Kouzelnická Kouzla

Pařát smrti *Mortis Ungula* Hodnocení: Kvalita

Autor:
Přidáno:
Hlasovalo: 31

Skupina: Vitální magie

Past: roz+odl-7-viz níže/1k6(viz. níže)

Dosah: 1

Rozsah: 10

Vyvolání: 2 kola

Popis:

Toto kouzlo vytvořil kdysi dávno nekromancer Avaldus, když chtěl přesvědčit krále říše Chránské, že ten je těžce nemocen, aby předal vládu svému synovi (Avaldusovu učni) o němž si Avaldus myslel, že je mu plně oddán a tím se defakto stát vládce. První část plánu mu skutečně vyšla, král se domníval že jest blízko smrti (taky že byl :o) a předal svému synu královskou korunu. Ten však se ukázal jako pravý učeň svého mistra, kouzlo zdokonalil, zabil otce a poté i svého učitele.

Pokud kouzelník sešle toto kouzlo na svou obět a pak kdykoli do 10-ti kol sevře ruku v pěst tato si hází proti pasti (viz výše), uspěje-li Pocítí pouze jakoby mu ledová ruka šáhla na srdce a zmáčkla jej, neuspěje-li je navíc zraněn za 1k6 životů. 


Toť slabší verze kouzla, teď ještě jeho vylepšená verze (hodnoty v závorkách) (dodá-li kouzelník dostatek magů na silnější verzi ta se automaticky sešle)


Vše je stejné až na magovou náročnost a případ, kdy oběť neuspěje proti pasti, tato pak cítí, jak jí ledová ruka sevřela srdce a drží, ubývají ji životy stejně jako při škrcení. Dále prohodí-li oběť past Odl-10-nepřemůže/přemůže bolest a může se pokusit kouzelníka napadnout (pokud ji to napadne :o), neprohodí-li svíjí se v bolestech dokud kouzelník nepovolí nebo obět... :o)

Kouzelník se na sevření nemusí soustředit a může jej dvakrát přerušit aniž by přerušil kouzlo avšak max. na dobu 3 kol, ale má svíráním jednu ruku zaneprázdněnou. Svou oběť musí aspoň vidět nebo s ní musí seslat "Magický kontakt". Má-li kouzelník s obětí magický kontakt nemusí ji vidět, ale musí být v dosahu kouzla. Pokud oběť kouzelníka vidí, je velmi pravděpodobné že si svou bolest spojí s kouzelníkovým svíráním pěsti (a to i velmi blbé postavy).


Kouzelník samozřejmě může mít ruku za zády a starostlivě se ptát oběti jestli jí není špatně… toto kouzlo je však pro zlé postavy a dobré až neutrální se ho budou jen těžko učit natož používat (případné postihy nechám na PJ) většinou tedy kouzelník chce svou oběť trápit a tak to dělá docela zjevně.

Přidáno:

Přečteno: 0

Hlasovalo: 31

Diskuze

 Uživatel úrovně 8

Ruka upíra
*Aro išri*

Magenergie: žvts x3 +10 magů
Past: Roz ~ 7 ~ !
Dosah: 0
Rozsah: 1 ruka
Vyvolání: 3 kola
Trvání: 10 kol
Obor: VI

Popis:

Toto kouzlo se může kouzelník naučit pouze tehdy, pokud již ovládá "Dotyk upíra" (viz. PPE) a alespoň tři další kouzla z oboru vitální magie.

V zásadě se jedná o dlouhodobější variantu kouzla "Dotyk upíra" - kouzelníkova ruka zbledne, a získá schopnost po dobu trvání každým dotekem upíjet úrovně. K úspěšnému doteku je třeba zasáhnout cíl "útokem pěstí" (viz pravidla pro rvačku), nebo "útokem dotykem" (jako úder pěstí, ale k ÚČ +1 a k útočnosti násobící oprava x0, plus cíl si nepočítá zbroj). Každá zasažená bytost si hází proti pasti v popisu kouzla, a neuspěje-li je jí upita jedna úroveň.

Obrátí-li se kouzlo proti kouzelníkovi, může si tento ztracené úrovně úspěšným upíjením získat zpět (stejně tak v případě, že kouzelníkovi úrovně upil nějaký jiný tvor).

Kouzlo působí pouze na tvory, jejichž životaschopnost je nižší, než jakou si kouzelník zaplatil při vyvolávání.


 Uživatel úrovně 5

Nevím jak starých časů, ale dle mého redakce s prominutím dělá prd, když ani není schopna zajistit zkompletování kouzla: práce redakce 0*.

Nápad kouzla je dobrý, hodí se hlavně pro nebojové využití pro šíření teroru. Je sice potřeba vynaložit hodně magenergie (dvojnásobek aby nebylo slyšet sesílání), ale i tak se kouzelm dá napáchat více škody než například černým bleskem.

Kouzlu dám 2,5*, pravděpodobně by to bylo 4*, ale kouzlo ani po letech není zkompletované (tabulka je špatně-neúplně). Příslušný redaktor by si dle mého měl napláct na zadek.


 Uživatel úrovně 0

Arthus: To bys aspon mohl vysvětlilt, co se ti nelibi. mne to prijde jako roztomile a napadite kouzlo...


 Uživatel úrovně 0

Je to SUPER kouzla (hlavně pro nekromanta jako jsem já)


 Uživatel úrovně 0

Klasický dobrý kouzlo z fantasy!


 Uživatel úrovně 0

Quicci: pravda je to chyba ma to byt tak jak rikas


 Uživatel úrovně 1

originálne kúzielko, za *****. :))
ale sa mi zdá že máš v popise silnejšej časti vymenený popis pasce nepřemůže/přemůže by nemal byť přemůže/nepřemůže ??
summa: *****
chaff.


 Uživatel úrovně 0

Nelibi se mi!


 Uživatel úrovně 0

Kdyz je naky kouzlo dobry tak se vjetsinou dava za 5*


 Uživatel úrovně 0

Lucky PJ: Dekuji