Kouzelnická Kouzla

Nebeské písmo ** Cielo scrittura * * Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 57

Skupina: Materiální magie

Trvání: 1 kolo

Popis:

    Tímto kouzel může kouzelník na oblohu něco napsat. Na oblohu může kouzelník psát nějakým písmem, které zná nebo může napsat něco co zrovna před sebou vidí (může i vyznačit nějaký znak). Kouzelník může na oblohu maximálně napsat 20 písmen s tím, že za každé písmeno zaplatí 1 mag (1písmeno = 1 znak).

     Když chce kouzelník napsat něco do 5 písmen bude mu to trvat 1 kolo, když 6-10 písmen, tak 2 kola, když 11-15 písmen, tak 3 kola, když 16-20 písmen, tak 4 kola. Kouzelník si přibližně určí, kde na obloze (na nebi) bude psát, místo musí být v dohledu kouzelníka.

    Písmo je na obloze napsáno kouřem, který má normální barvu kouře, čili šedou. Kouř se vznáší hodně vysoko, asi 500 sáhů nad zemí. Kouř je ze země velmi dobře vidět a písmo je i dobře čitelné (velikost písma záleží na PJ). Pakliže to chce někdo přečíst, tak už jenom záleží na tom jak dobré má oči (normální oči to přečtou bez problému, osoby s nějakým postižením zraku to možná přečtou, možná ne -určí PJ).Také záleží na tom za jakého počasí to někdo čte (čitelnost určí také PJ).

    Napsané písmo na obloze vydrží 1k6+1 kol. Šance na úspěšné seslání kouzla závisí opět na počtu písmen, když chce kouzelník psát do 10 znaků, tak je šance 85% a když od 11 do 20 znaků, tak 75%. Kouzelník nemůže seslat 2x po sobě toto kouzlo, musí počkat do vypršení prvního a potom může seslat další. Toto kouzlo slouží hlavně ke komunikaci na velkou dálku.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 57

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Ptačí písmo
*Literum maximum*

Magenergie: 20 magů za 10x10 sáhů
Dosah: 0
Rozsah: dle dodané magenergie (max. 100x100 sáhů)
Vyvolání: 3 kola
Trvání: stále
Obor: MA

Popis:

Toto kouzlo vytvoří v kouzelníkových rukou magickou tabulku 20x20 coulů, která zobrazuje cílovou plochu kouzla v měřítku 1:500. Cokoliv, co kouzelník do cílové plochy na tabulce prstem nakreslí, se projeví "Barevnou změnou" (viz. stejnojmenné pravidlové kouzlo z PPE) na cílovém území (měřítko zachováno).

Kouzlo je vhodné zejména pro vytváření zpráv a signálů dobře viditelných z ptačí perspektivy, zatímco z blízka se může jevit jenom jako náhodně obarvená plocha.


 Uživatel úrovně 5

Vcelku pěkný nápad a změna oproti bojovým kouzlům. Klidně bych dal mnohem vyšší cenu a vyšší trvání kouzla (25 magů a trvání ve směnách).

Klidně by se dalo vyhrát s detaily jak dlouho nápis vydrží (v závislosti na počasí). Třeba takový nápis poháněný větrem, který proletí přes hrad a hanící krále může vyvolat více než pozdvižení :).

Dobrý nápad 3*


 Uživatel úrovně 0

vypadá to zvláštně


 Uživatel úrovně 0

DarkaAngel: Mohl by jsi to , alespon okomentovat, kdyz das 2*, ne?


 Uživatel úrovně 0

Dobrý dopněk. Myslim, že se to dá využít.


 Uživatel úrovně 0

Je to dobrý


 Uživatel úrovně 0

Hodně dobrý nápad, menší obrázek by nebyl špatný, třeba šipka...


 Uživatel úrovně 0

velice dobré (ale nevim jestli ten znak může být i obrázek- případně i kombinace čísel a obrázků) takže good


 Uživatel úrovně 0

Slusne, oplatilo by sa trosku doplnit niektore parametre. 4*


 Uživatel úrovně 5

Je to pekne, akorat by to chtelo dopnit ty nejdulezitejsi parametry.