Kouzelnická Kouzla

Kostiřád *Deezarb* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 24

Skupina: Poznávací magie

Vyvolání: 2 kola

Popis:

 

    "...Kostiřád jest kouskem temného hnijícího nekromanta Overina Minoxijského, jež měl v kobkách svých spoustu kostí poházených a nesrovnaných, tudíž k oživení nepoužitelných. Inu vymyslil tedy magii tuto, jelikož nezdary jeho jej žraly už a rukama přebírání v hnilobných kostích jeho životním snem nebylo. Magie tato dokáže kosti jež nachází se v kouzla dosahu uspořádati a přerovnati okolo kouzelníkových zraků na kupičky rozdělené ještě a na oživení nachystané..."
-Ouda Mulfurský, mág a mudrc-

    Při sesílání kouzla vztáhne kouzelník ruce k nebesům a pronese kouzelná slůvka. Hned poté se všechny kosti v dosahu kouzla vznesou a nejkratší možnou cestou se přenesou před kouzelníkovi zraky. Kosti letí rychlostí 20 sáhů do kola a všechny překážky oblétavají, dostatečně rychlím pohybem ruky lze jejich let zastavit. V takovém případě kouzlo pomine a dále nepůsobí. Pomine také pokud při trase letu vyletí kosti z maximálního dosahu kouzla nebo pokud jsou kosti v uzavřené místnosti a nedokáží najít možnou cestu ven. Všechny kosti se potom snesou do podoby koster roztříděné podle tvorů jímž patří (resp. v životě patřili). Kouzlo navíc kouzelníka informuje o přibližném stáří kostí a alespoň přibližně o tvoru, kterému patřili. Pokud navíc existuje na kostích nějaká vada či jsou-li jakkoli vážněj pohmožděny kouzlo na to kouzelníka upozorní také.
Rozumněj tedy tomuto kouzlu tak, že všechy kosti v okolí se roztřídí do podoby tvorů, kterým patřili a zformují tak přibližně celou kostru.
Kouzelník samozřejmě může, kterékoli kosti v dosahu vyjmout z působení kouzla.
    A ještě něco. Kouzlo nepůsobí na jakkoli magicky ovládané kosti, takže odpadá možnost nechávat poletovat kostlivce po místnosti.
Toto kouzlo má tedy několikero využití. Dokáže z nepřístupného místa přenést kosti ke kouzelníkovy nebo také dokáže elegentně přerovnat velkou hromadu mrtvol na kostry jednotlivých tvorů.
    Kouzlo je to spíše pro nekromanty na nižších úrovních, protože zvládá přerovnat jen kosti z kterých oživí nanejvýše kosťáka.

... 58-) O.S.I.N.A. (-82 ...

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 24

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Dokošťování
*Skeletorum Salvagium*

Magenergie: 20 magů na kostlivce
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: X kostlivců (dle dodané magenergie)
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 10 kol
Obor: VI+ČP

Popis:

Toto kouzlo způsobí, že se cílový kostlivec pod kontrolou kouzelníka bude schopen sám průběžně opravovat, pokud v okolí pěti sáhů od něj leží nějaké kosti patřící stejnému druhu, jako je daný kostlivec. Každá kompletní kostra představuje zásobu 10 životů, kterou může očarovaný kostlivec čerpat v nulovém čase. Stejným způsobem je kouzlo schopné půjčovat si kousky i od dalších kostlivců, které kouzelník ovládá. Pokud jsou alespoň dva kostlivci pod vlivem tohoto kouzla blíže, než pět sáhů od sebe, mohou si půjčovat kousky i od sebe navzájem, což se projeví tím, že budou mít společné životy.


 Uživatel úrovně 5

Líbí se mi "příběh" rozepsaný do podoby zápisu v kronice/deníku (lze tak použít bez úprav ve hře).

Třídění kostí je také fajn, ale identifikaci bych nechal na nekromantovi, nekromantovi může být celkem šumák z čeho jsou kosti jsou podobně tak mu může být jedno, zda složí jednu původní kostru nebo kouzlo složí mixovanou kostru (která ale bude oživitelná patřičným rituálem).

Pěkné kouzlo hlavně pro RP:
2,5*


 Uživatel úrovně 0

Sice nepoužitelné,ale krásně morbidní


 Uživatel úrovně 0

Je to dobre, ale nie velmi pouzitelne. Nepametam si nejaky pripad kedy by som to vyuzil...


 Uživatel úrovně 0

ďajkec...


 Uživatel úrovně 0

Napad je opravdu skvely, ale to zpracovani!!! Mozna, kdyby to byla ta puvodni verze, pouze premisteni kosti na hromadky, ale davani dohromady cele kostry??? Stari??? ???!!!POHMOZDENINY!!!??? Jinak, magove (dle tve spodni opravy) bych souhlasil, ale bez tech vlastnosti nahore...
Otazkou zustava, jak casto by ten nekromant toto kouzlo pouzil, ale, nadruhou stranu, proc ne??? Davam 3*...


 Uživatel úrovně 0

Dávám 3*.

Vojta Mág


 Uživatel úrovně 0

No..... nevím jak by se to dalo použít.ALE je to zajímavý nápad.Jinak jsem rád že je tam historie.Jinak souhlasím s Lucky PJ.

Vojta Mág


 Uživatel úrovně 0

Toť to dobré dobré.


 Uživatel úrovně 0

Jo, to je pravda.. To je kouzlo ktere kouzelní použije jednou za 100 let a celou dobu mu jen zabírá místo v palici. I kdyby se to dalo do svitku, tak nikoho z naši družiny nenapadne si to koupit. 2*, snad za nápad