případě je předtím nutné sundat tuto helmu. Dokud jsou uči vydůlkované a plandající, má postava postih -5 na útok i na obranu, i proti hodům na pasti, ve kterých oči hrají nedílnou úlohu.


 Uživatel úrovně 5

Začínají se tu objevovat kouzla typu kopa textu (částečně nedostatek tagování, částečně nedostatek stručnosti a jednoznačnosti textu).

Samotné kouzlo je slušně zpracované, dalo by se ale podstatně zkrátit, např:

Magenergie: 8 magů za první kolo 7 za každé další
Past: viz.níže
Dosah: 3 sáhy + 1 sáh za 5 úrovní
Rozsah: 0
Vyvolání: 2 kola
Trvání: dle dodané magenergie
Skupina: EU

Po seslání kouzla začne z kouzelníkových očí zářit červená záře. Záře prakticky nic neosvítí, ale je neuvěřitelně nepříjemná.

Všichni kdo se během trvání kouzla podívají kouzelníkovi do oči si házejí na past na Roz + INT ~ 7 (3) ~ 1-6 životů/4-14 životů. Zranění je psychické.

Proti pasti se háže každé kolo, kdy se postava uvidí do kouzelníkových očí.

Pokud postava neuspěje ani proti nebezpečnosti pasti v závorce, tak magické pouto mezi kouzelníkem a jím nutí se stále dívat do kouzelníkových očí. V průběhu tohoto magického pouta tvor ustrne a nemůže nic dělat, ani nevnímá okolí - stále se jen dívá do kouzelníkových očí. Toto magické pouto trvá 1 kolo, ale může být dalším nepsoěchem prodlouženo.

Zranění tímto kouzlem může způsobit i ztrátu zraku. Tvor ztratí zrak, pokud 3 kola po sobě neuspěje proti pasti.

V průběhu kouzla vidí kouzelník všechno trochu špatněji a červeněji zbarveně, tím pádem má kouzelník na OČ a ÚČ postih –1 a vliven negativního působení i na psychyku sesilatele má kouzelník v průběhu kouzla o 20% menší šanci na úspěšné seslání kouzla.

Poznámky pro PJ:
Toto kouzlo je také velmi nebezpečné pro kouzelníkovu družinu, protože to má pro ni stejné podmínky.
Odraz v zrcadle nezraňuje, přímý pohled přes sklo však ano.
Když kouzelník bude denně toto kouzlo používat více jak 15 kol, tak to může mít také nějaké trvalé následky (záleží na PJ).
Toto kouzlo se řádí do expertských a je na něj potřeba alespoň 3 kouzla stejné magie.
Fatální neúspěch - Kouzelník se zraní za 2k6+2 životu, padne na zem a po dobu 3 kol bude v bezvědomí.


Kouzlo je hravé, nápadité (požaduje sehraní družiny, využitelné jen v určitých situacích), akorát to zpracování je takové zbytečně rozvláčné:
4*.


 Uživatel úrovně 0

Výborné a použitelné vždy a všude.


 Uživatel úrovně 0

Némam slov. Jenom by mě zajímalo,zda toto kouzlo může bez omezení používat i mág?..........


 Uživatel úrovně 0

Skvělé moc se mi to líbí, nemám připomínky.


 Uživatel úrovně 0

Prominte za tu past ma byt: Roz ~7~1 život/4-14 životů


 Uživatel úrovně 5

Je to opravdu silné a některé věci by chtěli tak trochu dopsat...


 Uživatel úrovně 0

Je to dobrý


 Uživatel úrovně 0

Nedostatků se nikdy nezbavís, vždyť je to dobrý.


 Uživatel úrovně 0

Je tam par nedostatku,ale jinak dobry. Zkus popsat,jak je to s tim zrcadlem a odrazem.Jinak souhlasim,ze to je silne kouzlo.3*