Kouzelnická Kouzla

Ledový dech *Ceruty verex* Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 14

Skupina: Energetická magie

Past: -

Dosah:

Rozsah: 3

Vyvolání: 1 kolo

Trvání: 3 kola

Popis:

Čaroděj se při sesílání tohoto kouzla předkloní a otevře ústa, z nichž vychrlí oblak bílé mlhy, ze které se na vzdálenost několika sáhů šíří mráz. Je-li tímto oblakem někdo zasažen, přesněji řečeno, každý, za koho si čaroděj "zaplatil" 6 mg, si hází proti pasti Sil + Odl + Roz ~ 12. Za každý bod, o který dotyčný neuspěl proti pasti má postih -1 na útok i na obranu a o 10 % menší pravděpodobnost seslání kouzla či jakékoliv akce. Jestliže kterákoliv z výše uvedených veličin klesne na 1/3 plné hodnoty (plné, ne původní, tedy pokud měl někdo nějaký postih z dřívějška, třeba za náklad měl z původního útočného čísla 9 jen 6, pak stačí, aby přišel o 3 body a už je na třetině) nebo níže, daná postava je na 3 kola zmražena a nemůže nic dělat. V případě, že na ni někdo útočí, se pochopitelně útok bere jako útok na nehybného protivníka a ještě navíc se zranění způsobená zasaženému násobí dvěma (zaokrouhluj dolů).

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 14

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Ledový duch
*Spiritus Kafui*
Magenergie: 80 magů
Dosah: 0
Rozsah: kouzelník
Vyvolání: 2 kola
Trvání: 1 směna
Skupina: MA

Popis:

Toto kouzlo se v mechanice podobá kouzlu "Všepronikání" (viz. PPE), s tím rozdílem, že kouzelník nabývá stříbřité přízračné podoby a projde-li v tomto stavu živou bytostí, je tato zraněna chladem za 1k6+1 životů.


 Uživatel úrovně 5

Na kouzle vidím dva zásadní problémy:
Magenergie by měla být závislá na úrovni cíle.
Šance na zamražení je závislá na nejmenší statistice - což je hodně nesystémové, nelogické a zbytečné složité. Co takový čaroděj, který má ÚČ 1? Past SIL+ODL 12 nezřídka nepřehodí ani kdyby mu padlo 14 a a zmražení mu stačí, aby podhodil o jedna (tj. SZ z 1 klesne na 0, což je méně než 1/3.

Asi bych kouzlo omezil na jeden cíl nebo všechny cíle v kónice, bylo by to přřehlednější a jednodušší.

Jistý nápad pro ledového kouzelníka místo kouzla svaž tu je, ale zase to zpracování...


 Uživatel úrovně 0

silná past ale jinak je to ok


 Uživatel úrovně 0

Mne sa to vcelku páči, dalo b sa to síce ešte rozpracovať a omnoho viac rozviesť, ale ako nápad je to dobré. Spracovanie je jasné a zrozumiteľné..


 Uživatel úrovně 0

Pekne kouzlo.


 Uživatel úrovně 5

Celkom zaujímavé, ale chýba mi tam informácia, že ak sa pod 1/3 hodnota nezníži, tak ako dlho trvá, kým sa opäť napraví... A ak sa mu podarí pascu prehodiť, nezruší to kúzlo? Je ten oblak priehľadný alebo sa dá využiť aj ako tienidlo?

Zopár nespracovaných chybičiek => 3*.

S úctou Igi.


 Uživatel úrovně 0

No past divná (jak bylo řečeno nač síla?) a může kouzelník někoho vyjmout? jestli jo pak to vypadá hodně ... ehm... nestandartně...


 Uživatel úrovně 0

Ale jo, de to.


 Uživatel úrovně 0

Proc je v pasti sila? Past se mi zda prilis vysoka, minimalne vzhledem k manove narocnosti.