Kouzelnická Kouzla

ledová koule *intery borg* Hodnocení: Průměr

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 18

Skupina: Energetická magie

Past: není

Dosah: 15

Rozsah: 90

Vyvolání: 1 kolo

Popis:

Jedná se téměř o pravý opak ohnivé koule hlavně dosahem a rozsahem ale s malými detaily: Do prvních 5 sáhu od výbuchu zraňuje za 1k6+2 do 10 sáhu za 1k6 a do 15 sáhů 1k6-2 (to znamená že osoba nemusí být zraněna) jedná se vlastně o výbuch zhuštěné zimy takže žádné rampouchy nelítají vzduchem. Navíc tedy znamená že postavy proti chladu jsou zraněny méně nebo vůbec ( zaleží na PJ) a taky na počasí na poušti bude působit spíš jako příjemné ochlazení zatím co v zimě muže působit větší zranění a mít větší dosah ( tohle taky závisí na PJ) Může se taky použít na zmražení některých věcí (dočasně! záleží na okolní teplotě) třeba postavi potřebují přejít hlubokou řeku, pár koulí to zpraví ale rychle na druhou stranu nebo roztaje. A důležitá věc pokud bude použita na ochranu před dechem (jen ohnivým) draka (nebo čehokoliv co sálá oheň např. salamandr) způsobuje menší zranění o počet životů které by vzala koule. Koulí se dá posílat tolik jaká je úroveň kouzelníka. Na závěr bych se chtěl omluvit za případné nedostatky protože jsem neměl při tvorbě kouzla pravidla takže přijímám všechny připomínky.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 18

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Ledová koule
*Spherida Gelida*

Parametry: Jako "Chlad Hvězd"

Popis:

Jedná se o alternativu ke kouzlu "Chlad hvězd". Zatímco zmíněné kouzlo má možnost zamrazit cíl do ledového bloku, toto kouzlo zamražuje cíl do ledové koule. Výhoda tohoto tvaru spočívá zejména v tom, že takto zmraženého tvora je možné začít přesouvat koulením na případné místo určení (nebo ho nechat, aby se zkutálel ze svahu), což je mnohdy snazší, než šoupat po zemi ledovým kvádrem.


 Uživatel úrovně 5

Je to ohnivá koule, která je o 1 mag levnější, má v první zóně vyšší zranění. Nevím, ale asi není o co stát - neoriginální kouzlo, několik variacá na ledovou kouli už v rubrice je: 1*


 Uživatel úrovně 0

No není to špatné možná nedodělané, no neměl jsi pravidla no.


 Uživatel úrovně 0

na přesné braní životu tady jsou dva dobré názory v teple se rychleji ohřívá ale zase není proti ní nikdo chráněn a naopak možná bych to vyřešil tak že v horku působí 1kolo v normálu dvě a v zimě 3 a zase naopak podle oblečení skoro nic +5 životů normál +-0 a oblečen do zimy -5 s tim že třeba pořádný oblečení od eskymáka by to zastavilo úplně :o)


 Uživatel úrovně 5

Lucky PJ tohle není obdoba blesku ale ohnivé koule jestli ti to nedošlo!!!!


 Uživatel úrovně 0

Že bych to už někde viděl?Ne.Asi ne.


 Uživatel úrovně 0

Zase obměna na téma blesky. Jenom tentokrát to není blesk, ale koule. Chtělo by to trochu originality... 2*


 Uživatel úrovně 5

proti dechu by to šlo protože dech taky chvilku letí a navíc než drak nasaje dost vzduchu aby tě moh spalit....


 Uživatel úrovně 0

Dakeyras: neni duvos nekoho zadupavat...
myslys ze jde to kouzlo stihnout vyvolat jako ochranu proti dechu?

s tou rekou.. bude asi stejne zaviset na dravosti te reky tu poznamku bych zrusil...


 Uživatel úrovně 0

Na poušti by to asi mělo způsobovat větší zranění, ne, protože seš zvyklej na vyšší teplotu. Jinak dobrej nápad s tou ochranou proti žáru.