Kouzelnická Kouzla

Mentální projekce *Admere Ud Vium* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 18

Skupina: Iluzivní magie

Dosah: 1

Rozsah: 50

Vyvolání: 4 kola

Trvání: 25 kol

Popis:

    Toto kouzlo se jistý čaroděj Iluzornix snažil vymyslet několik let. Když se mu to konečně povedlo, vzniklo kouzlo, které dokáže v myslích inteligentních postav vyvolat úplné zmatení smyslů. Dokáže se na jejich mysl napojit a vytvářet v ní obrazy, pocity vůní a zvuky. Tyto obrazy, vůně, hmatové vjemy, vůně a zvuky vytváří sesilatel ve své mysli.  

    Toto kouzlo Iluzornix použil na svého největšího protivníka Baraxe, kdy v jeho mysli vytvořil představu, že je pokaždé na jiném místě a donutil ho tak vyplýtvat veškerou svou magenergii na přeludy. Poté vyvolal představu že na něj útočí nějaké dravé zvíře a čaroděj který pociťoval kouzlem vyvolanou bolest, nakonec tou bolestí omdlel a Iluzornix dokončil své dílo několika málo kusy nebezpečného ovoce. Pokročilými studiemi tohoto kouzla se zjistilo, že funguje jen když je cíl při vědomí, že je možné iluzí zranit jednu osobu jen za tolik životů, kolik je úroveň sesilatele, že zranění je jen stínové a že takto vyvolané iluze mají schopnost při určitém obrazu vyvolávat emoce, či získávat zkušenosti iluzivním bojem. Tvorba iluzí co se týče tvarů, zvuků, vůní apod. je omezena jen fantazií tvůrce. Ovlivňovaný si každých 5 kol po které trvá iluze hází proti pasti Int ~ Int sesilatele + 3 ~ poznal iluzi/nepoznal.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 18

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Spojení myslí
*Šér ummen talum*

Magenergie: 10 + 10 magů za každou další postavu
Dosah: 10 sáhů
Rozsah: kouzelník + dle dodané magenergie
Vyvolání: 1 kolo
Trvání: 1 směna
Obor: PS

Popis:

Toto kouzlo vytvoří zvláštní druh spojení mezi myslemi zúčastněných osob, z nichž každá musí se spojením souhlasit (nesouhlasící osoba není do spojení zahrnuta a magenergie vynaložená na její připojení vyjde nazmar). Pro spojené mysli platí následující pravidla:

Útoky podrobováním a mentální souboje na libovolného člena skupiny jsou přesměrovány na předem určenou postavu ve skupině, zpravidla takovou, která má pro tento druh souboje nejlepší předpoklady (buď ten nejlepší mentální soubojník, nebo naopak ten nejhloupější kroll, přes jehož pevnost mysli jen tak něco neprorazí), avšak je možné takto prostě jenom určit skupinového "obětního beránka", jehož účelem bude toliko dát ostatním ve skupině co nejvíce času na podniknutí protiopatření.

Osoby, které nejsou oním "obětním beránkem" mohou kdykoliv spojení přerušit, aniž by tím došlo k přerušení kouzla. Pokud spojení přeruší "obětní beránek" dojde i k přerušení kouzla.

Obětního beránka nelze měnit v průběhu trvání kouzla - je nutné kouzlo vyvolat znovu. Jeden kouzelník přitom může mít v jednu chvíli aktivní pouze jedno toto kouzlo. Opakovaným sesláním i na úplně jinou skupinu vždy dojde k přerušení předchozího kouzelníkova "Spojení myslí".


 Uživatel úrovně 5

V pravidlech jsou kouzla jako duševní rozštep, toto je podobné, akorát si sesílající kouzelník může více popsat jak vyřídí svého soka. Osobně podobná kouzla dle mého nepatří du rukou hráče, leda CP, které má vyvolat respekt.

Už vidím jak hráč řekne, že každý den probojuje 3 směny se silnými příšerami a že za to chce milión xp každý den.

Použitelné pro CP - PJ nemusí vymýšlet haldu kouzel, které CP kouzelník umí a dá mu jen pár podobných univerzálních kouzel.
Pro hráče bych to povolil jen na vrcholové úrovni a jen v družině, kde bych věděl, že se nikdo nepokusí kouzlo zneužít (což zde k tomu hodně láká).

1* za nápad a snahu.


 Uživatel úrovně 0

Příliš silné. To by se čaroděj mohl naučit jen toto kouzlo a do konce života by měl od problémů vystaráno...


 Uživatel úrovně 0

No.
Zdás a mi to moc presílené. Ako sa dá tomu kúzlu odolať? Inak je to dobré takźe tak na 3*


 Uživatel úrovně 0

Promiňte, ale jsem mírně pozadu takže:
1) ač čtu, jak čtu, tak ten největší protivník asi nebyl tak velký, když se ani nezkusil bránit (musel být do 50 sáhů!) + viz. níže
2) viz. níže o bolestech, iluzích atp.
3) ať počítám, jak to počítám, mentální souboj by to vyřešil lépe, rychleji a efektivněji.
4) nožná jsem hlupák, ale pozná-li, že jde o iluzi, tak se děje co?


 Uživatel úrovně 0

Inak moze iluze spravit zranenie, nie som si isty.


 Uživatel úrovně 0

HMMMMM.Nic moc


 Uživatel úrovně 0

Takový malý Matrix. Ale je to zajímavé... 4*


 Uživatel úrovně 0

Mě se to celkem líbí...


 Uživatel úrovně 0

Marigold: Proc by iluze nemohla pusobit zraneni??? Kdyz jsi o necem 100% presvedcen, ze te to skrablo, tak jsou dve varianty jak to dopadne: bud si myslis, ze jsi byl zranen a chovas sa podle toho, anebo prohlednes a zjistis, ze to je iluze...